Articolul zilei din 30 iulie 2018

0
392

Primul exercițiu spiritual. Vrei să intri în starea de Ibur în interiorul Superiorului? Punctul Ibur este foarte simplu: sunt într-o stare perfectă. Nu pentru că este ea perfectă, deaoarece am tot felul de necazuri și probleme și nu uit de ele, ci pentru că ele vin de la Creator, Bunul care face bine si este cert că face aceste lucruri pentru binele meu, deci le accept ca fiind perfecte. Și astfel se dovedește că eu sunt în primul punct al adeziunii: cu toată inima și sufletul meu sunt de acord cu ceea ce primesc de la Creator și sunt alipit de El. Între timp eu nu simt încă asta, deoarece este doar primul punct de adeziune, ca o picătură de material seminal care intră și aderă la peretele uterului. Uterul este Creatorul, lumea superioară, iar eu doar m-am agățat prin faptul că sunt de acord să fiu în orice stare, indiferent care anume și asta pentru că o primesc de la El. Un lucru foarte simplu, oricine și-l poate imagina. Vorbiți despre această stare în așa fel încât să devină mai clară și haideți să ne includem în primul grad spiritual. Înainte!

***

Cum putem ajuta fiecare membru al grupului de zece să fie in acest punct perfect? Deși ii este rău în viața, dar pentru că primește totul de la Creator: „nu exista nimeni în afară de El“ și, în plus, El este Bunul care face bine, deci este într-o stare de perfecțiune. Cum construim in grup astfel de stare ca prin garantia reciprocă dintre noi să mentinem toti prietenii in punctul de perfecțiune?
Stările care vor urma vor fi mult mai rele și va trebui să decidem că acestea sunt mai bune. Aceasta se numește „toate pacatele vor fi acoperite de iubire“, Creator, iar acest lucru este posibil numai datorită faptului că vom asigura unii altora o garantie reciprocă. Omul însuși nu este în măsură să facă acest lucru, deoarece simte starea lui ca fiind rea, doar prietenii il pot convinge că aceasta este bună; nu în conformitate cu sentimentul său, aici el are dreptate – ci pentru că o primește de la Creator. Prin urmare, el trebuie s-o ia drept bună.
Atunci, există două niveluri: nivelul inferior – această lume, sentimentul său și cel mai înalt nive  – măreția Creatorului, pe care el o ridică tot mai sus și mai sus. Prin punctul dintre aceste două forme omul începe să dezvăluie realitatea superioară. Cum asigurăm toți membrii grupului cu un astfel de sprijin, încât să simtă aceste forme? Mai mult decât atât, nimic nu depinde de ei. Cum stăpânim peste percepția lor, peste determinarea stării lor, astfel încât să o ia drept perfectă, în ciuda faptului că de facto dezvăluie răul? Dacă lumea superioară o percepem numai prin garanția reciprocă, prin grupul de zece, cum asigurăm in mod practice prietenii cu percepția superioară?
Traducere Galia O.

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts