CAPITOLUL ZECE

0
648

Explică topicul Zivug de Hakaa, care constă din două forțe: o forță care trage și una care respinge. Ele operează simultan, una în Aviut (consistența, grosimea), iar altă în Kashiut (puritatea) Masach (ecranului).

Explicații detaliate ale înțelesului cuvintelor Zivug de Hakaa

  1. Topicul Zivug de Hakaa necesită o explicație elaborată. Există aici, aparent, ceva negativ și pozitiv, pentru că Zivug de Hakaa înseamnă respingere și separare și o mare ură. Astfel, cum poți exprima Zivug de Hakaa, pentru că aceasta implică iubire din ură, sau adeziune din separare, sau Hamshacha din respingere? Este într-adevăr uluitor.
  2. Cu adevărat este așa: sunt două lucruri opuse aflate sub o singură regulă. Totuși, această regulă constă din două purtătoare unice, adică din două forțe: una care atrage și una care respinge. Forța de atracție este Aviut-ul Kli-ului, iar forța de respingere este Masach-ul Kli-ului. Au fost puse împreună și ambele conduc simultan, în același timp în două locuri.
  3. În continuare voi elabora acest lucru și îl voi face acceptabil pentru minte, fără a face să apară vreo confuzie. Să vă prezint un exemplu din realitatea corporală, care este imaginată și apare în fața ochilor noștri: Atunci când te uiți la o piatră sau la un om, care cade de la o înălțime mare către pământ, vezi că acel om este tras de sus în jos cu mare viteză și forță. Totuși, atunci când omul atinge pământul, pământul îl împinge un pic în sus.
  4. Aici există două conjucturi: una este aceea că pământul are o mare forță de atragere asupra a tot ceea ce este plasat în aer, dacă nu există nimic solid să îl protejeze. Astfel, atunci când cineva cade în aer de pe acoperișul casei, această forță de atracție a pământului operează imediat asupra lui. Asta explică problema căderii rapide către pământ.

Totuși, există aici un gând, prin care pământul ar trebui să îmbrățișeze cu iubire acel om, să nu îl lase să se miște nici măcar un pic. Totuși, noi vedem opusul: chiar atunci când omul atinge pământul, îl împinge înapoi repede iar acesta se întoarce un pic în sus.

  1. Există o altă supoziție, aceea că mai este o altă forță, care respinge de sus, din aer. Această forță de respingere, operează asupra a tot ce este în aer și îl împinge către pământ.

În același timp, pământul nostru are numai forța de de respingere și nicio forță de atracție. Astfel, atunci când omul se desprinde de acoperișul casei, forța de respingere de sus operează instantaneu asupra lui și îl aduce la pământ. Deci, atunci când atinge pământul, acesta îl împinge în sus încă odată.

  1. Dacă deducem din ramură despre Shoresh a ei din Lumile Superioare, pentru că lucrurile sunt în cea mai mare parte foarte similare, vom descoperi că ambele postulate sunt incorecte. Am putea spune și că fiecare minge are o forță de atracție și una de respingere, care sunt amestecate. În alte cuvinte, există o forță a Aviut, adică forța de atracție care vrea să atragă înăuntru tot ce este și opus există o forță a Kashiut, care respinge orice corp extern să intre.

Astfel, orice Hamshacha trebuie să vină cu siguranță din punctul central din  Pnimiut, pentru că acolo stă forța Hamshacha. Este așa pentru că punctul central este mai Av decât întreaga planetă, atrăgând astfel orice din spațiul periferic aflat sub influența și forța operării lui.

  1. Totuși, nu atrage până la punctul în care să înghită, așa cum ar trebui, judecând doar prin puterea Hamshacha. În loc de asta, chiar în momentul în care obiectele atrase ating crusta superioară, forța de respingere din crustă, adică Kashiut, se trezește imediat și îl împinge încă o dată în sus.
  2. Reiese că ceea ce a fost atras a fost primit, dar nu prin Hamshacha, ci prin altă metodă, pentru că a fost oprit la jumătate drumului de forța Kashiut care l-a împins și l-a oprit la jumătatea drumului.

Astfel, există atât Zivug cât și Hakaa care operează împreună acolo. Zivug atrage iar Kashiut respinge. Astfel, primește în vârf și nu îl înghite de viu în măruntaiele pământului.

Putem deci spune că vasul de primire este în principal forța de respingere din el. Asta pentru că primește și reține, așa cum ar trebui. Dacă nu ar fi forța de respingere, omul ar fi înghițit de viu.

  1. Vezi de asemenea că atragerea și respingerea sunt egale ca două picături dintr-o baltă, în măsură tăriei lor. Dacă forța de atracție este un pic mai puternică decât cea de împingere, ar fi imposibil de mișcat către pământ. Orice se mișcă ar fi lipit de ea ca fierul de magnet.

Invers, dacă forța de respingere este cumva mai puternică, întregul univers ar dansa asupra ei, incapabil să o atingă. Astfel, ele sunt în mod evident egale.

  1. Astfel, poți înțelege în amănunt problema Zivug de Hakaa din Elyonim. Chiar dacă Zivug și Hakaa sunt opuse, totuși ele iau parte la aceași guvernare, în același timp, dar în două locuri, adică Aviut și Kashiut. Ține minte asta în continuarea acestei înțelepciuni.

Histaklut Pnimit – TES – Part 2

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts