Cand omul ajunge la posibilitatea optima de dezvoltare

0
302

Pregatire pentru Lectie – 25.08.09

Lector: Rav Michael Laitman

Cand omul ajunge la posibilitatea optima de dezvoltare, este adus la grup, la carti si la mentor acestea fiind componentele Lumii Spirituale-Olam haRuhani.

Trebuie sa marim importanta telului prin includerea in mediul inconjurator si sa intelegem ca fara influenta mediului asupra noastra si conectarea cu acesta, nu vom ajunge la tel, caci Creatorul se releva doar in locul conectarii, unde a existat Shvira-Spargerea .

Este necesar ca omul sa pretinda ca toate clipele vietii sale sa fie dedicate pentru obtinerea telului, prin grup in conexiune cu toate Scanteile-Nitzutzim . pentru a descoperi Creatorul. Daca e mai putin de atat, nu se poate denumi ca Dorinta Pasionata pentru Spriritualitate.

Alegerea omului este prin a filtra ce fel de lucruri primeste de la mediul inconjurator in care se gasesc Bune-Tovim sau Rele-Raim.

Nu exista nimic in exteriorul omului. In masura debutului sau, el descrie mediul inconjurator ca exteriorul sau, si in masura Tikun-Corectiei sale, el o simte ca al sau si gasindu-se in interiorul sau.

Ceea ce revelez in interiorul meu sunt Eu si Creatorul, si ceea ce revelez in exteriorul meu, sunt Eu contrar Creatorului.

Doar grupul poate sa acorde omului aceasta nevoie de a arde de Dorinta Obtinerii Scopului, tot timpul, caci pentru obtinerea spiritualitatii este nevoie de deficit-hisaron deplin.

 

(Material de studiu) – Baal HaSulam – Introducere la Taas, nr. 139, pag. 801 (se gaseste si in  Cartea Kabbalah pentru incepatori, pag.194) lectia 62- 25.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts