Percepția copiilor asupra lumii

0
243

Întrebare: Dacă înţeleg corect, atunci când vorbeşti despre o apropiere naturală de lume, natură, structura acestei lumi, înseamnă că cei mici, de doi trei ani, percep această lume mai aproape şi mai natural decât noi? Şi dacă ei sunt mai înţelepţi, oarecum? Ce sunt copiii în sistemul de care vorbeşti?

Răspuns: Nu. Copiii sunt naturali în felul în care aplică egoismul lor într-o formă naturală, într-un fel natural, fără să încerce să înșele pe altcineva sau să îl ademenească undeva. Ei nu au sistemele interne adiţionale pe care le creăm mai târziu, conform cu mediul în care înţelegem să comunicăm cu oamenii. Copiii nu au încă asta. Totuşi, ne bucurăm când un copilaş vine la noi sau apucă ceva de la noi pentru că simţim că interacţiunea cu lumea şi noi e inocenţa şi directă.

Însă, vorbim de altă formă de existenţă. Vorbim despre o persoană care conştientizează tot şi se ridică deasupra naturii sale. În general, aceasta e ideea, această ştiinţă (Cabala) ne spune despre interconexiunea dintre părţile Naturii. Ea arată că o broderie; pe o parte vedem flori, iar dacă privim pe cealaltă, vedem legăturile dintre părţile acesteia. Astfel, vedem imaginea exterioară a lumii noastre, dar nu vedem conexiunea dintre toate părţile sale.

Astfel, Cabala ne da senzaţia unei lumi transparente. Şi atunci vedem legătura dintre toate părţile ei. Ne permite să interacţionăm corect cu lumea înconjurătoare şi să ne ridicăm deasupra noastră.

Întrebare: Înseamnă că în realitate calea constă în căutare şi studiul acestei lumii, nu există altă cale?

Răspuns: Nu există alta.

Întrebare: Aceasta e singura?

Răspuns: Da, e singura. Ne oferă înţelegerea corectă a ceea ce facem. Tot aşa cum nu pot să bag mâna în foc pentru că ştiu sigur că mă voi arde, tot aşa viziunea directă a tuturor conexiunilor, a tot ce se întâmplă între oameni, obiectele întregii lumi, dacă văd că mă duce clar la deciziile corecte, doar asta.

Nimic nu va salva o persoană, nici măcar teama sau pedepsele. El va găsi o cale să se strecoare. Are nevoie de puterea de a vedea.

Prin urmare, ceea ce oferă Cabala e faptul că dezvăluie adevărata viziune a lumii, interconexiunea între obiecte. Atunci poate vedea cineva, “Dacă fac asta, mă voi simţi bine sau rău în consecinţă, dacă fac cealaltă, mă voi simţi bine sau rău”. În mod egoist începe să acţioneze corect, cu bunătate faţă de ceilalţi, atitudinea corectă faţă natură şi lume. O face în mod egoist, pentru că poate să vadă cum primeşte înapoi prin răul înmulţit.

 

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts