Creatorul logicii

0
406

Creatorul logicii

Când lumea a fost făcută, Dumnezeu a rămas cu două lumini: o lumină a energiei fără limite, care cuprinde toate lucrurile și le dă ființă, dar le depășește; Și o lumină pătrunzătoare care vitalizează toate lucrurile, dar este limitată și întunecată de ele.

Prima lumină este o expresie pură a “Nu este altceva în afara de El”, deci de aici se fac minuni, acte care neagă lumea de orice semnificație.

A doua lumină este o expresie a dorinței Sale ca să existe o lume, deci din ea se extinde ordinea naturală a lucrurilor, o lume a elementelor care se comportă ca și cum ar fi dirijate de propriile lor proprietăți.

Dar Dumnezeu nu a vrut o lume în care există două Puteri care să fie- una a Naturii și una a Supranaturii. Deci El a făcut cele două lumini să se joace în armonie, pentru a arăta că ambele strălucesc dintr-o Sursă.

Cum o face El? Îndoaie miracolele pentru ca ele să se potrivească în ordinea naturală? Sau schimbă proprietățile naturii pentru a o compromite cu minuni?

Deloc. Fiecare element acționează în funcție de proprietățile sale naturale, în timp ce apar miracole de cea mai înaltă mărime.

Imposibil? Plantați o sămânță și urmăriți-o cum crește. Plantați fapte bune și urmăriți cu uimire minunile care apar.

 

(Din înțelepciunea lui Lubavitcher Rebbe; sumarizare de Rabbi Tzvi Freeman)   

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts