In ce fel de “ascundere” ma aflu fata de Creator?

0
291

Intrebare din Lectia de TES – Introducere la studiul celor 10 Sfirot – 28-07-2009

 

Intrebare din Rusia

Student :

Eu trebuie sa ma gandesc si sa incerc sa inteleg in ce fel de “ascundere” ma aflu fata de Creator ?

Rav. Laitman

Da. Omul trebuie sa evalueze, tot timpul, in ce stare se afla fata de Creator, in ce fel de legatura este cu El.

Sigur. Numai pe asta noi trebuie sa ne bazam. Altfel pentru ce exista toata realitatea ? Atunci eu sunt deconectat de realitate ?

In fiecare moment din realitatea mea, eu trebuie sa fiu in starea in care sa simt tot timpul , ce mi se intampla mie, acum, cu El, in ce legatura sunt cu El ? la fel  cum am grija sa ma gandesc la lucrul cel mai important pentru mine.

Eu vorbesc cu tine, muncesc la servici, fac tot felul de lucruri…nu conteaza ce si cum…cu toate astea, eu trebuie sa raman tot timpul in legatura cu El. Si astfel sa facem legatura intre ceea ce simt eu, acum, de la lume si ceea ce simt cu El.

Trebuie sa ne straduim sa unim aceste doua lucruri, pentru ca toata lumea si toata realitatea in afara Lui , sa devina un sprijin, un suport, care sa-mi mareasca conexiunea cu El , pana cand voi vedea ca El se imbraca in tot ceea ce se intampla, in tot ceea ce este in afara mea…El se afla acolo si actioneaza asupra mea.

Eu nu pot inca descoperi limbajul Lui intern, raportul Lui intern …ci tocmai prin aceste persoane, aceste obiecte, aceste fapte….aceste zvonuri….numai prin acestea eu pot, deocamdata sa-l descopar pe El. Insa El sta in spatele acestor lucruri.

Si pe urma… cand eu incep sa lucrez astfel cu El, atunci se trece la cu totul alta directie , in care eu incep sa vad ca lumea aceasta incepe sa devina transparenta.

Noi vorbim intre noi (eu si Creatorul)….insa sa spunem ca Niv sta intre noi. Eu ma adresez Creatorului prin Niv…si Creatorul mi se adreseaza mie tot prin Niv.

Iar Niv este in mijloc ca un fel de “adaptor”, pana cand conexiunea dintre mine si Creator se intareste atat de mult , incat dispar toate aceste imagini ale lumii materiale.

Sfarsit

Creatorul se imbraca ca intr-o manusa in tot ceea ce ne inconjoara .

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts