Ha-Ilan (Copacul) Diagrama 1

0
119

DIAGRAMA 1

Punctul 1 descrie Roș, Toch, Sof al Parțuf Keter de AK.

Punctul 2 prezintă Parțuf AB de AK în Roș, Toch, Sof și modul în care îmbracă Parțuf Keter de AK de la Peh în jos.

Punctul 3 prezintă Parțuf SAG de AK în Roș, Toch, Sof și modul în care îmbracă Parțuf AB de AK de la Peh în jos.

DIAGRAMA 1, punctul 1

Acesta este Parțuf Keter de AK, primele zece Sfirot care s-au extins de la Ein Sof în spațiu după Țimțum. Roș al său atinge Ein Sof, deasupra, iar Sium Raglin al lui este în centru, punctul central, care este această lume. Acesta conține trei Behinot din zece Sfirot: zece Sfirot de (ale) Roș, zece Sfirot de Toch, și zece Sfirot de Sof.

Cele zece Sfirot de Roș sunt numite “rădăcinile celor zece Sfirot“, deoarece există începutul creației lor, prin întâlnirea celor zece Sfirot de Ohr Yașar de către Zivug de Hakaa în Masach în Malchut de Roș, care ridică zece Sfirot de Ohr Hozer, care se îmbrăcă în zece Sfirot de Ohr Yașar, care se extind de la Ein Sof (după cum este scris în Arborele Vieții, Poarta 47, Capitolul 1). Cele zece Sfirot de Ohr Yașar sunt aranjate de sus în jos, iar opusul lor este Ohr Hozer, unde sunt aranjate de jos în sus. Malchut al celor zece Sfirot de Roș se numește Peh.

Cele zece Sfirot de Toch din Parțufim de AK se numesc Akudim, în Parțuf Keter, în AB, precum și în SAG. Cu toate acestea, în Parțuf Keter, Lumina Superioară nu era încă distinsă în zece Sfirot, iar diferența dintre ele era doar în impresii (așa cum a scris Ari în “Arborele vieții”, Secțiunea Prezent și ne Prezent, capitolul 1). De asemenea, Malchut din zece Sfirot de Toch este numit Tabur.

Cele zece Sfirot de Sof sunt considerate Sium al fiecărei Sfira a zece Sfirot prin Malchut. Parțuf se termină în Sfira Malchut, de aceea se numește Sium Raglin.

DIAGRAMA 1, punctul 2

Acesta este Parțuf AB de AK, al doilea Hitpaștut de zece Sfirot de la Ein Sof în spațiu, după Țimțum. Ea începe de la Hochma, și nu are Lumina Keter. Aceasta este emanată și iese din Malchut de Roș al Parțuf Keter, care se numește Peh. Prin urmare, hainele Parțuf Keter de la Peh coboară la Tabur al Parțuf Keter.

Aceste zece Sfirot de Roș sunt ca cele zece Sfirot de Roș ale Parțuf Keter de AK, cu excepția că nu are Keter. elicitatea dintre aceste zece Sfirot este elaborată în Arborele vieții, Secțiunea Prezent și ne Prezent, capitolele 1 și 2, precum și în Talmudul celor Zece Sfirot, Partea 5, în care aceste cuvinte ale lui Ari sunt explicate în detaliu.

Aici, cele zece Sfirot de Toch devin mai evidente decât cele zece Sfirot de Toch din Parțuf Keter, deoarece aici au fost zece intrări și zece ieșiri în ordinea de Prezent și ne Prezent (după cum este scris în Arborele Vieții, secțiunea Prezent și ne Prezent, și în Talmud celor Zele Sfirot, Partea 5). În Sfira Keter a zecea Sfirot de Toch, există două Kelim, numite Yod- Hei. Este așa și în ​​Sfira Hochma a lor, de asemenea, dar în Sfira Bina, Yod- Hei sunt doar într-un singur Kli, iar Vav este în Kli de Yesod, și în partea de jos Hei este în Malchut.

Cele zece Sfirot de Sof sunt aceleași ca și în Parțuf Keter de AK, cu excepția Sium Raglin care este deasupra Tabur al Parțuf Keter.

DIAGRAMA 1, punctul 3

Acesta este Parțuf SAG de AK, a treia extindere a celor zece Sfirot de la Ein Sof în spațiu după Țimțum, în Roș, Toch, Sof. Aceasta este emanată și iese din Peh a Parțuf AB de AK. Ea începe de la Bina și nu are Lumina Keter și Hochma, și hainele din Peh a Parțuf AB de AK sunt jos, deși sub el este mai larg decât acesta, din moment ce s-a extins în jos, la același nivel ca și Sium Raglin al Parțuf Keter de AK.

Spre Diagrama 2

Spre Diagrama 3

Spre Diagramele 4, 5, 6

Spre Diagramele 7, 8, 9

Spre Diagramele 10, 11, 12

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts