Cabala TV

Cabala TV

Cabala TVSectiunea Cabala TV cuprinde clipuri si filme (ce au aparut pe site-ul kab.tv) traduse si subtitrate integral de Mirela S., in perioada 2007 – 2010.

Va invitam cu drag sa le vizionati.

Cabala TV

 

Cum sa-ti folosesti Libertatea?

Cineva lucreaza constant cu constiinta noastra in lumea fizica: toata mass-media, filmele, televiziunea şi ziarele. Noi primim exemple de viaţă în şcoală, acasă, de la mediul nostru, prieteni şi întreaga lume. Suntem mereu sub această influenţă, fără ca măcar sa ne dam seama cât de mult depindem de asta şi urmam aceste valori insuflate.

Se pare că în lumea noastră corporala efectuez doar dorintele altcuiva. Dar în lumea spirituală am rămas cu o absoluta goliciune şi nu ştiu ce să fac cu ea: Unde sa merg sau ce se întâmplă? Şi acest lucru este foarte dificil.

Dar, pe de altă parte, trebuie să înţelegem că în lumea noastră nu efectuam orice acţiuni independente şi niciodată nu realizam propriile noastre dorinţe, niciodata nu alegem cum sa ne imbracam, ce să mănâncam, ce să gandim, profesia noastră, sau partenerul de viaţă. Primesc toate gusturile de la mediul inconjurator şi muncesc în acord cu acest program. Când moda se schimba în lumea înconjurătoare, imi schimb imediat direcţia şi încep s-o alung.

Ne-am obisnuit deja sa trăim aşa şi de aceea ne simţim confuzi cand dam brusc de libertate: Nu mai ştim ce să facem cu ea. Este exact ceea ce se întâmplă cu dezvoltarea noastră spirituală. Ni s-a dat libertatea completă în ea. Ce facem cu ea si de unde sa obţinem exemple?

Dar dacă ti-ar fi fost date exemple, tu nu te-ai dezvolta ca o persoană liberă care posedă libertatea de alegere. Nu ai găsi sau dezvălui sufletul tău. O persoană stă nedumerita, fără să ştie cum să continue.

Acesta este motivul pentru Cabalistii ne recomanda să învăţăm de la natură, din mediul înconjurător. Natura, generalul sau, forta superioara, este Creatorul. Avem nevoie să învăţăm de la El şi noi trebuie să-l descoperim. El trebuie să devină mediul nostru şi noi trebuie sa luam exemple de la El.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/4/2011, Scrieri de Rabash

 

O pluta pe valurile oceanului

Intrebare: Ce stimulente va oferi noua economie oamenilor? Ce ii va face pe ei sa inainteze?

Raspuns: Noi trebuie sa cream un mediu inconjurator care va transforma placerea persoanei, ceea ce astazi pare ceva abstract, intr-o „bomboana”. Toti spun:” Aceasta este gustoasa”, si persoana incepe sa se uite in jur. Toti exclama: „ Asta este mare”, si persoana incepe sa caute. „Asta este uimitor!”, si toti incep sa tipe de entuziasm. Atunci persoana incepe sa creada ca acestia chiar au ceva care merita, ceva de care ea are nevoie.

Asta impinge o persoana inainte:” Eu de ce nu am asta? Eu de ce nu ma aflu pe aceeasi pozitie ca altii?” Influienta sociala este un factor puternic. Nouazeci la suta din actiunile noastre reprezinta consecintele acestui factor. Omul a iesit din pestera si a ajuns la forma sa prezenta doar datorita mediului care l-a impins si stimulat, aratandu-i lucrurile care ii lipsesc.

In general, pestera era minunata, o locuinta foarte ecologica cu un climat grozav. Ea avea o temperatura stabila tot anul. Exista carnea si focul, o atmosfera calma si linistita, care nu inpira la altceva decat la nevoile de baza…..

Tot ceea ce este in exces la nivelul animal este in exclusivitate cauzat de mediu. Chemarea oamenilor catre dezvoltarea agriculturii, a mestesugurilor, si comertul nu apar din nimic. Societatea hraneste aceste dorinte.

Iar acum, cu publicitatea inventata, noi nu avem alta sansa decat sa convingem lumea de nevoia unui sistem de educatie care explica, cum va fi maine, un sistem care sa dea o idee despre cum va fi viitorul.

Noi trebuie sa avansam catre o viata mai buna. Insa guvernul este lent in schimbare Deci, ce ne ramane de facut? Noi trebuie sa dezvoltam acest sistem pe Internet cu puterile noastre si sa il raspandim prin cel mai accesibil canal.

Am avut intalniri cu reprezentantii executivi ai Natiunilor Unite si UNESCO, si parerea mea ramane aceeasi: Trebuie sa facem noi insine totul. In fond, noi putem aduce Lumina care Reformeaza. In acest caz, individualismul notru nu este un defect, ci un avantaj pentru ca noi nu suntem limitati de exterior. Noi suntem capabili sa facem exact ceea ce putem si ceea ce consideram necesar. Noi ne ingrijoram cu privire la ceea ce intreprindem, si in final noi vom fi pur si simplu obligati sa trezim Lumina care va curge prin sistemul pe care l-am creat.

Chiar daca sistemul pare sa fie slab, asemenea unei mici plute pe valurile unui ocean virtual, nu conteaza. Toti vor auzi chemarea sa pentru ca acolo este forta Luminii. Lasati Lumina sa isi faca munca. Aceasta ar trebui sa fie abordarea noastra.

Din partea 5 Lectia Zilnca de Cabala 10/18/2011, “Pacea in Lume”