Trebuie sa extragem Lumina Care Se Reintoarce la Sursa

0
362

 

Pregatire pentru Lectie

 Lector: Rav Michael Laitman

 Trebuie sa extragem Lumina Care Se Reintoarce la Sursa-Or haMahzir leMutav, in fiecare zi, ca rezultat al efortului reinnoit zilnic; Aceasta este ascensiunea Man zilnic – pasiunea noua pentru spiritualitate, resimtita in om ca Vitalitate.

Dupa amplificarea greutatilor de a trezi in mine zilnic – pasiunea pentru spiritualitate, pot sa evaluez gradul progresului meu.

Ceea ce pot sa fac este a cadea de acord in prealabil, la toate felurile de greutati, la toate razboaiele mele si ale lumii care se vor descoperi in mine, si dupa cum se pare, in Vorbitor, a cauta pasiunea pentru spiritualitate, si aceasta sa fie Lumina Diminetii pentru mine; Din aceasta doresc sa ma hranesc si nu altceva.

“Tzara Israel” este aceea dorinta pe care omul o completeaza la terminarea Lucrarii sale, prin spicuirea tuturor diferentierilor dorintelor pe care la simte in “Vorbitor”.

Trebuie sa cautam plata in osteneala, si a vedea in tot ceea ce facem lucrul cel mai benefic.

Distributia este materialul care dupa felul sau poti sa-ti exprimi pasiunea pentru spiritualitate; Aceasta este tot ceea ce putem sa facem si in aceasta trebuie sa ne sustinem. Aceasta este Manifestarea Creatorului fata de creati.

 

 (Material de studiu) – Baal haSulam: Introducere la Taas, nr. 133, pag. 799 (se gaseste si in cartea ‚Kabbalah pentru incepatori’, incepe in pag. 193), lectia 59 – 20.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

Toate cele 125 Trepte de Corectie, se gasesc dupa trecerea Barierei (Mahsom).

Etapele pe care le trecem in perioada pregatirii, cand suntem mici-beKatnut, sunt baza necesara pentru Lucrul dupa trecerea Barierei.

Trebuie sa cercetam “Faradelegile” doar din punct de vedere a Corectiei, si sa nu ne cufundam in a le parcurge de sine statatoare.

Tot ceea ce se descopera, se descopera in Dorinta, si tot ceea ce descoperim, sunt diferite forme ale Dorintei de a primi. “Aceasta Lume” este stratul cel mai inferior care exista in Dorinta de a primi.

Spiritualitatea nu se descopera in exterior, si de aceea omul sa nu caute forme in afara lui; Totul este ceea ce omul descrie in sine, ca rezultat a Influentei Puterii Superioare asupra lui.

Majoritatea Lucrarii interioare este in pregatirea mediului – grup, carti si ghid, care influenteaza omul si organizeaza pentru el conditiile, din care poate sa pretinda Lumina Reintoarcerii la Sursa (Or ha Mahzir le Mutav).

“Gelozia scriitorilor, multa gelozie” – gelozia intre prieteni este: cat ei influenteaza si eu nu.

Omul care intra in spiritualitate, vede pe ceilalti corectati si infaptuindu-si Lucrul in deplinatate, si contrar lor se vede pe sine ca defect.

Cu dorinta particulara si fara sa se conecteze la ceilalti, in scopul dezvoltarii sale spirituale impreuna cu ei, omul poate sa se dezvolte doar pana la nivelul Animal.

Doar in dorintele pe care omul le primeste de la mediul inconjurator a fost fractura, si de aceea omul nu se corecteaza, ci relatia sa catre aproapele.

Lumina se manifesta doar intr-un loc intunecat, peste care omul aplica Ecranul (Masah), si dupa cat se pare descopera Lumina.

 

 (Material de studiu) – Baal haSulam: Scrisorile Baal haSulam – Scrisoarea a-17-a, pag. 706 (se gaseste si in cartea ‚Fructul Intelepciunii’, Scrisori, pag. 67) – 20.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

 Trebuie sa ne straduim a fi in situatia finala la care trebuie sa ajungem, sa nu slabim intensitatea dorintei si sa nu ne torturam din cauza calitatilor noastre, caci in aceasta omul se gaseste in Coaja (Klipa) si are placere pentru ea.

Progresul reiese din existentialitatea omului in Creier (Moah) si in Inima (Lev), in aceasi situatie la care doreste sa ajunga; Dar sa nu ne facem iluzii si sa ne imaginam ca ne aflam deja acolo, ci sa dorim cu pasiune a ajunge.

‚Nu privi inapoi!’ inseamna sa nu fii in diverse dorinte si calitati care te opresc, si pe de alta parte, sa nu crezi ca deconectarea de ele este spre binele spiritualitatii; Pasiunea care se gaseste intre aceste doua conceptii, este pasiunea corecta.

Trebuie sa privim toate situatiile noastre, ca o posibilitate de ascede la Credinta Deasupra Cunoasterii.

Spiritualitatea nu are forma; Tot ceea ce construim vom construi din dorintele noastre si daca ne vom stradui a atrage asupra lor Puterea Influentei, el va incepe a construi deasupra lor, forme.

Noi ne gasim intr-o Lume Infinita si ea se va deschide, in masura in care noi suntem pregatiti pentru ea.

Eu trebuie sa urasc situatia actuala mai mult decat situatia influentei; Aceasta este alegerea mea.

Liberul arbitru este hotararea in: cui sa-i apartin dintre cele doua forme ale naturii mele – Primire sau Influentare, Daruire.

 

(Material de studiu) – Taas (Talmud Eser haSfirot – Studiul Celor Zece Sfirot), vol. 4, partea 12, pag. 1201, nr. 194, col. 2, lectia incepe cu: “Si cand este vorba despre” – 20.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

 Lumina se poate imbraca doar intr-un vas complet.

Mama-Ima acorda putere – a treia parte a ei, la fiecare Treime a tuturor Sfirot a  Fetzei Mici (Zeir Anpin) si ca rezultat toate treimile se completeaza. Ca urmare, in Fatza Mica se construiesc NEHY (Netzah – Eternitate, Hod – Maretzie, Yesod – Radacina, Baza) noi, in care se imbraca Luminile noi.

In fiecare ascensiune la un nivel nou, toate valorile care exista in om trebuie sa se regrupeze in noul nivel si sa primeasca o forma noua, peste Grosimea (Aviut) care se descopera; Daca omul este pregatit pentru aceasta, Mama ii acorda putere pentru corectarea treimilor inferioare.

Dupa Restrangerea B, fiecare Figura, se imparte in doua parti: superior Pieptului(Haze), care sunt Vase de Influenta, Daruire si inferior Pieptului, care sunt Vase de Primire.

Pana la Treimea Inferioara de Splendoare (Tiferet), toate vasele apartin Capului (Rosh); De la Treimea Inferioara de Grandoare in jos, acestea sunt vase de Primire; Materialul insusi nu are nume – acesta este Punctul ‚Exista (Yesh)’ din Nimic (Eyn), care nu exista; Toate denumirile provin ca rezultat al intalnirii acest Punct cu Lumina.

Toate Sfirot sunt conectate una de alta, astfel rezulta ca toate schimbarile dintr-o Sfira produce schimbare in toata realitatea.

Schimbarile sunt efectuate totdeauna in toate cele 10 Sfirot, dar in Intelepciunea Kabbalah semnaleaza doar intentia in dorinta schimbarii.

Dupa noua ani si o zi (perioada de maturizare a Ratzon Lekabel-Dorinta de a Primi), fiecare Sfira, in parte, primeste implinire.

 

 

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts