Baal HaSulam – Scrisoarea nr.47

0
695

Baal HaSulam – Scrisoarea Nr. 47

1927

Sunt foarte fericit … drag mie precum sufletul meu … pentru eternitate.

Astăzi am primit cuvintele tale și înțeleg un lucru: că ai o mare teamă din cauza mea, că am să mă îndepărtez de tine, chiar și cât un fir de păr. De fapt, da, este imprimat în cine vine în lume și dă într-adevăr permisiunea … de atragere a adevăratei abundențe în altă parte și, unde teama mare trebuie să lucreze asupra ta în așa fel încât să vezi în interiorul inimii tale, încontinuu, ca inima ta să nu fie departe de mine nici cât un fir de păr, tu reverși această teamă asupra mea: ca inima mea să nu se îndepărteze de tine.

Și te-ai găsit lucrând din greu și corectând într-un loc integru care nu a fost stricat niciodată. Și locul fărâmat a rămas în stricăciunea sa, fără a-i da nicio atenție. Știam că și aceste cuvinte vor fi de neînțeles pentru ține, că tu nu vei înțelege originea lor și că într-un moment de bucurie vei putea din păcate să gândești iar (așa).

Inima mea, dragul meu, tânjește cu ardoare către tine, (dorind) să picure în gâtul tău o picătură de adevăr, care nu are nicio obligație în toate cele 613 părți ale corpului, construcția omului, și de câte ori l-ai înțeles din gura mea și, cu toate acestea, de fiecare data când eu apropii de tine ceva adevărat, te lupți cu mine cu toată puterea ta. Într-adevăr, natura spiritualității este în așa fel încât, dacă cineva este atașat de Creator se percepe în starea de neatașat, se preocupă și este tentat să facă tot ce poate și are puterea de a face asta pentru a merita Adeziunea.

De ce un înțelept se simte opus față de cel ce nu este atașat de Creator; cel ce se simte satisfăcut și sătul și nu se preocupă decât de a îndeplini în mod corespunzător mițva  de îngrijorare și nostalgie – pentru că “prostul nu pricepe”. Așa cum nu este posibil să înveți esența lipsei vederii, pe un orb din naștere, cu atât mai puțin – să vadă, tot așa este asta; studiază cu atenție.

Am scris deja că voi greșiți față de mine, când spuneți că am plecat de lângă voi, în loc să înțelegeți că voi sunteți cei care au plecat de lângă mine. Credeți-mă! Ochii mei și inima mea sunt mereu cu voi, fără sentimentul de îndepărtare de loc și de timp, foarte departe! Și dacă nu ați fi avut nevoie de cunoștința celui care ascultă, ați fi rămas simpli martori oculari la acest lucru. Și, viceversa, îndepărtarea mea fizică de voi este capabilă să lucreze mai repede în voi. Aflați că într-adevăr am sperat și sper, că astfel veți înțelege mai mult.

Este adevărat că și eu testez linia de merit pentru voi, imaginându-mi spațiul Ierusalimului, ca el să fie construit și terminat, în timp ce mă aflu în față ochilor voștri și, mai mult, în momentele când nu sunt în fața voastră. Acesta este motivul pentru care am pregătit pentru voi structuri prin intermediul cărora este oricum posibil de a rezista și de a menține o situație fără căderi. Cel mai special dintre toate este atașamentul de prieteni și eu v-am asigurat, că această iubire este posibilă. De asemenea  am amintit fiecare lucru bun de care aveți nevoie și, dacă voi vă întăriți oricum în asta, veți merge din victorie în victorie în ascensiune spirituală, așa cum am promis de la început.

Și cum să vă iert în această privință? Scara pusă pe pământ este neocupată, neavând cine să o urce pentru a crește. Și voi spuneți “mâine” în loc de “azi”. Spuneți-mi voi, va rog, ce câștig veți avea din iertarea mea, atunci voi ști și vă voi răspunde. Eu nu am promulgat decrete și legi, știți foarte bine. Nu mi-aș fi pierdut cumpătul dacă nu m-aș fi speriat de o cădere, lucru care a fost foarte, foarte greu pentru mine. Eu sunt asemeni unuia care se întristează pentru amânarea timpului … dar sufletul meu a suferit în așa măsură cum nu a fost prevăzut, chiar într-o situație de stagnare, mai mult, în tentativa voastră de cădere. Am văzut acest lucru anticipat și v-am spus să corectați (aceasta) înainte de a acționa. Prin urmare, voi continua să va reamintesc valabilitatea iubirii de prieteni, mai ales în această perioadă. De aceasta depinde dreptul nostru de a trăi, și doar ea este măsura succesului nostru viitor.

Întoarceți spatele, așadar, la toate lucrurile imaginare și fiți atenți să aveți gânduri și intenții corecte pentru a uni inimile voastre într-o singură inimă, și se va îndeplini în voi cum este scris: “iubește-ți prietenul ca pe ține însuți”, pentru că “textul sfânt nu denaturează sensul literal”. Și veți fi curați datorită gândului de iubire care va acoperi toate păcatele. Verificați afirmația mea (în scrisoare: examinați-mă) în acest sens, începând a vă conecta cu iubire în adevărata măsură.

Atunci veți vedea, și “cerul gurii va gusta”, și nicio creatură nu ne va putea îndepărta. Și acest lucru este suficient pentru cei care înțeleg.

Și în ceea ce privește neglijența ta în venirea la rugăciune, știu și simt motivul tău și nemulțumirea ta. Și dacă n-ar fi fost (pentru ce), nu văd în ce măsură pierderea să fie micșorată din cauze justificabile; nu aș fi spus nimic.

Yehuda Leib

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts