Omul – imaginea integrală a naturii

0
163

Omenirea s-a dezvoltat de-a lungul unei istorii lungi și a suferit mult pentru a înțelege că trebuie să fie asemănătoare naturii, și că doar atunci va reuși.

În natură totul există în formă integrală, toate părțile ei, la toate nivelurile sunt în conexiune reciprocă, niciuna nu vrea să facă rău aproapelui, toate știu că se folosesc una de alta pentru a trăi și a se dezvolta.

De aceea, Natura în întregimea ei, înainte ca omul să se includă în ea, se afla în starea de echilibru – chiar dacă nouă nu ni se pare așa. Dacă însă o urmărim cu atenție, găsim acolo o organizare perfectă.

Există, ca să spunem așa, un sistem complet, care se desăvârșește pe sine permanent. Din păcate, noi, în toți anii de dezvoltare, nu am văzut asta. Ne-am uitat la Natură prin egoul nostru îngust. Am crezut că dacă o să fim așa ca în „haita de lupi” o să izbutim, dar nu!

Haita are reguli clare, are armonie, are adaptare la sistem! Vedem că acolo există conexiune reciprocă, armonie, grijă unii față de alții, împărțire de sarcini; am putea învăța de la ei.

Să încercăm să abordăm viața precum în Natura absolută și completă, de la gradele de mineral, vegetal, viu; este aici organizare perfectă, o legătură frumoasă necesară dezvoltării și de aceea a apărut omul, ca rezultat al acestei dezvoltări…

Trebuie să învățăm să ne dezvoltăm așa cum se dezvoltă totul în Natură. Oamenii vor începe să dezvăluie forţa vieţii, întreaga energie şi nu graţie a ceea ce consumă, făină, carne, etc. ci graţie unui domeniu complet diferit.

O persoană va începe să dezvăluie în sine oportunităţi care vor fi pline de viaţă. Dintr-o dată, vom realiza un nou nivel, nu la nivelul corpului bestial, ci la nivelul “Uman”.

Deoarece, în natură există următorul nivel care este numit “persoana înţeleaptă”. Unde este această persoană înţeleaptă ? Prin natură, fiziologie şi comportament suntem o extensie a lumii animale.

Există natura inanimată, vegetală şi animală, dar nu am atins încă nivelul “Uman”. Omul este cel care se va potrivi, în întregime, imaginii integrale a naturii care va exista într-o stare de unitate şi armonie cu natura, deoarece el trebuie să posede înţelegere, sentiment, cunoaştere, realizare şi controlul acestei conexiuni.

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts