Rabbi Chaim Vital – Portile Sfinteniei Prefata

0
791
Hostico Web Hosting

Portile Sfinteniei Prefata

PORȚILE SFINTENIEI Prefata scrisa de rabinul Chaim Vital

Portile Sfinteniei
De Marele Cabalist
RABBI CHAIM VITAL

Un ghid spiritual pentru inspiratie Divina prin atingerea Duhului Sfant, a profetiei, a revelarii lui Elijah profetul si a sufletelor Tzaddikim (Inteleptilor) etc

Portile Sfinteniei Prefata scrisa de rabinul Chaim Vital

 

I-am văzut pe cei care caută să urce, dar ei sunt puțini. Ei doresc să urce, dar scara le este ascunsă.

Ei contempla cărțile anticilor, căutând să descopere căile vieții; calea pe care să călătorească și faptele pe care își vor ridica sufletul la rădăcina lor cereasca, astfel încât să poată adera la Cel care este Perfecțiunea Veșnică, binecuvântat este EL; la fel ca profeții care și-au petrecut toate zilele pe care le-au adunat despartiti de Creatorul lor.

Si datorita acestei despartiri Duhul Sfânt s-a coborat asupra lor și le-a arătat calea spre locul unde locuiește lumina, luminându-le ochii cu tainele Torei, așa cum regele David, pacea fie asupra lui, a spus: “Deschideți-mi ochii, ca să pot vedea minunile din Tora ta.”

Duhul Sfânt i-a călăuzit pe o cale dreaptă spre “orasul locuit” pregătit special pentru cei care se inaltă.

După prooroci au venit vechii Șasidim. Aceștia erau pustnici care căutau să urmeze pașii proorocilor și să le imite. Au trăi în caverne și deșerturi, s-au retras din societate. Unii au rămas izolați în casele lor, dar s-au comportat ca cei din desert.

Zi și noapte nu au încetat niciodată să-L laude pe Creatorul lor prin studierea Torei și cântând Psalmii lui David, care bucura inima.

Au acest lucru făcut în mod constant, până când mintea lor s-a desprins la lumina supernală cu dorință din ce in ce mai puternica.

Aceasta a fost practica lor în toate zilele, până când s-au ridicat la nivelul primirii Duhului Sfânt, proorocind neîncetat.

Totuși, deoarece fiecare a acționat singur și caracterul unei persoane este diferit de cel al alteia, mijloacele și metodele în care acești oameni sfinți slujeau Hașem, binecuvântat este El, a fost pierdut pentru noi, astfel încât să nu putem să ne emulăm căile.

Din acest motiv, inimile și cunoștințele generațiilor următoare s-au diminuat, iar oamenii care au ajuns la Duhul Sfânt au dispărut.

Acești oameni sfinți s-au dus în locurile lor de odihnă, lăsându-ne gemând de sete și de foame.

În cele din urmă, lipsa de speranță ca vom explora vreodată această minunată înțelepciune a izbucnit în inimile oamenilor.

Doar două sau trei boabe pot fi găsite într-o tulpină de grâu; unul într-un oraș sau două dintr-un clan care caută apă, dar nu există, pentru că toată viziunea a fost sigilată.

Acest lucru se datorează faptului că metodele de apropiere și apropiere de sfințenia interioară nu au fost niciodată scrise într-o carte.

Mai târziu, au apărut oameni care au căutat să atingă nivele spirituale invocând îngerii prin puterea de a încânta numele lor sfinte.

Cu toate acestea, ei speră la lumină și vad întunericul; pentru că îngerii pe care i-au conjurat erau de un ordin foarte scăzut, ce erau numiți pentru a afecta chestiunile acestei lumi umile.

În acest caz, ei sunt compusi din bine și rău și nu percep nici Adevărul, nici lumina supernală.

Prin urmare, ei au dezvăluit lucruri care au fost amestecate cu binele și răul, cu adevărul și eroarea și cu lucrurile zadarnice; cum ar fi curele mistice, alchimia (arta transformării argintului în aur și cupru sau staniu în argint), amulete, jurăminte și incantații. Mai mult, acești oameni s-au degradat band vinuri și băuturi tari.

Dacă numai ei ar fi fost atât de devotați studiului Torei și făcând mitzvoth!

Ei ar fi învățat din exemplul celor patru mari înțelepți ai lui Israel care au intrat în Paradis. Nici unul dintre aceștia nu a rămas nevăzut, cu excepția rabinului Akiva cel sfânt, și chiar și în cazul său, îngerii însoțitori au încercat să-l piarda.

Dacă nu l-ar fi ajutat Hașem, nu ar fi intrat în pace și nu ar fi rămas în pace.

Chiar daca și cei mai mari înțelepți ai lui Israel ar fi fost astfel amenințați, cu atât mai mult, noi, care nu putem începe să ne comparăm cu ei?

Adevărat, acești înțelepți au aspirat să atingă nivele foarte inalte, care se învecinează cu profeția.

(Portile Sfinteniei Prefata scrisa de rabinul Chaim Vital)

Prin urmare, ei au fost plasate în rău.

Cu toate acestea, în privința noastră, ar trebui să merităm chiar și o mică strălucire a spiritului sfânt, cum ar fi revelația profetului Eliyahu, pe care mulți au meritat să o atingă, după cum este bine cunoscut; sau cum ar fi dezvăluirea sufletelor celor drepți, așa cum se menționează adesea în Sefer HaTikunim – Cartea Rectificărilor.

Mai mult, chiar și în vremurile noastre, am fost martori la oameni sfinți care au meritat să obțină toate astea.

Mai mult decât atât, există un astfel de nivel în care sufletul unei persoane, datorită minunatului său rafinament, îi este dezvăluit și o dirijează în toate aspectele.

Toate aceste căi sunt la îndemâna celor care sunt vrednici de ei, chiar și în vremurile noastre. Cu toate acestea, este nevoie de un mare discernământ și multă experiență pentru a stabili un adevăr, doearece, poate că la el a fost vizitat de un spirit diferit; unul care este impur.

Toate acestea vor fi explicate în partea a treia, poarta Opt.

Datorită tuturor celor de mai sus, mă simt obligat să-i eliberez pe adevărații căutători de dificultățile lor, sprijinindu-le mâna dreaptă și instruind-i cu privire la calea pe care ar trebui să o urmeze.

Prin urmare, am decis să compun această carte, mică în cantitate, dar de calitate; carte ce poate lămuri înțelepții.

(Portile Sfinteniei Prefata scrisa de rabinul Chaim Vital)

Am numit-o “porțile sfințeniei“.

În ea, voi explica lucruri ascunse care nu au fost învățate niciodată în generațiile anterioare.

Am primit aceste învățături direct de la gura Omului Sfânt al Creatorului, stăpânul și învățătorul meu, Rabbi Yitzchak Luria, sfântul Arizal.

Fiindcă aceste lucruri sunt ascunse și iar ascunse, si au fost veșnic vegheate în secret, voi dezvălui doar o latură de “un cot” în timp ce voi ascunde două mii de coți.

Astfel, cu mare dificultate, voi debloca porțile sfințeniei și le voi arata doar o crăpătură, doar lățimea unui bolț.

Fie ca cei care merită să intre în sanctuarul interior!

HaShem este bun și nu va lipsi bunătatea de la cei care umblă în puritate.

(Portile Sfinteniei Prefata scrisa de rabinul Chaim Vital)

Am împărțit cartea în patru părți:

 

Partea întâi – Cu privire la conduita sfântă și ascetică care duce la atingerea Duhului Sfânt. Această parte este împărțită în șase porți.

Partea a doua – Cuvintele de mustrare, inclusiv o explicație a recompensei și a pedepselor în legătură cu mitzvothul pozitiv și negativ. Această parte este împărțită în opt porți.

Partea a treia – Cu privire la modul de atingere a Duhului Sfânt. Această parte este împărțită în opt părți.

Partea a patra – Cu privire la metodele de “unificări” meditative prin care Duhul Sfânt poate fi atins. Personal, am încercat și le-am testat și le-am considerat eficiente. Cu toate acestea, voi enumera doar detaliile lor pe scurt, prin intermediul semnalizatoarelor care indica drumul.

(Portile Sfinteniei Prefata scrisa de rabinul Chaim Vital)

 

Meditatia si Cabala
CLICK pe carte pentru mai multe detalii!

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts