Prima etapa pe drumul dezvoltarii spirituale este Recunoasterea Raului

0
463

 

Pregatire pentru Lectie – 24.08.09

Lector: Rav Michael Laitman

Prima etapa pe drumul dezvoltarii spirituale este Recunoasterea Raului-Hacharat haRaa, a recunoaste natura noastra, caracterul prin care simtim realitatea – Ego-ul Ratzon Lekabel-Dorinta de a Primi insasi.

Nu exista o sclavie mai grea, decat cea pe care omul o descopera cand realizeaza ca se afla sub conducerea caracterului sau in mod deplin si paralel recunoscand, ca asta este in defavoarea sa.

Ca rezultat al Influentei Luminii Inconjuratoare-Hashpaat Or Makif, omul se simte mai rau fata de Dorinta de a primi, sau mai bine zis: il intelege ca fiind Recunoasterea Raului si ca el e nevoit sa depaseasca Ego-ul sau.

Exista 3 etape Lo LeShma-Nu In Numele Lui:

1 – Folosirea Luminii Inconjuratoare pentru bunastarea in Aceasta lume-Olam haZe.

2 – Folosirea Or haMakif pentru a ne deconecta de Olam haZe, in directia Luminii.

3 – Dorinta  de apropiere de calitatea de Daruire-Hashpaa, in sine, si intelegerea ca numai prin folosirea comuna a celor 2 forme Kabala veHashpaa – Primire si Daruire, omul poate sa se realizeze.

 

(Material de studiu) – Baal HaSulam – Scrisorile Baal HaSulalm – Scrisoarea 20, pag.

710 (se gaseste si in  Cartea “Pri Hacham”, Scrisori, pag. 74) – 24.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman                      

Omului ii este greu sa conceapa principiul Spargerii (Shvira); Tot ceea ce este necesar a fi corectat este relatia, deficitul in Alipirea Sufletelor (Dvekut Neshemot), a intelege ca nu este vorba despre relatia dintre oameni ci in nivelul Sufletelor, si a vedea corectarea generala-Gmar Tikun ca o corectare a tuturor Sufletelor intr-o relatie puternica dintre ele.

Noi nu suntem in stare sa ne silim in Iubirea Aproapelui (Ahavat haZulat).

Relevarea succesului meu in Hibur-Conexiunea mea cu ceilalti, poate sa provina doar prin Influenta Luminii care se Reintoarce la Sursa-Hashpaat haMaor haMahzir leMutav.

Tot studiul, distributia si investitia, trebuie sa fie indreptate intr-o singura directie – a simti locul existentei Spargerii.

Locul Spargerii este locul oportun a ajunge la Alipire, la Divinitate (Elohut).

Nu exista in nici un om, ‚rau’ de sine statator; Raul care se descopera este doar in relatia cu aproapele.

Ca rezultat al Iluminarii Luminii asupra omului, se descopera in el 2 forme de Ura (Sinaa): 1. – Ura fata de aproapele, 2. – Ura fata de ura aproapelui, iar ca reactie izbucneste in om Rugaciune (Tfila), in timpul studiului, care atrage Or haMahzir leMutav.

Cand Dorim cu pasiune sa relevam Divinitatea si impreuna cu locul Spargerii, Lumina soseste in forma ei cauzabila si nu sub o forma otravitoare; Inversarea influentei Luminii din Precedente (Ahoraim) la Fete (Panim), depinde de Intentia omului.

Totul depinde de relatia dintre prieteni, cat se straduiesc a atrage impreuna Lumina care sa le lumineze locul Spargerii, pentru a ajunge la Ura care ii deconecteaza si indeparteaza unii de altii si de Puterea Superioara.

Nu ne lipseste nimic in afara detectarii problemei.

Nu se cere de la om a infaptui sau a avea succes, ci doar de a obtine dorinta corecta; Restul este infaptuit de Bore.

Trebuie sa Dorim cu pasiune Corectarea si nu Relevarea-Ghilui.

A simti ura fata de ceilalti, este a simti Contra lor, fara de motiv indreptatit, acesta fiind caracterul tau; Caci intreagul tau caracter nu este sa-ti fie bine, ci sa-ti fie bine pe spinarea celuilalt, deci ca ceiluilat sa-i fie Rau.

“Ura” este relevarea dorintei exploatarii celorlalti, in defavoarea lor.

“Spargerea” este deficitul existentei Luminii intre parti.

Trebuie sa ne reamintim, Cli-ul nostru este Hibur intre toti, si in el se releva relatia pana la nivelul Iubirii- Ahava.

Acesta este Cli-ul intregii noastre relevatii spirituale.

Societate-Hevra semnifica Sufletele cu care ma impreunez si construiesc relatia adecvata calitatii Creatorului.

 

(Material de studiu) – Baal HaSulam – Introducere la Taas, nr. 137, pag. 800 (se gaseste si in  Cartea Kabbalah pentru incepatori, pag.193) lectia 61- 24.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman                      

Tora este ceva ce nu putem sa intelegem, care se gaseste la ani-lumina departare de noi, in aceeasi masura in care nu intelegem Creatorul.

Puterea Tora – aceea Putere care este dedicata Crearii creatului-Briat haNivra si schimbarea lui, care l-a coborat pana la nivelul sau actual, si care acum, ii sta la dispozitie pentru a-l reinalta la situatia de Ein-Sof.

Puterea Torei se releveaza ca rezultatul relevarii sistemului de Lumina, contrar Vasului Spart-Cli haShavur, in  Zeir-Anpin de Atzilut, care este consacrat corectarii sistemului de Suflete si realizarii conexiunii lor.

Sfantul Binecuvantat El- Kadosh Baruch Hu este Interiorul Fetzei Mici.

Lumina Torei-Oraita este Exteriorul Fetzei Mici.

Israel este Regat (Malchut) si sunt Sufletele care doresc sa se uneasca.

Tot sistemul Atzilut este Creatie-Bria, caci este rezultatul Spargerii Vaselor.

TORA este tot acest sistem care se gaseste intre noi si Creator.

Tora in nivelul Lumea Aceasta-Olam haZe este Vasul care asociaza nivelul Olam haZe, cu tot sistemul de functionare si corectare spirituala.

Sistemul Tora este actionat de om si Reshimot-Listele care au ramas din Spargere.

Din Tora ies doua sisteme: Sanctitate-Kdusha si Impuritate-Tumaa, intre care omul poate sa se ‚construiasca’.

Nu exista Raa-Rau sau Bine-Tov. Totul depinde de felul utilizarii relevatiilor de catre om.

Toate eforturile noastre in timpul Ascunderii-Hester, se aduna intr-o cantitate “grasa” satisfacatoare, si atunci sosesc “Fitilul” si “Focul”, care aprind “Flacarea”.

De Sus ajunge doar Scanteia-Nitzutz pentru a aprinde Fitilul. Lumina care izbucneste din fitil este Or Hozer, care Ilumineaza, ca rezultat al muncii creatului.

Detectarea locului Spargerii este intre Punctele din Inima-Nekudot she/baLev.

 

(Material de studiu) – Baal HaSulam – Talmud Eser haSfirot- Studiul Celor Zece Sfirot: Taas, vol. 4, partea 12, pag. 1200, nr. 195  –  23.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

Ibur A (Fecundatia,conceptia de A) dureaza 2 ani; Ibur B – 9 ani si o zi.

Ibur B  de Gadlut(Maretie) este Inaltarea Man pentru nevoia Mohin de A-Creierul si se Naste-Holada dupa 9 ani si o zi.

Micime-Ktanut este Lumina care umple Dorinta de a primi.

Maretia-Gadlut este Lumina care te inalta peste Dorinta de a Primi, prin folosirea Dorintei a Primi.

Tot ceea ce este scris in “Studiul Celor Zece Sfirot” sunt actiunile de conectare dintre suflete, prin depasirea Dorintei de a Primi care se releveaza intre ele.

Malcut Aduna toate sufletele impreuna si de aceea nu poate fi ‚cuprins’ fara realizarea Conexiunii si a Rugaciunii tuturor, pentru ca din ele soseste Lumina care se reintoarce la Sursa.

In Spiritualitate se vorbeste despre Intensitatea, severitatea Muncii Dorintelor pentru Daruire – Al Manat Ashpaa si nu despre dorintele insesi.

 

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts