Creatorul doreste sa fim independenti

0
362

 

Pregatire pentru Lectie – 23.08.09

Lector: Rav Michael Laitman

Creatorul doreste sa fim independenti, si tot ‚razboiul’ nostru este pentru independenta, pentru existenta Eu-lui meu.

La inceputul caii, credem ca existenta Eu-lui se gaseste in mandrie, in dorinta noastra egoista si pe parcursul drumului, acel punct independent primeste dorinta Creatorului.

Pentru a aduce omul la a schimba Eu-l egoist in Eu-l altruist, Creatorul il conduce prin evenimente foarte grele.

Daca Creatorul aduce omului situatii de rusine, aceasta ajuta omul a schimba ‚combustibilul’ sau – din primire in daruire, cu usurinta relativa.

Noi nu putem sa ne potrivim cazuri si situatii care sa ne ajute a iesi din ego, de a ne declupa de acel “Exista” care este punctul nostru initial, si de aceea noi progresam doar prin lovituri (macot).

 

(Material de studiu) – Baal HaSulam – Scrisori 19, anul 1926, pag. 70– 23.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

Aceasta este una dintre cele mai importante si practice scrisori pe care le-a scris

Baal Ha Sulam.

In spiritualitate nu exista primul si al doilea – Dorinta Creatorului si Dorinta creatului se releveaza ca unul.

Omul obtine Creatorul deja in Daruire, unde nu se mai poate desparti situatia in ‚cauza’ si ‚efect’.

“Regele David” este implinirea sufletelor care-L doresc cu pasiune pe Creator.

Omul trebuie sa treaca prin esecuri si probleme si din toate acestea se vor acumula in el impresii, in care incepe sa simta relatia sa cu Creatorul.

In conectarea tuturor pasiunilor, telurilor si cauzelor intr-un punct – a fi in calitatea daruirii, omul devine calitatea Daruirii insasi, si ca rezultat, din aceasta el descopera pe Creator.

Trebuie sa intelegem: toate obstacolele, dezamagirile si greutatile pe care le descopera omul, se descopera pentru a-i arata, ce ii mai lipseste pentru a ajunge la Echivalarea Formei.

Deficitele sunt vase pentru descoperirea vointei de a primi.

Omul nu este in stare a realiza Lucrarea deplina, si de aceea i se cere doar sa se straduiasa a clarifica toate situatiile in masura posibilitatii sale; Tot restul il face haBore.

Alegerea Libera este intre prelucrarea si clarificarea rapida a datelor intalnite in drum si progresare, confruntandu-ne, sau plangandu-ne si disperand in fata situatiilor pe care ni le-a stabillit Creatorul.

Eforturile si exercitiile pe care omul trebuie sa le infaptuiasca, sunt doar fata de relatia cu celelalte Suflete si toata dorinta cu pasiune catre Creator, poate sa soseasca doar din dorinta cu pasiune pentru conexiunea cu prietenii.

Grupul este tubul indreptat spre Creator; In ceea ce le lipseste lor si in dorintele grupului, se descopera Dorinta de Daruire – Creatorul.

Doar in relatia dintre om si prietenii sai, Creatorul ii arata calitatile si ceea ce lipseste  in calitatile Dorintei pasionate si Dorinta corecta care exista in el.

Sentimentele rele si cele bune care se dezvaluie neincetat in om, construiesc in el adevarata lipsa, nevoie

Din obtinerea situatiei finale, omul intelege situatia Dorintei cu pasiune pentru iubirea aproapelui care este chiar rasplata insasi, situatia perfecta.

Singura pretentie catre Creator poate sa fie in legatura cu ajutorul detectarii locului ce trebuie Corectat.

 

(Material de studiu) – Baal HaSulam – Introducere la Taas, nr. 133, pag. 799 (se gaseste si in

Cartea Kabbalah pentru incepatori, pag.193) lectia 59-23.09                                                       

  Lector: Rav Michael Laitman

Noi cercetam haSfira exterioara noua – lumea spirituala, asemanator formei de cercetare a stiintelor naturale in aceasta lume.

Prin recunoasterea insusirilor mentionate in Tora si a relatiei dintre ele care se gasesc in mine, recunosc intregul sistem si cine l-a creat– “Prin faptele Tale Te-am cunoscut” (Mimaasecha Icharnuha).

Lucrul cel mai greu pentru noi este a accepta ca ceea ce vedem exterior noua se gaseste in noi.

Iubirea este vasul pentru fiecarei situatie spirituala, chiar si in timpul Ascunderii (Hastara).

Iubirea conecteaza toate detaliile impreuna; Iubirea este expresia Conexiunii.

Ca rezultat al corectarii Sfirot dintre Suflete, se corecteaza si conceptia noastra distorsionata, toate celelalte nivele a realitatii – Neanimat, Vegetativ si Animat, ce se gasesc in afara noastra.

Nu se poate corecta nimic in lumea noastra, si nici din Corectarea spirituala.

Fara descoperirea Intelepciunii Kabbalah, nu se poate preciza locul Spargerii.

Noi nu conducem prin nimic Natura, si tot ceea ce se petrece in ea nu este din cauza noastra; Noi distrugem lumea doar prin relatia dintre noi.

Omul trebuie totdeauna sa doresca cu pasiune Lumina, Daruirea, Unitatea, Iubirea, si sa nu  adanceasca si sa schimbe calitatile si defectele. In masura dorintei pasionate, va primi transformari corecte in legatura cu situatia lui.

Toate Treptele sunt in deplinatate, dupa cat de calitativa este ascunderea fata de conceptia omului; De aceea trebuie sa dorim cu pasiune a conecta toate detaliile realitatii intr-o singura unitate, pentru a ajunge la nivelul spiritual primordial.

 

 

(Material de studiu) – Baal HaSulam – Talmud Eser haSfirot- Studiul Celor Zece Sfirot: Taas, vol. 4, partea 12, pag. 1200, nr. 195  –  23.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

 Nu conteaza cat inteleg din cele scrise in carte, este importanta dorinta mea, ca din aceasta sa-mi vina putere.

Mekubalimii nu vorbesc despre nimic in afara constructiei interioare a Sufletului si in timpul studiului trebuie “Sa primim acest medicament in interior”.

Aba se ascunde in Ima si ca rezultat, cand Ima trasmite Harurile, exista in ele si Intelepciune, caci fara Intelepciune nu se poate creste.

Corpul este in nivelele (Dargot) Inert, Vegetal si Animal, de aceea nu are nevoie sa reactioneze fata de Creator. Doar Diferentierea D trebuie sa realizeze aceasta, si aceasta doar in nivelul Vorbitorului, Sufletului, Omului, putand sa localizeze constructia spirituala.

Omul exista in sufletul sau, constient sau inconstient, in timpul existentei, sau inexistentei sale in corp.

In realitate, sunt 99 la suta detalii care nu depind de mine, si 1% care depind de Libera mea Alegere; Acest 1% trebuie sa-l localizez si sa mi-l descriu si de el trebuie sa ma ocup. Daca ma voi ocupa de el intr-o forma corecta, voi descoperi sufletul meu – existenta mea in dimensiunea spirituala.

In spiritualitate, ascensiunea de la o treapta la alta se realizeaza prin mai multa clarificare, diagnosticare, impartire si obtinere a diferentierilor.

 

 

 

 

 

 

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts