Fara cele 10 Sfirot nu am fi putut comunica cu Lumina Superioara

0
427

 

(Material de studiu) Baal HaSulam: “Prolog la Interpretarea Scarii” pag. 204, nr. 1

 Lector: Rav Michael Laitman

10 Sfirot sunt 10 Chisui-Invelisuri, Acoperiri.

Cele 10 Sfirot sunt totdeauna potrivite celui care se foloseste de ele si se gasesc intre Creator si creat pentru a potrivi Lumina la utilizator.

Fara cele 10 Sfirot nu am fi putut comunica cu Lumina Superioara.  La tot ce este deasupra celor 10 Sfirot nu putem apela cu nici o cerinta.  Si potrivit cu descoperirea lor pot sa inteleg cine sunt, aceasta fiind Realitatea pentru mine.

Daca ma deconectez de sistemul celor 10 Sfirot, eu nu ma simt nici macar pe mine insumi. Imi simt existenta si viata, in masura relatiei mele cu ele.

Prin potrivirea mea la cele 10 Sfirot, descopar Luminile si Vasele, Diferentierile care exista in ele, adica Shemot-Nume Lor si le obtin in masura echivalarii calitatilor mele cu ele.

Nume Divine-Shemot Kdushim este starea in care creatul obtine cele 10 sfitor.

Pana in timpurile lui Ari, mekubalimii au scris din partea Luminilor, adica a sentimentelor, si nu din partea Vaselor, adica a Diferentierilor. Ari a fost primul Mekubal care a scris din partea Vaselor, si de aceea aceste scrieri sunt potrivite generatiei noastre, caci noi trebuie sa stim cum sa lucram cu Vasele noastre,  sa ne prindem puternic de ceva si sa nu vorbim doar despre sentimente.

In Interpretarea Sulam-a Scarii la cartea Zohar, Baal haSulam ne ofera o cercetare stintifica alaturi de fiecare descriere sentimentala, care ne ajuta la intelegerea textului relativ abstract al Zohar-ului.

Toata Intelepciunea Kabbalah este calea spre Ein Sof-Infinit. Dupa Infinit, nu ne mai este folositoare.

Studiul sistemului spiritual si ordinea interna a notiunilor scrise in cartile de Kabbalah , percepute corect in interiorul omului, trezeste simtire si admiratie.

Fiecare detaliu din realitate este cuprins in cele 10 Sfirot, nici mai mult si nici mai putin.

Daca voi dori sa ma folosesc de Dorinta de a Primi pentru a comunica cu ceilalti, deasupra ei, voi deschide Nekuda shebeLev-Punctul din Inima la cele 10 Sfirot, si atunci voi simti in ele diferentierile spirituale.

Malchut-Regatul  este descalificat fata primirea Luminii, caci Tzimtzum A-Restrangerea A niciodata nu se anuleaza, si de aceea eu descoper toata Lumina in Zulat-Aproapele, in cele 9 Primare ale mele, care sunt Vasele pentru revelarea Divinitatii.

In masura in care pot sa ma conectez la aproapele meu, eu fac Zivug-Imperechere cu Lumina Superioara si ma Conectez la El.

 

Pregatire pentru Lectie – 08-09-09

Ascultati fragmente rare din lectiile Rav-ului Mekubal Baruch Shalom Ashlag, cu clarificari ale studentului si continuatorului caii sale, Rav Laitman:

Lector: Rav Michael Laitman

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts