Superiorul daruieste totul Inferiorului

0
390

Pregatire pentru Lectie – 26.08.09 – Reluare din data 02.08.09

Lector: Rav Michael Laitman

Concluzie:

Superiorul pregateste totul pentru actiunea noastra, si actiunea noastra este a adauga la tot ceea ce Face, diferentierea noastra mica pe care trebuie s-o infaptuim.

Ascultati fragmente rare din lectiile Rav-ului Mekubal Baruch Shalom Ashlag, cu clarificari ale studentului si continuatorului caii sale, Rav Laitman.

Rabash: Ieri am invatat ca Superiorul daruieste ceva Inferiorului. Inferiorul insusi trebuie sa faca Zivug de Acaa-Imperechere de Lovitura. Ai studiat acest lucru?

Atunci El ne lumineaza primul ceea ce este scris: ‚din partea Superiorului a iesit deja lucrul, doar din partea primitorului Inca nu a ajuns’. Atunci lumineaza, adica a luminat deja, caci Imperecherea de Lovitura ni s-a daruit, noi, trebuie, doar sa facem asta.

  1. Laitman: Si inainte nu a fost nici macar asta?

Rabash: Da. Asa este, inainte nu a fost din partea Superiorului. Eu ma folosesc de ea, atunci acestea sunt Litere, Semne (Otiot) corecte a ceea ce a spus. Ceea ce nu reprezinta cazul precedent, cand inca nu era dezvaluit din partea Inferiorului.

Mentorul – Tatal meu, a spus odata: ‚daca am depune munca oamenilor care s-au nascut inainte cu o suta de ani, am reusi mai mult. Dar munca depusa atunci, aceasta generatie nu poate sa o depuna. Atunci nu se calcula nimic, lucrau, nu priveau, nu se gandeau sa se socoteasca pentru ceva’.

Noi avem Calculul din Iubirea de Sine-Ahava Atzmit, atunci, aceasta munca nu exista. Dar nu era inca timpul dezvaluirii Kabbalah, in lume, din cauza aceasta generatiile precedente au  fost private de invataturile spirituale. Dar este mult mai mult de obtinut – insa nu se munceste pentru ca nu este cine sa doreasca asta.

 

(Material de studiu) Reluare din 02.08.09 – Baal HaSulam – Introducere la Taas, nr. 82, pag. 788 (se gaseste si in  Cartea Kabbalah pentru incepatori, pag. 180) lectia 45- 26.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

Progresul este doar asupra combustibilului si directia pe care o primesc de la mediul inconjurator.

Daca primesc Ratzon veHachvana-Dorinta si Directionare de la mediul inconjurator, desigur sunt indreptat inspre Bore, caci dorinta  este Vasul-Cli, in care se reveleaza Creatorul.

Adeziunea-Dvekut le Bore este telul si Grupul-Kvutza este unealta, dar intr-o anumita etapa ele devin Unul-Ehad.

Israel este Dorinta pasionata pentru Creator; Oraita-Lumina Torei, Tora este mediul inconjurator; Kadosh Baruch Hu-Sfantul Binecuvantat El este Creatorul.

Noile Ghilui Panim-Revelari ale Fetei sunt noile Revelari de Hastara-Ascundere.

Trebuie sa ne bucuram de toate caderile, caci acestea sunt relevarea vaselor noi, acestea fiind Spatele-Ahoraim, pe care le putem pune in munca de corectie-Tikun.

Intre Trepte-Madregot nu a ramas nimic din treapta precedenta, si in aceasta situatie se poate primi impulsul de Trezire-Hitorerut doar de la mediul inconjurator, ca rezultat al investirii precedente a omului, in munca de tikun.

In situatia nivelului diferentierii Schar veOnesh-Rasplata si Pedeapsa, omul trebuie sa lucreze contrar dezvaluirii Luminii, contrar muncii sale de relevare a Vaselor in timp de Ascundere.

In nivelul Schar veOnesh, Schar-Rasplata consta in a depasi, atat dependenta de vasele goale, cat si dependenta de vasele umplute, actuale si viitoare.

 

(Material de studiu) Reluare din 02.08.09 – Baal HaSulam – Scrisorile Baal HaSulalm – Scrisoarea 9, pag. 694 (se gaseste si in  Cartea “Pri Hacham”, Scrisori, pag. 46, lectia 2)

 Lector: Rav Michael Laitman                      

Tora vorbeste totdeauna fata de omul care obtine revelarea, si nu fata de ce e in exteriorul acestuia.

Omul care se gaseste in Spiritualitate, se straduieste a controla in fiecare clipa, daca toate gandurile si dorintele sale sunt inspre Creator.

Nu exista in viata noastra un fapt, gandire sau dorinta, prin care care sa nu fim conectati la Creator, sau sa fie contrara Lui.

Diferentierea Vorbitor din om trebuie sa fie Alipita de Elohut, si atunci se refera corect la radacinile nivelurilor Neanimat-Domem, Vegetativ-Tzomeah si Animat-Hai din el, dar el se ridica deasupra lor.

Trebuie sa ajungem la situatia in care, a ajunge la Daruire, la indreptarea inspre Creator, sa fie placerea ceea mai mare a omului.

Cine apreciaza importanta caii spirituale, trebuie sa se bucure de primirea unei astfel de oportunitati.

Bucuria este rezultatul faptului reusit, cu angrenarea sinelui meu indreptat corect, cand Subiectul Dorintei devine prezenta permanenta.

Daca ma voi folosi de toate oportunitatile care apar in viata mea intr-o forma corecta, voi ajunge la Sfarsitul Corectiei-Gmar haTikun.

 

(Material de studiu) Reluare din 02.08.09 – Baal HaSulam – Talmud Eser haSfirot- Studiul Celor Zece Sfirot: Taas, vol. 4, partea 12, pag. 1175, nr. 147, Or Pnimi- Lumina Interioara  

 Lector: Rav Michael Laitman

Omul trebuie sa ajunga la Erev-Seara si la Hoshech-Intuneric in Emuna-Credinta si in recunoasterea ca asta il duce la Treapta urmatoare.

Laila-Noaptea este descoperirea dorintei din treapta urmatoare..

Sheina-Somn este Retragerea Creierului-Mohin, cand nu stim sau nu intelegem ce se intampla cu noi si in acelasi timp lucram asupra dorintei noastre, in Adeziune la Superior.

Korbanot-Sacrificii este situatia cand consider Dorinta de a primi, pentru a primi, si doresc a o inalta la a Darui; Iau o parte din  Beema-Animalul din mine si o inalt la nivelul OM.

Kriat Shma-Chemarea Numelui Lui este rezultatul pregatirii omului pentru Uniune- Iehud, aceasta fiind culmea situatiei.

Vatikim-Stramosii este situatia in care Creierul inca nu s-a retras, si de aici se poate trece drept la situatia Kriat Shma de Iotzer Or-Chemarea Numelui Lui de Creator al Luminii.

Mihna- Inserare, Dupa masa este atragerea Luminilor pana la sfarsitul Zilei-Iom.

 

 

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts