Tot drumul nostru este un exercitiu, un joc

0
217

(Material de studiu) Baal haSulam: Scrisorile Baal haSulam – Scrisoarea 24, pag. 713 (se gaseste si in cartea “Pri Hacham” Scrisori, pag. 77)

Lector: Rav Michael Laitman

Scrisoarea nr. 24

Exista timpul in care omul hotareste si exista situatii in care se hotareste care este actiunea.

Trebuie sa ne straduim a actiona dupa planificarea facuta premergator.

In Spiritualitate, omul trece printr-o serie stabilita de actiuni.

Tot drumul nostru este un exercitiu, un joc.

 

Scrisoarea nr. 25

Orice progres este prin dorinta noastra egoista de a primi, si prin suplimentarea ei la  Adeziune, castigam situatia stabila.

Dorinta egoista de a primi pe care am dobandit-o in timpul coborarii, ne ajuta sa nu ne cranponam intr-un singur punct, in Creator, ci sa ajungem impreuna cu El la un Etaj-Koma, Inaltime egala.

Pacatele sunt dezvaluiri ale dorintei egoiste care exista deja in noi si de aceea, cu ajutorul ei ne inaltam si progresam inspre corectie.

Esrim shana-20 de Ani este un Etaj complet, corectat [10 Sfirot deOr Iashar + 10 Sfirot deOr Hozer -10 Sfirot de Lumina Dreapta + 10 Sfirot de Lumina care se Intoarce], in care omul este pregatit sa inceapa lucrul de Daruire.

Pana nu ajungem la corectarea in Hoshech-Intuneric nu ajungem la corectarea Esrim Shana-20 de Ani.

Fara de recunoasterea Dorintei de a Primi ca contrarul Creatorului, si recunoasterea Creatorului ca Rasha Gamur-Pacatos Absolut, omul nu poate sa iasa din Esrim Shana.

Din transformarea Zdonot veShgagot-Rautatile si Inadvertentele in Tshuva miIra veTshuva miAhava-Pocainta din Frica si Pocainta din Iubire, omul isi insuseste calitatile de AHAP de Bina[(Ozen, Hotem, Pe-Ureche, Nas, Gura)de Inteligenta].

Tot drumul nostru este insusirea AHAP deBina, care este vasul cel mare in care se dezvaluie Hochma-Intelepciunea.

In masura progresului, Durerea devine mai clara, adanca si mai de inteles.

Cu cat omul depune mai mult efort, cu atat are mai multe resentimente.

Principalul este a continua drumul spre telul final, si tot ceea ce soseste pe drum este corect si necesar.

Trebuie sa fim tot timpul cu gandul la telul final, si in acest fel nu vom fi influentati de lumea exterioara.

Omul trebuie sa pretinda un singur lucru, constentizarea ca “Nu exista nimic in afara Lui”, sa nu renute la ea si sa lucreze cu ea, directionand spre ea toate sentimentele care se dezvaluie pe drum.

 

Pregatire pentru Lectie – 08-09-09

Ascultati fragmente rare din lectiile Rav-ului Mekubal Baruch Shalom Ashlag, cu clarificari ale studentului si continuatorului caii sale, Rav Laitman:

Lector: Rav Michael Laitman

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts