Articolul zilei 6 iulie 2014

0
340

Întrebare: Cum se poate obține proprietatea de a dărui, dacă primești plăcere din primire?

Cu cât avansezi mai mult, crește senzația de plăcere de care este capabil vasul tău de  dăruire. Vasul de dăruire crește plăcerea. Nu știți încă în ce măsură sunteți capabili de a vă bucura de ceva. Așteptarea începe, dar nu se termină. Credem că asta e tot, dar după o clipă se simte o altă dorință, un nou Reshimo care se ridică și totul reîncepe. Deși se întâmplă la un nivel mai ridicat, acolo va fi revelat un rău mai mare.

De unde începe acest lucru? Din linia din stânga, de la un rău și mai mare. Trebuie să urci pe vârful muntelui dorințelor tale, deasupra îndoielii, fricii, respingerii și recunoștinței. Și se întâmplă în acest fel tot timpul. Cu toate acestea, este o prostie să crezi că faci asta de unul singur. În acest fel îți vei folosi toată puterea. Trebui să ajungem imediat la starea de unitate. Problema este că e o luptă împotriva unui inamic imaginar, ca și la Don Quijote. Baal HaSulam spune despre asta în scrisoarea sa: “El își face scut și se rănește singur”,  în loc de a primi aceasta de la Lumina Superioară, de la Tatăl Suprem. El neglijează și crede că poate face ceva prin propria sa putere și propriul intelect. Aceasta este problema. Pentru că munca propriu-zisă nu este grea și se transformă în plăcere. Te transformă într-un artist căruia îi place munca dacă ești capabil să organizezi totul corect. Dacă determini exact cum trebuie să înceapă această lucrare, cine să coopereze cu prietenii, profesorul și Creatorul. Problema este cum să găsim abordarea corectă.

Avem nevoie de acest exercițiu pentru a învăța cum să ne ridicăm deasupra Malchut, dorința de a primi. Acest lucru înseamnă că ne este interzis să ne uităm la femei. Asta se exprimă în viața noastră animată. Repet, nu are nimic de-a face cu relația dintre soț și soție. Aceasta înseamnă că bărbatul trebuie să se deconecteze de la conceptul de “femeie” din viața sa. Nu înseamnă că nu poate să coopereze cu o femeie la locul de muncă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vadă femeia din ea, asta este interzis.

Nu veți mai vedea o femeie în fiecare femeie, veți vedea o ființă umană, o ființă asexuată, să zicem. Care nu are nimic de-a face cu dorința ta egoistă. Efectuați această corecție. Veți învăța modul în care se poate trata căutare constantă a unei surse de plăcere. În acest fel veți fi eliberați de gândurile care au o legătură permanentă cu plăcerea (privesc, aud, gândesc). Decuplați radarul, dispozitivul de căutare și mergeți direct la obiectiv.

 

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts