Bărbat și femeie

0
36

Întrebare: Există o rugăciune, deja celebră, care spune, „Mulțumesc pentru că nu m-ai făcut femeie”. O femeie are tot dreptul să spună,  „De ce nu se spune mulțumesc pentru că nu m-ai făcut bărbat”?

Răspuns: Această rugăciune este despre puterea de a învinge. Când persoană își depășește propriile răutăți, el mulțumește Creatorului pentru că i-a dat forță de a învinge. Toți suntem (bărbați și femei) sub influența unei părți feminine, în puterea care lipsește. O femeie este „Nekev”, „Nekeva”, „Nukva”, care înseamnă goliciune, nevoie, sau locul unde este nevoia.

Între timp, bărbații experimentează senzația de lipsă, la fel de mult ca femeile și ei simt chiar o mai mare goliciune. De aceea, dacă vorbim despre corectarea spirituală,  fiecare din noi (bărbat sau femeie) care își cucerește dorințele egoiste, mulțumește pentru faptul că a ajuns să merite această analiză și corecție, că ne putem ridică deasupra egoismului nostru, să ne unim cu ceilalți, și să atingem adeziunea și revelarea Creatorului.

Ajungem la corecția în care bărbații și femeile sunt la același stadiu. Femeile care avansează cu noi pe calea spirituală trec prin aceleași stări, urcări și coborâri, unificări și clarificări ca și bărbații. Datorită naturii lor, nu simțim aceași explozie pe care o experimentează bărbații, dar asta nu însemna că nu trec prin aceleași procese. Ele ne înțeleg perfect, studiază același material, îl absorb și îl îndeplinesc.

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts