Cum îți alegi adevăratul Învățător de Cabala?

0
1311

Cum îți găsești, recunoști și alegi adevăratul Învățător de Cabala?

Adesea numită “sufletul” Torei, Cabala este străvechea înțelepciune, care ne învață cele mai profunde cunoștințe despre esența Creatorului, interacțiunea Sa cu lumea și scopul creației.

Uneori numită “Tora interioară” sau “Înțelepciunea adevărului”, ea oferă o structură generală cuprinzătoare și un plan al universului, precum și o înțelegere detaliată a particularităților vieții noastre.

Studentul Cabalei este conștient de procesul rectificativ atât personal, cât și colectiv și este încurajat să joace un rol activ în el.

Cabala este mult mai mult decât o cercetare academică a faptelor. Cuvântul însuși, în ebraică, înseamnă “recepție” – a primi. Este vorba mai mult despre a trăi (simți) decât despre a înțelege.

De aceea, știința Cabala trebuie să fie studiată cu un învățător cabalist și nu de unul singur.

Cabala nu este o joacă. Este o experiență de o natură mult mai înaltă decât ceea ce majoritatea oamenilor sunt gata să experimenteze.

Înainte de a intra în “grădină”, trebuie să fii gata să primești. Asta înseamnă că ești suficient de matur pentru a intra în grădină și că ești suficient de împământat spiritual pentru a primi înțelepciunea Cabalei.

Cum îți găsești, recunoști și alegi adevăratul Învățător de Cabala?

Un învățător de Cabala este o descoperire rară, mai ales în aceste vremuri de o asemenea neînțelegere și confuzie între Cunoaștere și Informație.

Dacă ești sincer în căutarea aceasta, devii conștient de faptul că: “Ceea ce cauți din inimă, de asemenea, te caută pe tine”.

Nu suntem aici pentru a da sfaturi.

Dar dacă îți inalți gradul de conștientizare, dacă îți ascuți simțurile, într-un final vei recunoaste semnalele, și îți vei găsi adevăratul învățător de Cabala.

Acest proces poate dura multi ani sau câteva luni. S-ar putea să nu dureze deloc.

Depinde de gradul de pregătire și de intenția ta aliniată cu inima, sentimentele și atitudinea ta mentală.

Concentrează-te și conștientizează cum începi această căutare; citește, practică, întâlnește-te cu persoane ce au aceleași căutări, discută cu familia și prietenii.

Explorează-ți și examinează-ți viața, gândurile și acțiunile, și pregătește-te să îți recunoști Maestrul, Învățătorul de Cabala, Ghidul.

Mai presus de toate, nu “bate toba” în stânga și-n dreapta că îți căuți un învățător de Cabala.

Ci, simte profund această nevoie urgentă și trăiește-o în interiorul tău.

Ascultă-ți vocea interioară și examinează-ți răspunsurile.

Ai încredere în tine și în șoaptele inimii tale.

Vei ști cu siguranță CINE este Învățătorul tău.

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts