Fiecare dintre noi isi face trepte si limitari

0
617
Hostico Web Hosting

 

 Fiecare dintre noi isi face trepte si limitari. In Lumina Superioara nu exista limitari stabilite precedent, ci omului i se pun conditii-Tnaim, Reshimot- Liste si din ele trebuie sa construiasca situatia lui urmatoare.

Daat haTora-Cunosterea Torei, este progresul omului ca rezultat al semnificatiei date Madrega-Treptei- sale superioare si disponibilitatea omului de a se anula pentru a ajunge la ea.

Daat baalei batim-Cunoasterea propietarilor de case este progresul omului in aceea Treapta.

Ia mult timp pana cand omul constientizeaza telul final al creatiei – a fi ca Daruitorul, adica Creatorul.

Daca omul doreste cu adevarat sa ajunga la Daruire, el descopera existenta mediului corect, pentru a putea sa i se adreseze si sa se foloseasca de el, doar pentru a ajunge la Daruire.

Trebuie sa ma adresez grupului, doar pentru a lua de la el puteri de Daruire si a cauta ocazii pentru Daruire, caci prin Daruire aproapelui ajung la Daruire Creatorului.

Ca rezultat al eforturilor depuse pentru aceasta, se deschide intre noi o dimensiune care a fost ascunsa de noi pana acum si in care incepem sa simtim viata spirituala.

Daca omul doreste pasionat a Darui, el simte lipsa de suport, putere si combustibil si ca rezultat, el se adreseaza Putereii Superioare, Daruitorului, acesta fiind Unicul care poate sa “Implanteze” in el calitatea Daruirii.

Acest lucru vine din interiorizarea definirilor corecte in spiritualitate, catre telul final.

Studierea Intelepciunii Kabbalah inseamna a primi de la Creator pentru stimularea Nahat Ruah-Multumire Sufleteasca. Tot ceea ce infaptuim in acest scop este denumit Shlavei haLimud-Etapele Studiului.

Fiecare percepe cele scrise in cartile Kabbalah potrivit nivelului sau.

Contrat altor doctrine, Intelepciunea Kabbalah este un studiu al calitatii de Daruire. Este un lucru invizibil si fara nici o colaborare din partea corpului. Daruirea care este corect intentionata, se gaseste deasupra dorintei interioare, ea fiind in Inima.

Trebuie sa imi extind dorinta din inima prin Lumina Superioara si sa lucrez in ea ca intr-o fabrica, sa lucrez cu dorintele, analizand, combinand. Acest lucru nu este evident si de aceea Intelepciunea Kabbalah este denumita Hochmat haNistar-Intelepciunea Secreta.

Testul meu pentru pregres consta in a nu pretinde mai mult decat conectarea mea la colegi.

Trebuie sa cautam deosebiri noi cu toate ca lucram inca, numai cu dorinta de A Primi, adica sa venim, sa participam, sa studiem si sa actionam.

Ca rezultat al eforturilor nenumeroase, omul ajunge la pretentiile de sine corecte. Trebuie sa ne organizam corect, cu toate mijloacele, astfel ca influentarea-haAshpaa, sa fie benevola.

Telul final al efortului din fiecare clipa trebuie sa urmareasca atragerea Luminii Superioare.

Orice Shvira-Spargere ce apare pe drum este pentru a ne acorda posibilitatea de a deveni independenti, maturi.

 

Pregatire pentru Lectie – 09-09-09

Ascultati fragmente rare din lectiile Rav-ului Mekubal Baruch Shalom Ashlag, cu clarificari ale studentului si continuatorului caii sale, Rav Laitman:

 Lector: Rav Michael Laitman