Trebuie sa te inalti la nivelul tau

0
391

 

Pregatire pentru Lectie – 27.08.09 – Reluare din data 31.07.09

 

Rabash:

Omenirea intreaga, asa este scris, trebuie sa se inalte la nivelul sau (propriu, al fiecaruia), nu nivelul celuilalt – aceasta fiind inplinirea sa.

Atunci ma intreb: Care este legatura, nu pot sa inteleg – fiecare om, nu trebuie sa fie mai mult?

Atunci am sa spun astfel: Urechea mea trebuie sa se inalte la nivelul ei, sa perceapa le fel cum ochii vad; nivelul auzului fiind bun, atunci totdeauna este in plenitudine.

Ochii mei, nu trebuie sa se inalte la Diferentierea Creier, ca ochii mei sa gandeasca, ochii mei trebuie doar sa vada bine de departe – aceasta fiind bine. Si cine trebuie sa gandeasca? Doar creierul. Prin urmare, eu nu spun, piciorul meu este intr-un grad mai scazut si trebuie sa se inalte la nivelul mainilor. Fiecare trebuie sa se inalte la nivelul sau – aceasta fiind plenitudinea! Eu pot sa inteleg aceasta sau nu?

O gluma Hasidica:… Rav Zusa a spus, sa nu i se dea iad ca nu a fost  ca Abraham- Stramosul nostru, sa i se dea iad pentru ca nu a fost Zusa. El nefiind la nivelul (necesar)propriu, si nu din cauza nivelului altuia.

Intrebarea intrebarilor: Este scris, omul trebuie sa spuna, “Cand vor ajunge faptele mele la nivelul faptelor Stramosilor mei?”. Din aceasta se intelege, ca da, ar dori Maretia!

“Cand vor ajunge faptele mele la nivelul faptelor Stramosilor mei” subintelege modul prin care Stramosii au obtinut actiunea lor dupa nivelul lor, si eu trebuie sa obtin actiunea mea dupa nivelul meu, si aceasta este simplu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts