PUNCTUL DIN INIMA – Nekudat she ba Lev

0
578

Nekudat she ba Lev – Punctul din inima


Punctul din Inima – Adrian Silvasanu de bbmirela

Inima este egoismul nostru, iar punctul în inimă este impulsul către Creator, către calitatea dăruirii, care este latentă în noi la început. Altfel, nu am putea să percepem diferenţele care au loc în noi.

Suntem compuşi din două părţi: inima şi punctul în inimă. În aceste două caracteristici opuse, putem începe să vedem direcţia dezvoltării noastre, cum ne putem ridica inima către punctul în inimă sau invers.

Intenţia vine de la Creator. Fiecare persoană are un punct în inimă, partea Creatorului dată de Sus.

Adevărul este că noi suntem rezultaţi din spargere. Înaintea noastră, a fost un sistem al Infinitului (Ein Sof), în care se afla întreaga dorinţă, precum şi Lumina. Apoi noi am trecut prin sistemul de spargrea al Kelim (vasele).

Ce ne-a dat nouă asta? Acum, că suntem în această lume corporală, avem totuşi dorinţă, dar în loc de Lumină, sunt numai scântei. Dorinţa noastră este ruptă şi acţionează numai cu intenţia egoistă de a primi. În cursul istoriei, din generaţie în generaţie, dintr-o viaţa în alta, s-a dezvoltat în nivelele mineral, vegetal şi animal.

În final, în timpul unui ciclu de viaţă, ajunge la etapa finală când un punct, o scânteie de Lumină, partea Creatorului dată de Sus, apare într-o persoană. Ce este cu mine? se întreabă când se trezeşte la viaţă şi atunci simte omul un conflict interior.

La nivel animal, asemenea conflicte interne nu au apărut, pentru că la acel nivel ne-am dezvoltat prin nevoi şi impulsuri instinctuale. Am vrut să îi folosim pe ceilalţi în cea mai mare măsură şi am reuşit în tot ceea ce am făcut.

Toţi oamenii, tineri şi bătrâni, se străduie să câştige cât mai mult din această lume. Ei există numai într-o singură dorinţă: voinţa de a primi plăcere. Gândind că merită să trăieşti pentru ea, ei nu îşi pun întrebări despre ceva mai mare decât asta. De fapt, întrebările apar din interior, din pământul fertil interior şi, până atunci, noi suntem doar mamifere. Vedem problemele vitale prin prisma minţii şi a diferitelor credinţe.

Acest lucru se desfăşoară până când omul pierde dorinţa, până când punctul lui sau al ei din inimă se dezveleşte, lucru care caracterizează generaţia noastră. Astfel, punctul din inima este începutul sufletului. Aceasta este ceea ce declanseaza dezvoltarea umană.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts