Nu sunt un robot!

0
624

Întâlnim uneori acest mesaj atunci când interacționăm pe un site. Îi înțeleg utilitatea, dar tastând un șir de caractere fără sens, mă face să mă simt exact așa. Ce m-a făcut să dau acest titlu postării? Tocmai paradoxul situației.

Acest site a apărut în 2008, la vremea aceea pe un alt domeniu, împlinind astfel în acest an 10 ani de viață. Deși viața lui cu adevărat  a apărut cu primul articol tradus. Nu știu care a fost acela, poate ne ajută cineva să aflăm!

Nu eram atunci în contact cu acest grup de mari entuziaști, cum se întâmplă să nu fiu nici acum, la nivelul obișnuit de înțelegere. Dar amprenta pasului tău arată drumul pe care ai călcat- pe nisipuri mișcătoare, pe drum bătătorit de piatră sau deschizând drumuri noi într-un hățiș de crengi întortochiate, dincolo de care natura ascunde întotdeauna ce are mai frumos în ea.

Acești entuziaști nu au fost niște roboți, așa cum nu suntem nici noi, cei care ne dăm silința să le expunem și să le continuăm munca, așa cum spun mai jos, convinși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu este de vânzare.

Iar cei de aici, din spatele „cortinei”, sunt ca și tine, cel care citești- un om avid de cunoștințe și simțire. Să ne tratăm deci ca atare.

Am deschis această rubrică, nu pentru a ne etala talentul sau știința, de a ne erija în profesori care emit adevăruri imuabile, ci pentru a încerca prin subiectele abordate să vă îndemnăm nu la polemică, ci la reflecție interioară. Pentru că noi toți, învățăcei fiind, în căutările noastre avem frământări pe care uneori ezităm să le împărtășim, iar răspunsurile le vom găsi doar în interiorul nostru, dezvăluindu-i astfel profunzimea.

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts