Înclinația rea

0
274

Întrebare: Care este semnificația cuvintelor “înclinația rea”?

Răspuns: Înclinația rea este dorința pe care o defineșți ca rea. În ebraică, cuvântul înclinație – Yetzer, își trage originea din cuvântul Ratzon – dorința. Și nu este doar o singură dorința, ci sunt multe dorințe în interiorul tău care vor să te împiedice să atingi scopul creației, care apar ca obstacole în calea ta.

Obstacolul care blocheză calea spre succesul final, se găsește în tine, nu este nimic din afară. Oricum, nu poți distruge, sau ocoli asta de unul singur, în ciuda faptului că vezi câtă bătaie de cap îți dă, cum îți ruinează viață și stă în calea succesului tău! De aceea, această calitate din interiorul tău, este numită înclinația de a fac erău.

“Înclinația rea” este rea doar atunci când ai depus orice efort posibil de a scapă de ea… și ai eșuat. Apoi ți-ai dat seama că ea are, în cele din urmă, putere asupra ta și asupra a tot ce faci. Mereu te păcălește, dar tu uiți asta și, în cele din urmă, îi urmezi sfatul. Astfel, răul este o dorință care te silește.

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts