Ajută copilul să-și folosească ego-ul

0
345

Întrebare: Mama unui copil de 3 ani afirmă că atunci când copilul său întâlnește alți copii mai mari, respectiv de 4 ani, acesta conștientizează că ceilalți copii sunt mai puternici. De exemplu, ei se pot cățăra mai bine decât el și atunci începe să plângă pentru că vrea să reușească dar nu poate să facă acest lucru. Ce aș putea să îi spun? Ce instrumente să îi ofer pentru a-l ajuta să treacă peste această situație?

Răspuns: Acest lucru care se întâmplă este bun, îl va împinge pe copil să se dezvolte. El vede oameni mai puternici, mai inteligenți și de succes , și are un ego minunat.

În consecință, ce ar trebui să îi spun unui copil când acesta plânge? Să nu plângă. Trebuie să-l încurajezi spunându-i ” Ești capabil să faci acest lucru. Poți face asta”. Direcționează-l pe această cale și ajută-l. Oricum, nu îl opri și nu îl face să se liniștească. Vice versa; el trebuie să își descopere ego-ul în continuare. De ce ar trebui să se oprească? Toate acestea nu sunt decât lucruri bune, ne sunt aduse, dăruite pentru a evolua.

O persoană nu trebuie să se limiteze singură, să fie modestă “nu vreau nimic, o să rămân pe aceasta direcție și o să aștept, și ce se întâmplă, se întâmplă”. De ce? Ego-ul, în cele din urmă, se dezvoltă și ne obligă și pe noi să lucrăm; pur și simplu noi trebuie să îl explorăm. Trebuie să oferim educație unei persoane, să îi oferim toate informațiile și mijloacele pentru a-și oferi ego-ul pentru a realiza lucruri bune. De ce nu  ar trebui să își realizeze scopurile? El trebuie să descopere, să fie un om al științei, trebuie să fie minunat și trebuie să fie, de asemenea, sănătos din punct de vedere fizic; O persoană care reușește să se descopere este o persoană demnă de respect. Trebuie să vedem o persoană ca fiind de succes.

Și în toată această discuție despre succes, unde regăsim sintagma “Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”? Este parte integrată în discuție. În primul rând, aici vorbim despre copii mici; despre acest lucru a întrebat ea, despre copiii mici. Primul pas, oferă-i copilului totul pentru a se dezvolta și nu îi spune “Ah, e bine. Nu te uita la el”. E ca și cum mama l-ar încuraja să regreseze sau să stagneze și acest lucru nu e bun. Daca are o dorință să fie ca ceilalți copii mai mari, oferă-i această oportunitate și învață-l. Împinge-l către asta. Da, conștientizează ce ai. Nu este bine ca o persoană să se limiteze. În cele din urmă, vor ieși la suprafață, deopotrivă ca presiuni fizice și psihice venite din interior și vor cauza diferite probleme. Vice versa, trebuie să se autorealizeze. Acest lucru privește vârstele mai mici. Oricum, în ceea ce privește vârstele mai mari, când vorbim de autorealizare, vorbim despre realizarea venită din interior: De ce trăiești și pentru ce trăiești? Este valoros, merită să descoperi o cale sau o alta? Este accidental, temporar sau nu? Mai sunt acolo și alte obiective? Ai în vedere, dacă poți să iei acesta și acela împreună?

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts