Pagina de Șabat 27 iunie 2014

0
343

Corectarea nivelului de Adam

În cazul în care trezirea vine din exterior și nu din interiorul întregului sistem al creație, atunci aceasta nu vine din contul de corectare a creaturii. Mai degrabă, aceasta este o trezire de sus și este fără alegere; este modul în care ne trezim, pentru că noi singuri nu o putem face. Deci, prin tot ceea ce se întâmplă, prin toate aceste lovituri care vin la noi ca “toate la timpul lor,” prin tot felul de evenimente, tot felul de factori externi neplăcuți, constatăm că toate acțiunile noastre nu sunt pentru corecție. Acest lucru se datorează faptului că fugim de lovituri, dintr-un loc rău într-un un loc puțin mai bun. Prin urmare, aceasta nu este considerată corecție, mai degrabă, prin asta ne găsim la nivelul animal. La fel ca animalele care fug de lovituri, de problemele care vin către ele din natură, cum ar fi un incendiu forestier sau un alt tip de lovitură naturală, la fel este și cu noi. Dar o corecție trebuie să fie la nivelul de Adam. Un Adam care organizează deficiențele sale în afară de una, aceea pentru scopul creației; el este de asemenea echipat cu dorință. Atunci când el are o dorință și ea este pentru condiția potrivită, pentru o condiție care va fi ca Hafetz Hesed, chiar și cu dăruire activă pentru altul, cu inclinații pentru creșterea ei prin tot felul de exerciții, printre prieteni, atunci aceste activități pot fi acceptate ca activitati ale MAN. Aceasta este o rugăciune, un efort pentru corecție, acțiune ce nu vine din lovituri externe, prin tot felul de evenimente neplăcute, doar atunci suntem treziți. Acest lucru este doar fugă dintr-un loc rău pentru un loc mai bun. Acest lucru se face prin faptul că ego-ul este cel care fuge și nu de dorul pentru ceva care este dăruire. Aceasta este o mare diferență.

Din Pregătirea pentru lecție, 20 iunie 2014

 

După Lo Lishma vine Lishma

Scopul nostru este de a ajunge la o caracteristică a dăruirii pure. Acest lucru înseamnă, fără nici un alt scop în afară de măreția Creatorului. Dar într-un fel, nu putem realiza acest lucru. Acestea sunt lucruri mari, iar acesta nu poate fi scopul nostru. Eu nu-L simt, nu mi-L pot imagina, El nu este important pentru mine, acest lucru nu poate fi ceva care să mă stimuleze. Deci, în fața mea am tot felul de scopuri, tot felul de etape preliminare pentru acest lucru, iar acesta este modul în care putem avansa. Ca și cum am afla că “După Lo Lishma vine Lishma.” Îmi plasez în fața mea lipsuri materiale, pe jumătate spirituale, trei sferturi spirituale, până când avansez la o stare în care Lumina care Reformează este întotdeauna în munca pe care o fac. Aceasta este ceea ce îmi aduce cu adevărat valori incluse în spiritualitate. Toate acțiunile noastre sunt numai și numai în scopul de a atrage Lumina care Reformează, cea care va schimba totul. Ăsta ar putea fi motivul pentru care acțiunile noastre externe pot părea ciudate pentru cineva care nu înțelege conținutul lor interior. Cuvintele, modul de viață, activitățile, ar putea părea foarte ciudate. Pentru că ei nu înțeleg că ceea ce alegem să facem, pentru că alegem astfel de activități și sarcini, pe care le primim prin Lumina care Reformează, cea mai mare din suma tuturor oportunităților pe care le avem. Și aici trebuie să vedem unde este într-adevăr o dorință mare, cel mai mare deficit, câtă lumină trebuie să trezim corespunzător acest lucru, ce fel de un deficit trebuie să fie, în ce formă fizică și internă trebuie să fim. Dar important este să aranjăm totul pentru a prinde Lumina maximă. Ca și cum ne învărtim în jurul soarelui, fie pe o parte, fie pe alta, inportant este să prindem efectul său maxim. Acesta este modul în care lucrăm.

Din Pregătirea pentru lecție, 20 iunie 2014

 

Nevoia de lumină

Întotdeauna depinde de noi, ca de dimineață până seara, să simțim nevoia de a trezi Lumina. Și cu cât suntem mai mult în unitate, înghesuiți împreună între noi, cu atât suntem atrași unul de celălalt mai mult și suntem gata să ne anulăm, să ne simțim “noi”, pentru că “noi” este însumarea noastră, nu numai o “concluzie,” ci mai degrabă că am devenit cu adevărat “Unu”. Dacă simtim acest “unu”, acest lucru înseamnă că nu există nici un “eu”, nu există prieteni, ajungem la percepția că este ceva la un nivel superior, că aparținem unui alt nivel. Așa că atunci când simțim în acest fel, vom primi Lumina care Reformează în conformitate cu legea echivalenței de formă. Totul este conform regulilor.

Din Lecția de dimineață, Introducere la Cartea Zohar, 20 iunie 2014

 

Centrul rețelei

Motivul pentru care persoana “se usucă” la locul de muncă este că devine disperată că dorința ei dispare, împreună cu puterea sa; că nu a învățat să conecteze particulele sale, care sunt răspândite peste tot în lume pentru el. El nu știe cum să obțină aceste Kelim gol în care va primi umplere. Este ca un păianjen în mijlocul plasei sale. Întrucât, atunci când se referă la aceste dorințe ca la plasa de păianjen, ele devin deja părți ale sufletului său. Acest lucru este foarte important, pentru că o astfel de aspirație trebuie să fie prezentă cu noi tot timpul. Eu trebuie să arăt în mod constant o trezire, o anumită importanță și unitate în ochii lor, ca și cum aș fi un egoist complet, că vreau sa-i invidiez tot timpul. Să nu neglijez ce se ascunde ci dimpotrivă, să caut. Doresc să detectez toate dorințele lor și să merg cu ei. Dacă am descoperi o astfel de persoană, acesta este semnul că el are Hissaron care umple sufletul meu. Acesta este modul în care fiecare dintre noi  trebuie să se uite la prietenii lui. Astfel, pot folosi pe toată lumea ca să mă susțină ca și cum îi trec pe toți prin filtrul meu.

Din Pregătirea pentru lecție, 22 iunie 2014

 

Calea unității

Este imposibil de a ajunge la orice legătură cu Creatorul altfel decât prin unitate. Pentru că este o sumă, un total de suflete zdrobite care se găsesc desprinse unele de altele, fiind opuse Luminii și de aceea nu-L simt. În cazul în care aceste părți fac un efort pentru a se conecta, prin acest efort, ei vor simții cât sunt de nepregătiți. Atunci ei se vor ruga la Lumina Superioară, care va veni și îi va conecta. Aceasta este ceea ce ne lipsește, lipsa de unitate, lipsa de “împreună.” “Împreună” înseamnă că noi încercăm, dar nu suntem pregătiți și ne rugăm la Creator pentru a ne conecta. Aceasta este condiția pentru dăruirea Torei, de a fi “ca un singur om cu o singură inimă.” Dacă o vreți, atunci veți primi Tora, veți primii Lumina, pentru ca “Lumina să se întoarcă la sursă. ” Numai atunci aveți nevoie de Tora. Și dacă nu aveți nevoie de a vă conecta, atunci nu există nici un dar în Tora și nu există nici primirea Torei. Deci, avem nevoie să muncim la acest lucru, să ne conectăm între noi prin Lumina care Reformează, care ne conectează. Deci, din Kli-ul conectat, care a devenit una, “ca un singur om cu o singură inimă,” vom ajunge la descoperirea Creatorului, ne putem întoarce la El și nu la Lumina care Reformează, dar să fie deja în legătură și în revelație cu El. Astfel încât există două etape aici. Prima etapă este de a lucra cu unitate între noi și a doua etapă este de a lucra cu o intenție, care este în această unitate, că acest Kli va fi unit, acesta va fi în echivalență de formă cu Lumina Superioară, iar apoi vom intra în contact cu Lumina superioară.

Din Lecția de dimineață, Scrierile lui Baal HaSulam, “Prima poruncă”, 20 iunie 2014

 

O înclinație spre conexiune

Nu avem nimic de făcut decât să fim preocupați de conexiune. Înclinația spre conexiune este o inclinație spre Creator, care este revelat în conexiune. Deci fiecare trebuie să trezească inima prietenilor, să o trezească pentru a da un exemplu despre modul în care este trezit, cum tânjește să stârnească invidie și respect în inimile lor, și așa mai departe. Indiferent prin ce mijloace pot influența persoana, trebuie să o împing mai departe spre conexiune. Să ne amintim cum s-au comportat Hassidim din Kotzk. Ei și-au demonstrat unul altuia cât de mult au nesocotit Creatorul, cu tot felul de lucruri, aflate în mod intenționat într-o formă opusă, dar prin asta au stimulat inima prietenilor să înainteze. Există  și alte multe exemple, cum ar fi cele pro și contra. Trebuie să vedem viața noastră ca sumă între momente care sunt combinate cu alte momente și că toate au venit de la Creator să ne dea un nou discernământ, un nou stadiu în care să trezim mediul înconjurător. Pe lângă trezirea mediului, în scopul de a descoperi Creatorul, prin intermediul conexiunii reciproce dintre noi, nu avem nici o altă lucrare de făcut. Servirea Creatorului devine tot mai concretă; ea devine un contractat ceva mai concentrat. Rabash spune că ar trebui să înțelegem că Creatorul ne dă o șansă de a trezi prietenii noștri prin garanția reciprocă dintre noi și că ar trebui să ne amintim zi și noapte ambele stări de bine și rău, în care ne simțim. Acest lucru se datorează faptului că mediul meu mă trezește numai ca răspuns la trezirea mea și în măsura în care o fac. Când nu am nici o putere de a mă uni cu prietenii si nici voința de a cere dorință pentru unitate, pot primi această putere doar la fel de mult pe cât am trezit la alții. Astfel încât întreaga mea muncă începe cu asta. Eu nu pot apela Creatorul pe cont propriu; Eu nu pot aspira spre unitate, spre unele corecții, fără a încuraja pe alții să o facă. Puteți fi aproape de ei numai dacă vă aflați în cercul interior. Motivul pentru care am ieșit să diseminăm este pentru a trezi publicul prin diverse trucuri care sunt potrivite pentru ei și de a începe să ne deplasăm spre același loc de conexiune. La fel de mult cât fiecare dintre noi este capabil să trezescă cercul intern, precum și mediul extern; și întreaga lume primește dorința de a se uni cu ei și de a ajunge la locul unde Creatorul se dezvăluie. Putem vorbi foarte mult despre asta, dar acestea sunt punctele centrale în munca noastră.

Din Pregătirea pentru lecție, 24 iunie 2014

 

Trezire

În cazul în care o persoană simte că nu are nici o dorință, nici o aspirație sau înclinație; că nu are putere de a avansa, că nu este capabilă de nimic, atunci ea trebuie să primească toate acestea de la fuziunea cu prietenii. Ce facem când nu avem dorință? Suntem în realitatea care se numește “această lume”, în care putem să efectuăm acțiuni chiar fără a avea vreo dorință, dar aceste acțiuni ne vor aduce dorința. Cum vor face asta? Vin pur și simplu la o masă, pentru o activitate comună; doar pentru a ajuta, pentru a primi respect sau pentru ca să mă simt bine. Pot inventa diverse motive pentru a face acest lucru, motive egoiste, pentru a mă uni cu ei. Chiar și atunci când pur și simplu stăm să bem o bere împreună, eu voi fi impregnat cu dorințele lor. Acesta este modul în care se schimbă dorința mea,iar eu sunt deja capabil de o mică acțiune, de a susține unitatea noastră, de a primi dorința lor, ceea ce formează importanța scopului…. Astfel, după lumea spirituală, lumea noastră este cea mai importantă. Dar vom începe întotdeauna orice acțiune, pe orice nivel, de acolo, din lumea noastră.

Din Pregătirea pentru lecție, 22 iunie 2014

 

Deficiență pentru corectare

Toată munca noastră nu este de a distruge dorințele, nu pentru a le distruge, nu de a le reduce, ca o persoană care este la o dietă sau ceva de genul ăsta. Noi nu reducem dorințele, în schimb, trebuie să adăugăm o intenție la toate dorințele noastre, o intenție de dragul de a dărui. Acest lucru înseamnă că vom folosi plăcerea noastră, ceea ce este simțit ca un deficit de plăcere, de dragul de a dărui, practic aceasta este munca. Și cu siguranță nu vom face acest lucru noi înșine, ci doar că Lumina care se numește “Tora”, ceea ce reformează, funcționează în noi și ne corectează. Deci, toată munca noastră este cum să ajungem la un deficit de corecție care va lucra în noi, care ne va corecta. În esență, pentru aceasta avem nevoie de a aborda toată munca noastră prin dorința de a ne bucura de tot ceea ce avem, subconștient sau conștient să ajungem la o cerere pentru ca Lumina să mă corecteze , aducându-mi bucuria de a dărui altora. Și în scopul de a ajunge la o dorință, un deficit, de a convoca acțiunea Luminii pentru mine, am găsit o realitate unică, care se numește “lumea aceasta.” Aceasta este o realitate care de fapt nu există, dar, așa cum este scris, “Am fost ca visătorii”. Ne găsim ca într-un vis în care există oameni, este o realitate, cu vegetal, animal și uman. Și în această realitate imaginară, am construit relații, relații cu toți cei care sunt în jurul meu, ce mi-aș dori să se întâmple. Mi se pare că acest lucru este găsit în lumea de sus în măsura în care eu încerc să fac acest lucru, iar acest lucru funcționează pentru mine sau nu funcționează pentru mine, așa că am nevoie pentru a activa diverse deficiențe. Aceste deficiențe pe care le simt în inima mea sunt numite în mod special “rugăciune.” Dacă vreau să dau, să servesc, să semăn cu putere mai mare decât planul acestei lumi, pentru a atrage toți oamenii la activitatea de iubire și dăruire reciprocă, apoi cu aceasta, am trezi o puterea mai mare. Acest lucru înseamnă că suntem într-o lume și într-o situație în care, chiar și fără putere spirituală, putem începe corecția spirituală.

Din Lecția de dimineață, Scrierile lui Baal HaSulam, “Prima poruncă”, 20 iunie 2014

 

În ceea ce privește Elyon (Superiorul)

În ceea ce privește profesorul, trebuie să te anulezi spiritual, altfel nu vei avansa. Pentru că toată avansarea se face prin anularea ta la Elyon, deci nu ai de ales. Este scris “Copiii sunt antiteza bătrânilor” și opusul, “Copiii stârnesc antiteză.” Asta chiar dacă vi se pare că el face un fel de greșeală, nu contează, veți vedea cât de mult Creatorul transformă totul în jur. Există situații în care trebuie să acceptăm ceea ce spune profesorul, fără nici o ezitare, fără nici o îndoială, să ne anulăm și asta e tot. Aud doar ceea ce vrea, iar pentru ce și de ce, nu vreau să aud. Acesta este un nivel mic de credință. O credință mai mare este că aud ce vrea, dar vreau să aud de ce și cum, doresc să investighez acest lucru, pentru a vedea cât de mult sunt împotrivă și gândesc diferit. Dar nu e ca și cum n-am auzit, ca în cazul în care sunt aderent sută la sută. Astfel încât să pot fi aderent la el, cu tot ego-ul meu, în special dacă el se opune. Dar acest lucru este pentru oamenii mari. Deci, este întotdeauna necesar să aud, cu cooperarea maximă a ego-ului meu, atunci eu pot fi aderent cu el sută la sută. Sau cu zero la sută de cooperare a ego-ului, aud doar ceea ce trebuie făcut, și o fac, sau pot să mă includ și să văd cât de opus sunt și totuși să fiu aderent. Și așa mai departe. Acest lucru va crește în el ca un fetus. Dacă îți anulezi ego-ul tău față de el, în ciuda a tot, să împlinească ce vrea el, și ești sută la sută opus lui, aceasta este o opoziție ca în cazul în care ați devenit opus înainte de dezvoltare din uter. Și apoi te naști. După aceea ai de lucru și mai mult în ceea ce-l privește. Există deja îndoieli și probleme, în special în lucruri mici. Furie și diferite raționamente sunt descoperite. Acest lucru este întotdeauna în ceea ce-l privește pe Elyon, toată munca noastră este de anulare față de Elyon.

Din Pregătirea pentru lecție, 23 iunie 2014

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts