Pagina de Șabat 26 iulie 2014

0
338

Efort

Pot deveni vrednic de conectarea cu El prin exercitare de eforturi pentru a depăși confuzia și suferința. Rezultatul bun al eforturilor mele este atunci când revelez un nou stadiu în conexiunea cu El și nu mai simt suferință, confuzie și teamă. Aceasta înseamnă că mă ridic mai presus de suferință. Despre asta e vorba în munca noastră; adică, de a înțelege că toate dificultățile sunt necesare pentru a mă conecta cu El. Nu mă conectez cu El pentru că am suferit, dar trebuie să fac asta mai presus suferință. Apoi încep să înțeleg faptul că aceasta nu este suferință, ci semne ale dragostei Lui pentru mine, acesta este modul în care El îmi atrage această stare. Altfel nu voi părăsi suferința și nu voi trece peste ea; niciodată nu mă voi conecta cu El. Gândește-te la asta. Trebuie să începem să lucrăm la asta împreună, sprijinindu-ne reciproc în gânduri; să încercăm să facem acest lucru zi și noapte. În ciuda a tot ce se învârte în mine, adică în mintea și inima mea, eu sunt în mod constant guvernat de El și nu mă voi despărți de El niciodată. Creatorul este binele care face bine prin intermediul războiului și prin tot ceea ce se întâmplă, prin intermediul diferitelor suferințe; El mă pune în încurcatură zi și noapte dându-mi o șansă reală de a-L descoperi.

Lecția de dimineată, Scrierile lui Baal HaSulam, Introducere la Studiul celor Zece Sfirot, 24 iulie 2014

 

Pentru a fi cu el

Ne confruntăm cu un tată care ne iubește la nesfârșit, care dorește să ne dăruiască la nesfârșit. Ceea ce ne dă, este conștiința noastră despre El, înțelegerea, senzația de a fi ca El, pentru a înțelege că El ne învață. El face acest lucru prin ascunderea Sa sau prin revelarea de Sine. Ascunderea sau dezvăluirea controlului, a relației cu El, a ceea ce se numește Sine. Acesta este modul în care trebuie să lucrăm. Relația noastră trebuie să fie că “Nu este nimeni în afara de El” și că ” El este bun și binefăcător”. Acest lucru se întâmplă chiar dacă suntem de părere că există multe surse care ne influențează; mai ales din moment ce există răul și nu doar bunătatea și binefacerea. Deci, acesta este motivul pentru care mă găsesc într-o astfel de confuzie. Această confuzie este exact exercițiul pe care în fiecare moment, viziunea mea trebuie să-l organizeze, concentrate pe realitate, pe mine, pe toate. Trebuie să văd că toate acestea au fost plasate acolo de o forță bună și binefăcătoare, că “Nu este nimeni în afară de El.” Aceasta este munca mea. Învățând în acest fel, avansez și avansez în  încercarea de a reuși să-L simt, să-L înțeleg sau pur și simplu să fiu cu El.

Lecția de dimineată, scrierile lui Baal HaSulam, Introducere la Studiul celor Zece Sfirot, 24 iulie 2014

 

Strigăt

Trebuie să vedeți că națiunea Israel vorbește cu cuvintele noastre; că se simte o putere specială pe care nimeni altcineva nu o are. Toată lumea vorbește despre unitate, iubire, unificare, folosind cuvinte mai frumoase decât cuvintele pe care le folosim noi, dar nimeni nu are puterea de a trezi asta în oameni. Nu! În timp ce noi avem puterea, pentru că suntem conectați la Lumină și oamenii trebuie să simtă asta. Ei trebuie să simtă o atmosferă nouă atunci când mergem la ei. Ei ar trebui să înțeleagă că noi am dobândit asta de la Înțelepciunea Cabalei . Trebuie să arătăm că unitatea noastră nu diferă de ceea ce spun ei. Noi primim asta de la Înțelepciunea Cabalei, adevărata înțelepciune, prin care suntem învățați cum să ne unim. Deoarece Înțelepciunea Cabalei ne învață cum să devenim un singur om cu o singură inimă. Asta este necesar pentru a deveni o națiune și Înțelepciunea Cabalei ne explică cum să o realizăm. Acesta este motivul pentru care a fost ascunsă, pentru care nu am putut ajunge la ea decât în aceste timpuri, când am ajuns la această stare. Ei trebuie să știe aceste lucruri. Viitor nostru depinde de asta. Puteți vedea că întreaga țară pot fi acoperită din clipă în clipă. Doar un miracol, Forța Superioară, ne poate ajuta. Dacă vom ajunge la o astfel de stare, tot ce avem nevoie este ca și oamenii să o simtă și trebuie să ne folosim de toate mijloacele pentru informarea tuturor despre asta.

Lecția de dimineată, Scrierile lui Baal HaSulam, articolul “Pacea”, 24 iulie 2014

 

Tăinuirea Revelației

În ciuda tuturor dificultăților, dacă fac un efort, vreau să văd cum am ajuns de la ascundere la revelație. Am fost într-o stare confuză; datorită grupului, datorită învățării, am ajuns la convingerea că acest lucru a venit la mine de la Creator. Prin aceste situații pe care trebuie să le depășesc, cu care trebuie să lucrez, vreau să ajung la gradul de conștientizare a Creatorului,  să-L simt, și să-L descopăr; cum acționează prin toate aceste disimulări și că prin toate aceste eu sunt conectat la El. Aceste disimulări devin grosime, prin care Îl voi întâlni și înțelege. Deci, pentru mine, acest lucru este fructuos, un rezultat frumos.  Este într-adevăr așa. Deci, de fiecare dată când lovește o rachetă Qassam, prin aceste tulburări, eu consolidez tot mai adânc conexiunea mea cu Creatorul. Atâta timp cât Malchut de Ein Sof nu îmi este descoperit în ascundere, nu îl descopăr pe deplin în demersul Său. Este tocmai pentru faptul că există densitate în problemele care sunt descoperite. Prin această densitate învăț despre El, Îl simt, Îl înțeleg. Nu am nici o altă posibilitate. Aceasta este ceea ce numesc succesul meu personal.

Lecția de dimineată, Scrierile lui Baal HaSulam, articolul “Pacea”, 24 iulie 2014

 

Hasadim (Îndurare, milă)

În special atunci când sunt absent, este momentul și oportunitatea pentru activarea unei relații între o persoană și prietenul său. Aceasta se numește muncă de conexiune, față de Hasadim. Ohr HaMakif (Lumina Înconjurătoare) apare în noi, în măsura în care avem Hasadim. Acesta nu este încă un Hasadim real, care este numit “Lo Lishma” (nu pentru numele ei); dar în ciuda acestui fapt, este Hasadim. În măsura în care o persoană se referă în acest fel la un prieten, la o societate, la acest grad se activează un fel de tendință de Hasadim. Apoi, Lumina superioară o poate ilumina prin Kelim său, chiar cu “Lo Lishma.” Această iluminare este iluminarea de la distanță, dar aduce persoana tot mai aproape de “Lishma” (de numele ei). Aceasta este ceea ce ea trebuie să facă. Vreau să spun că acest lucru este în conformitate cu formatul nostru obișniut, cu legătura dintre noi toți și preocupare pentru lume. Pentru a începe să fie din ce în ce mai mult pe plan intern, și împreună cu o parte conectată la toată lumea.

La masă – O conversație cu Rav, 19 iulie 2014

 

Până vom iubi Israelul

Dacă ar fi să continuăm în același ritm, această situație ar fi un refugiu și chiar un refugiu bun, prin toate formele de apropiere dintre noi și vecinii noștri, atunci nu am mai merge la război. Acest lucru este clar; situația de zi arată că există încă o lipsă de corecție. Cu orice lipsă de corecție situația se deteriorează. Așa cum am spus și ieri și repet acest lucru, că prin toate mijloacele și cu toată puterea noastră, trebuie să începem să publicăm cunoștințele corecției, că numai și numai prin conexiunea dintre noi, până la punctul de iubire pentru Israel, putem fi mântuiți de toate aceste lovituri. Toate aceste lovituri vin numai și numai pentru a ne aduce la starea dreaptă. Acesta este modul “toate la timpul lor”, în contrast cu modul “o să grăbesc lucrurile.” Ei te aduc într-o stare pe care nu o mai puteți tolera și sunteți gata să auziți. Atunci situația devine și mai rea și sunteți gata să fugiți. Unde? Este lipsit de importanță. Este ca și cum, când izbucnește un incendiu, o persoană de la etajul zece, sare. Când sare, este sigur că nu va muri? Important este să iasă. Acest lucru se întâmplă când ajungem la un nivel superior. Asta este ceea ce Baal HaSulam spune. Fie că faceți acest lucru prin Lumina care Reformează sau că începeți să înțelegeți că starea voastră este acum ca un foc mistuitor; Puteți face acest lucru în mod conștient sau prin probleme ca acestea. În același timp, nu am reușit să aducem în conștientizare întreaga recunoaștere a răului,  așa că trebuie pur și simplu să dăm buzna la poporul lui Israel, prin toate posibilitățile mass-media.

Lecția de dimineața, Scrierile lui Baal HaSulam, ” Recompensat – o să grăbesc lucrurile, Nerecompensat – toate la timpul lor “, 18 iulie 2014

 

Partea bună

Poporul lui Israel trebuie să facă o corecție pentru întreaga lume și să înțeleagă că națiunile lumii au dreptate cu toate pretențiile pe care le au împotriva lui; situația lor depinde de Israel, și este vina lui Israel. Ei spun că Israelul este sursa răului în lume, că este de vină pentru toate necazurile din lume. Trebuie să înțelegem că aceasta este adevărat; strigătul lor interior este corect și anti-semiții au dreptate. Dar în ce fel au ei dreptate? Tot binele din lume depinde de noi. Ei au dreptate despre aceasta sută la sută, dar gândesc și că, “dacă nu există nici o alegere, dacă le anihilăm, lucrurile vor fi mai bune pentru noi.” În cazul acesta trebuie să le explicăm, nu că vrem să trăim sau “lăsați-ne în pace”, ci să le explicăm întregul proces prin care realitatea se desfășoară și trebuie corectată. Trebuie să o corectăm; totul depinde de noi. Noi le promitem că vom fi o lumină a neamurilor; vom fi partea bună. Shefa (abundența) coboară în lume prin noi. Ei simt că acest lucru vine acum într-o formă limitată; deci se presupune că noi suntem de vină pentru tot răul din lume. Le-am promis să extindem toate aceste Kelim și să le aducem Shefa. Asta este ceea ce trebuie să spunem tuturor. Și într-adevăr, dacă deschideți ușor “robinetul”, ceea ce înseamnă că extindem Kelim cu Ohr HaHasadim, cu Hesed, cu dragoste, cu conexiune, apoi Shefa care trece spre ei este o Shefa minunată. Acest lucru se datorează faptului că, chiar dacă poporul lui Israel este mic în comparație cu întreaga lume, bune sau rele, mișcările din cadrul acestuia reverberează în întreaga lume.

Lecția de dimineață, Scrierile lui Baal HaSulam, “Exil și Izbăvire “, 20 iulie 2014

 

Este deja posibil să se realizeze

Dacă Israelul este intermediarul între Lumina superioară și toți locuitorii lumii și dacă este vorba de o conductă care depinde de unitate din Israel,  iar atunci când există o separare în Israel, conducta devine sigilată, atunci suntem cu siguranță în echilibrul dintre bine și rău. Națiunile Lumii nu au de ales în această privință. Ei au doar un singur lucru: să vină în Israel și ne oblige. Deci, poate că trebuie să explicăm pur și simplu această structură. Ei se simt ei înșiși în interior. Ceea ce trebuie să ceară de la noi, va deveni mai clar pentru ei. Ei trebuie să ne ceară conexiune. Presiunea simplă nu va ajuta, și Israel singur nu înțelege care este rolul său. Deci, Înțelepciunea Cabalei a fost descoperită într-un moment care este gata de a fi realizat, pentru corectarea acestui sistem, acum în zilele noastre. Asta este ceea ce cabaliștii au decis generație după generație și mai ales cabaliștii ultimelor câteva sute de ani; toți vizând timpul nostru. Acum este timpul care ne poate menține unitatea, iar acest lucru este valabil pentru fiecare persoană din lume. Nu știm cine sunt Națiunile Lumii și Israel. Fiecare persoană din lume care are o inclinație spre conexiune, în scopul de a ajunge la o natură nouă de conectare la Lumina superioară, este numită “Israel.” Deci, oameni ca aceștia trebuie să se conecteze pentru a atrage iluminarea pentru toți oamenii din lume. Aceasta se numește primirea Luminii de sus în scopul de a o dărui mai jos; aceasta este sarcina.

Lecția de dimineață, Scrierile lui Rabash, “Sufletul lui Israel”, 21 iulie 2014

 

Pentru binele meu

Nu vreau ca ascunderea să dispară; în schimb, eu în mod special vreau să o folosesc. Simt că ascunderea care vine către mine și este un fel de densitate care mă învăluie. Prin această densitate, eu nu simt realitatea, lumea, plăcerile, obiectivele, nimic. Sunt învăluit ca într-un nor, ca într-o pătură groasă. De ce este bun acest lucru? Acest lucru se datorează faptului că ego-ul meu nu vrea nimic pentru sine acum. A neutralizat fiara din mine. Eu mă pot ridica acum peste această densitate și să încep să fac un fel de mișcare de a dărui. Deci, această ascundere este ca un Masach (ecran), sau ca un Tzimtzum (contracție) unde am contractat dorința mea de a primi, dar nici nu era nevoie de a o contracta. Dorinta de a primi nu simte plăcere, așa că se pare că contracția nu este contracție, pentru că nu are nimic în sine de contractat; mai degrabă acesta este modul în care funcționează. Acest lucru înseamnă că ascunderea este acum un lucru pentru binele meu. În cazul în care, în ciuda ascunderii, voi primi acum puteri pentru a avansa în continuare, voi folosi ascunderea în mod corect, și umbra Sitra Achra (cealaltă parte), va deveni umbra Kedusha (sacră). Eu voi fi în ascundere și voi lucra mai presus de ascundere. Acest lucru înseamnă că sunt recunoscător pentru ascundere:”Îți mulțumesc pentru că ascunzi dorința mea de a primi tot felul de lucruri. Acum pot afla mai multe despre ceea ce se numește a fi deasupra ei.” Și dacă nu iau în considerare ascunderea, aceasta înseamnă că pentru mine nu mai este ascundere, ci un mijloc de a lucra. Îi mulțumesc Creatorului, apoi încep să lucrez cu ea, cu dorința de a primi și cu ascunderea împreună. Cine mă ajută? Acesta este grupul și Lumina care vine prin el.

Lecția de dimineață, “Introducere la Cartea Zohar”, 22 iulie 2014

 

Cât mai mult posibil

Mai întâi de toate ar trebui să consolidați activitatea internă; nu trebuie să uităm prietenii, amintiți-vă de ei în orice moment, gândiți-vă la ei și continuați activitatea internă mai intens și mai profund, cu acest gând. Avem nevoie să diseminăm broșura și să o extindem calitativ cât mai mult posibil. Suntem în curs de a realiza cea de-a doua versiune, va fi și a treia și așa mai departe până când apelul nostru către popor devine cu adevărat interesant și eficient. Vom difuza broșura în rândul întregii națiuni, în toată țara. Astăzi lumea simte cu adevărat ce înseamnă să fii în pericol. De acum în colo nimeni nu se mai poate ține deoparte.

Lecția de dimineață, Scrierile lui Baal HaSulam, “Exil și Izbăvire”, 22 iulie 2014

 

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts