Ha-Ilan (Copacul) Diagrama 3

0
210

DIAGRAMA 3, punctul 1

Aceasta este starea constantă a celor cinci Parțufim de AK, din care cinci Parțufim a noului MA apărut, numite “cinci Parțufim de Ațilut constante”. Odată ce s-au stabilit, nu va avea loc niciodată diminuare în ele.

Aceasta explică, de asemenea, diviziunea fiecărei Parțuf în Keter, Ațilut, Beria, Yețira și Asya, care sunt, de asemenea, numite Keter, AB, SAG, MA, și BON, sau Yechida, Haya, Neșama, Ruach și Nefeș. Fiecare Roș, prin Peh, se numește Keter sau Yechida. Din Peh prin Chazeh în fiecare dintre ele, se numește Ațilut sau AB sau Haya. Și de la Chazeh la Tabur în fiecare dintre ele, se numește Beria sau Neșama sau SAG. Și de la Tabur până la fiecare dintre acestea, se numeste Yețira și Asya, sau MA și BON, sau Ruach- Nefeș.

În plus, se explică îmbrăcămintea lor una în alta. Fiecare îmbrăcăminte este Superioară de la Peh Superioară în jos, astfel încât Roș al fiecărei din cele inferioare îmbracă AB și Ațilut a celor Superioare, iar AB și Ațilut al celui inferior îmbracă SAG și Beria a Superioarelor sale.

De asemenea, SAG și Beria a fiecăreia din cele inferioare îmbracă MA și BON, care este Yețira și Asya a celei Superioare. Astfel, Peh a celei Superioare este considerată Galgalta celui inferior, și Chazeh al celei Superioare este considerată Peh a celei inferioare, și Tabur al celei Superioare este considerat Chazeh al celei inferioare.

De asemenea, se explică elicitatea a noului MA în fiecare dintre cele cinci Parțufim de Ațilut, MA corespunzătoare Parțuf în AK.

Spre Diagrama 1

Spre Diagrama 2

Spre Diagramele 4, 5, 6

Spre Diagramele 7, 8, 9

Spre Diagramele 10, 11, 12

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts