Baal HaSulam – Scrisoarea nr.48

0
681

Baal HaSula – Scrisoarea Nr. 48

Londra,1927 

Pentru discipoli, Creatorul să vegheze asupra lor.

Am primit toate scrisorile voastre și, din ceea ce mi-a scris Rav…cu privire la ticăloșia și opoziția (folosită) împotriva lui, trebuie să mă crezi că îmi asum toate suferințele și afecțiunile sale, una câte una, împreună cu el, și să știți că eu simt durerea lui mai mult decât el.

Deoarece Creatorul le va da o răsplată dublă, cu ajutorul Creatorului el să se întărească în faptele sale, asemeni celor obișnuiți să lucreze pentru Creator, binecuvântat  fie El, și să poată spune că gura și inima lui vorbesc același lucru: ”Creatorul și-a dat consimțământul celor care mă întristează”, îl sfătuiesc să se întărească mai mult în acest sens, pentru că îi va fi de folos pe drumurile sale, cu ajutorul Creatorului.

Referitor la întrebările tale, dacă ai putea să arăți scrisoarea și cele spuse în Torah prin Pri Haham:  ”și apoi vei fi pe deplin fericit” etc. – fără îndoială o poți arăta întregului grup de prieteni.

Și din scrisoarea lui Rav… – fie ca lumina lui să lumineze – sunt bucuros să văd la el, în legătură cu asta, că deja a început să îndeplinească dorința mea atât cât poate.

Ceea ce a scris Rav… – fie ca lumina lui să lumineze – că nu găsește o altă soluție, în afară de aceea găsită de mine acasă, sunt de acord cu el în această privință, și toate gândurile mele sunt deja la pregătirile pentru călătorie, pentru a grăbi pe cât posibil reîntoarcerea mea acasă. Am multe de făcut pentru a înfrunta toate piedicile ridicate în jurul meu care mă pot face să-mi aman plecarea.

El poate intreba pe fiul meu…din ce motiv nu am fost anunțat încă de reconcilierea deplină de care am aflat.

Mulțumesc lui… fie ca lumina lui să lumineze, pentru vestea despre sărbătoarea grupului de prieteni în a cincea zi de Sucot (Sărbătoarea Corturilor), și referitor la pacea între prieteni, deja am scris că nu ar trebui făcute intenționat multe lucruri, deoarece (într-un fel sau altul) Creatorul va termina pentru noi ceea ce noi am început în onoarea Numelui Sau, binecuvântat fie El și slăvit.

Yehuda Leib

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts