Baal HaSulam – Scrisoarea nr.53

0
1071

Londra, 1928

… Într-adevăr, mi-ai dat mult de muncă în ceea ce privește separarea și ura care s-a semănat și a crescut între voi într-o măsură pe care nu am prevăzut-o. Fiecare dintre studenți, fie ca ei să trăiască pentru totdeauna, este ca un organ în corpul meu și, iată, nu există pace între oasele mele datorită păcatului meu. Prin urmare, trebuie să încep să mă curăț ca pe un nou-născut până când merit să fac pace între studenți, fie ca ei să trăiască pentru totdeauna.Sufletului meu pereche… fie ca lumânarea lui să ardă:

Într-adevăr, înainte de a pleca de acasă, speram să fiu recompensat să văd toți copiii (căprițe tinere) ca niște capre grozave la întoarcerea mea, pentru care am luat asupra mea înșelăciunile și necazurile oamenilor pe care niciodată nu le-au experimentat anterior, nici măcar ceva pe aproape. Din pricina aceasta, am fost cu adevărat răsplătiți cu o mântuire măreață și minunată pentru toți și ușile cerului au fost deschise peste noi.

Cu toate acestea, separarea și ura, a cărei singură rădăcină este în Klipot [coji] și în drojdia Klipot, au fost împotriva noastră, împiedicând căile noastre, deoarece acolo, Klipot au găsit o cale să se strecoare în trupuri și să torsioneze canalele sfinte.

Nu trebuie să interpretez pentru tine măsura dorinței și a durerii pe care mi-ai cauzat-o prin asta. Recunosc în mod deschis faptul că până acum nu l-am înțeles pe ARI, care a regretat atât disputa care a avut loc în grupul său până când manuscrisul a trecut. Acum văd că nu este așa de înțelept ca cel experimentat. Și totuși, sper să repar totul la întoarcerea acasă.

Profetul întreabă și răspunde: “Ce cere Domnul de la tine? Decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău”. Aceste cuvinte sunt profunde și cine le va afla?

Este adus în Zohar: “Creatorul are trei lumi, și acesta este sensul la “Sfânt, Sfânt, Sfânt”, referitor la cele trei lumi menționate mai sus. Și în fiecare, întreg pământul este plin de slava Lui”. Interpretarea este conform cu cuvintele: “Dreptatea şi judecata sunt temelia scaunului Tău de domnie”. Este scris și “Deschideţi-mi porţile neprihănirii, ca să intru şi să laud pe Domnul”și este știut că dreptatea devine Dumnezeirea ta, cum ar fi un cuvânt al Dumnezeirii, etc.

Yehuda Leib

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts