Tu vei ajunge la implinirea fiecareia dintre cele 613 Dorinte

0
164

Pregatire pentru Lectie – 27.08.09

(Material de studiu) Reluare din 31.07.09 “Shamati” (Am auzit), Art. 65, Subiect descoperit si subiect ascuns

 Lector: Rav Michael Laitman

Omul trebuie sa actioneze, altfel pentru ce existam? Nivelele Neanimat, Vegetativ, Animat sunt sub stapanirea naturii, nu exista acolo nimic liber. Si noi suntem de asemenea in nivelul Animat, suntem actionati de catre natura.

Eu-l omului se imparte in cele 5 parti ale sufletului: Radacina-Shoresh, Suflet- Neshema, Corp-Guf, Imbracaminte-Lebush si Ihal-Sala Festiva, Altar. Radacina, Sufletul si Corpul se simt ca partile interioare care sunt Eu, iar Imbracamintea si Altarul le resimt ca exteriorul meu, ca lumea mea.

In Listele care se trezesc in mine, fiecare Lista cuprinde parte exterioara si interioara, lumea mea si eu. Nu sunt liber in utilizarea Listelor, nu exista in ele Creatie, stapanire deplina.

Din clipa in care are Punctul din Inima-Nekuda shebeLev, omul poate sa devina liber, fata de Lista denumita Punctul din Inima, de Lista din Ecran-Masach, de forma de Influentare-Hashpaa, care a fost odata Dorinta de a primi.

Starea in Linia de mijloc-Kav emtzai se numeste Om, in dorinta de Primire, Animal in aceasta lume, si Inger Animal-Malach Behema, in Spiritualitate. Si prin liberul arbitru, omul trebuie sa focalizeze in fiecare situatie locul alegerii.

In ce priveste Cele 613 Dorinte si 613 Lumini, prin alegerea mea libera, trebuie sa fac ca cele 613 Lumini sa actioneze asupra celor 613 Dorinte in fiecare clipa. Si daca indeplinesc aceste doua actiuni progresez pe Linia de mijloc, si aceasta se numeste Porunca.

Toata creatia este inclusa in Forta denumita Creator. Contrar, omul nu este inclus.

In situatia A Creatorul a creat Ein-Nu este – aceasta fiind Diferentierea Om. Si sistemul a degenerat la lumea noastra si s-au format doua parti: Dorinta de a primi si Dorinta de a darui, atunci, din aceste doua parti s-a compus Omul. Omul se gaseste in afara Creatorului, de accea putem sa spunem ca Seamana Creatorului. Asemanarea nu poate fi decat din afara. Si Ingerul este forta care indeplineste functiunea de Animal.

In Placeri si Suferinte a ramas Animal sau Inger, inca nu e Om, neavand Liberul Arbitru.

Liberul Arbitru presupune a ne folosi de cele doua puteri, aceasta fiind metoda Kabbalah. Metoda este simpla, dar ne este foarte greu sa iesim din natura noastra. Intai trebuie sa depasim asta, sa ne deconectam de natura, felul nostru de a fi, pe cat posibil. Pentru aceasta este necesar ca Lumina Creatorului sa ni se reveleze si sa devina o forta care ne atrage, fara de placeri sau suferinte. Deasupra tuturor situatiilor este preferabil a fi atrasi de El.

Toata Intelepciunea Kabbalah ne dezvaluie modul prin care sa completam, implinim Dorinta cu Lumina. Adevarata completare este in a ajunge la Linia de mijloc, folosindune de cele doua puteri Dorinta de a primi si Puterea Luminii, si in amandoua construiesc un punct neutru si pretind sa se releve in afara mea, dupa ce m-am aprovizionat de fapt cu cele doua puteri.

A oferi Multumire Sufleteasca-Nahat Ruah Creatorului, presupune a-I acorda posibilitati de Daruire. Deschid vasul meu pentru ca Creatorul sa-l completeze, sa-l umple. Daca acorzi aceasta posibilitate Creatorului, de a te completa, implini, aceasta este Dorinta ta.

Intregul beneficiu primit din timpul ascultarii lectiei, depinde de putinta ta de a ajunge la aceasta situatie. Prin Dorinta cu pasiune, poti sa atragi asupra ta Lumina Inconjuratoare; pana ajunge la masura completa, care o transforma intr-un vas pregatit pentru revelare. In timpul studiului gandeste: Eu doresc ca aceasta sa mi se intample, totul depinzand de influenta Luminii.

Tu vei ajunge la implinirea fiecarei din cele 613 Dorinte, oricare ar fi ascuns de noi in ce fel de Dorinta se gaseste, dar tu te vei straduindui, peste toate situatiile, sa fii sub Or Makif-Lumina Inconjuratoare. Toata gama, toata lumea este conectata la starea – capacitatea ta.

Exista cateva semne de progres, cele ce se gasesc in Ingreunarea Inimii-Hachbadat haLev. Omul trebuie sa se aduca pe sine in situatia de progres, nu sa o admire. Se spune: „paznicii si politia lucreaza asupra mea”.

Eu intru in actiuni macanice; in situatii grele capul se apleaca. Tu progresezi in directia Lui, aceasta este forma cea mai buna, nu luptandu-te cu cicloanele.

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts