Articolul zilei 1 iulie 2014

0
378

Cred că ar trebui să  vorbim în felul lui Baal HaSulam, care a spus că scopul  şi metoda noastră nu este ceva popular, este ceva sfânt. Astfel, vorbim  cu privire la Israel având posibilitatea de a alege (Li Rosh). Acest lucru este posibil numai studiind metoda de corecţie a înţelepciunii Cabala. Nu ne potrivim cu legea generală a naturii şi acesta este motivul pentru care trecem prin astfel de stări. Trebuie să ne unim şi să explicăm oamenilor modul în care putem deveni o naţiune. În primul rând trebuie să fim uniţi, cât mai mult posibil. Trebuie să facem un sacrificiu (în ebraică sacrificiu este “Kurban” şi acest cuvânt are sensul de apropiere, aproape-Karov), iar acest sacrificiu este o legătură mai strânsă între noi şi Creator. Este singura cale de a atrage lumina şi de a primi leacul pentru toate bolile, prin Lumina care Reformează.

Avem metoda de corecţie. Trebuie să vorbim despre ea, să conducem naţiunea noastră pentru a atinge acest scop împreună cu restul lumii. Şi ar trebui să ne recunoaştem vina pentru ceea ce s-a întâmplat, pentru că nu am reuşit să ajungem la corecţiile necesare care nu mai pot fi amânate şi ţinute la distanţă.  Noi suntem cei care, în primul rând, trebuie să efectuăm aceste corecţii şi să învăţăm pe toată lumea cum să le facă. Sper că vom reuşi să realizăm asta. Baal HaSulam a scris ucenicilor săi că el este vinovat. Să spunem tuturor că este vina noastră pentru că Lumina nu ajunge la nivelul acestei lumi, luminând-o  şi reunind-o laolaltă. Noi ar trebui să simţim că e vina noastră, astfel încât să reuşim în realizarea unităţii dintre noi şi peste tot în lume. Mult noroc!

Trebuie să mă pregătesc şi să le dau totul. Ce se poate spune despre asta? Să înţeleg nevoile lor, Hissarons, şi să le ofer umplere într-un mod pe care ei îl pot înţelege. Atunci ei vor fi umpluţi cu ceea ce le voi da, pentru că sunt lucruri pe care ei şi le doreau şi care îi vor schimba. Acesta nu e umplere, ci schimbare. Schimbările care se vor întâmpla cu ei vor deveni plinul lor; umplerea emotiilor lor cu înţelegere. Nu despre umplerea stomacului cuiva, este vorba aici. În acest fel am sări la un alt grad de conştientizare, am dobândi proprietăţi diferite, în loc de a avea stomacul plin. Asta este ceea ce trebuie să le dăm. O mamă dă copilului ei lucrurile de care are nevoie, pentru a creşte şi a fi sănătos, nu lucrurile pe care acesta le cere.

 

 

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts