Prietenului meu drag

0
285

Dragă prietene,

Ai fost departe de casă un timp atât de îndelungat  și mi-e atât de dor de tine. Vreau să îți urez un An Nou Fericit și, dacă îmi permiți, să îți împărtășesc o experiență care m-a făcut să mă gândesc la tine chiar dacă ești așa departe.

Ca ziarist, călătoresc peste tot în lume. În timpul călătoriilor, reușesc să văd peisaje, culturi noi și bineînțeles mulți oameni. Unul din lucrurile care îmi plac cel mai mult este să înregistrez  lucrurile care îmi trezesc admirația în timpul călătoriilor. Întotdeauna îmi iau camera video cu mine astfel încât să pot înregistra priveliști, voci și sunetele care îmi apar în cale.

Într-una din vizitele mele la New York am întâlnit acolo pe una din alei un tânăr simpatic, zâmbăreț. Tânărul lovea în niște butoaie de tablă de pe stradă ca și cum ar fi fost tobe adevărate. Era plin de entuziasm, ritm și voie bună.

În timpul unei călătorii în Sahara, am reușit să ascult niște melodii fascinante. Un tânăr păstor cânta la fluier. L-am ascultat cu încântare.
În Franța m-am emoționat foarte mult când am întâlnit o fată delicată ce cânta atât de minunat la vioară.
În Kenya, pe bancurile de nisip ale unui râu, o fată stătea așezată și cânta. Vocea ei se contopea cu sunetul apei care curgea.

La Tel Aviv, mi-a făcut plăcere să dansez pe ritmul sunetelelor muzicii unui DJ alături de oameni pe care nu îi mai întâlnisem niciodată.

De fiecare dată când m-am întors acasă, am salvat pe calculator toate lucrurile pe care le-am înregistrat.

Într-o zi mi s-a făcut atât de dor de acele sunete pe care le-am auzit peste tot prin lume încât m-am așezat undeva și am început să ascult toate melodiile. Deodată am avut o idee strălucită: să încerc să combin toate sunetele într-o singură melodie. Când am făcut asta, am fost surprins să descopăr că a fost creată o melodie perfectă din acele sunete. În timp ce ascultam melodia, mă gândeam în sinea mea că, cu toate că nu simțim asta cu adevărat, cu toții suntem parte a ceva mare și întreg. Am înteles că, suntem cu toții părți ale unui singur trup întreg care funcționează în armonie.

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts