Alte scrieri

0
478

ALTE  SCRIERI

 

Concepte de bază în Cabala: Citind această carte, persoana îşi dezvoltă observaţiile interne şi abordările care nu existau anterior în ea. Aceasta carte este menită contemplării termenilor spirituali. Prin extinderea în care suntem integraţi cu ajutorul acestor termeni, începem să dezvăluim structura spirituală care ne înconjoară, aproape ca şi cum o ceaţa a fost ridicată.

 

Atingerea Lumilor de Dincolo este primul pas către descoperirea împlinirii finale a ascensiunii spirituale în cursul acestei vieţi. Această carte este destinată tuturor acelora care caută răspunsuri, care caută o cale logică şi clară de a înţelege fenomenele lumii. Această magnifică introducere în înţelepciunea Cabalei ne furnizează un nou mod de trezire care ne încântă mintea, ne revigorează inimile şi mută cititorii către profunzimile sufletului lor.

 

Trezirea spre Cabala: o introducere distinctă, personală, plină de respect pentru tradiţia înţelepciunii antice. Rav Laitman – un discipol al marelui Cabalist Rabbi Baruch Ashlag (fiul lui Yehuda Ashlag) – ne introduce într-o înţelegere profundă ale învăţăturilor fundamentale ale Cabalei şi ne învaţă cum să folosim această înţelepciune ca să clarificăm relaţiile noastre cu alţii şi cu lumea din jurul nostru.

Folosind ambele limbaje, ştiinţific şi poetic, el sondează cele mai profunde întrebări despre spiritualitate şi existenţă. Acest ghid unic şi provocator, ne va inspira şi înviora ca să vedem dincolo de lume şi de limitările vieţii de zi cu zi, să venim mai aproape de Creator, şi să descoperim noi profunzimi ale sufletului.

 

 Cabala, Ştiinţa şi Înţelesul Vieţii:

Ştiinta explică mecanismele vieţii; Cabala explică scopul vieţii. În Cabala, Ştiinţa şi Înţelesul Vieţii, Rav Michael Laitman, PhD, introduce concepte foarte elocvente astfel încât chiar şi cititorii nefamiliarizaţi cu Cabala sau ştiinţa, pot înţelege cu usurinţă.

Cabala explică faptul că suntem toţi un singur suflet, materializat în multe corpuri. În mod similar, ştiinţa modernă a decis că la cel mai fundamental nivel, suntem toţi unul. Ştiinţa demonstrează că realitatea este afectată de observator. Cabala afirmă că realitatea, şi chiar şi Creatorul există doar în interiorul observatorului. Dacă sunteţi puţin curioşi în legătură cu realitatea şi înţelesul vieţii, aceasta este cartea pentru voi.

 

Experienţa Cabala: Niciodată nu a fost limbajul Cabalei mai clar şi mai accesibil, cum este aici, în această colecţie de informaţii. Profunzimea înţelepciunii revelate în întrebările şi răspunsurile acestei cărţi va inspira reflecţie şi contemplare. Cititorii vor începe deasemeni să experimenteze o creştere a simţului de iluminare, în timp ce vor absorbi cuvintele fiecărei pagini.

  Experienţa Cabalei este un ghid din trecut pentru viitor, revelând situaţii pe care toţi studenţii Cabalei le vor experimenta într-un anumit punct al călătoriei lor. Pentru aceia care se bucură de fiecare moment al vieţii lor, autorul oferă indicii din înţelepciunea fără sfârşit a Cabalei.

 

 Calea Cabalei: „Tu nu ar trebui să-ţi faci o imagine mortuară, şi nici vreo forma care să-ţi semene” (Exodus 20:3). Aceasta prohibiţie din Biblie este deasemeni o bază a înţelepciunii Cabalei.

Cabaliştii afirmă că de fapt nu există realitatea, ci doar ceva numit esenţa Lui, Forţa Superioară.

Pe cât de straniu sună, această noţiune ascunde sub aripile sale prospectul libertăţii, a fiecărei persoane, a fiecărei naţiuni şi a întregii lumi. Structura şi percepţia realităţii sunt suprafaţa acestei cărţi. Dar istoria umanităţii, sau mai precis, a sufletului uman, este dedesubtul ce-l conduce pe cititor să înainteze în această carte. Este vorba despre tine; despre mine; despre noi toţi. Această carte este despre calea noastră în care am fost, calea noastră pe care ne aflăm şi calea noastră pe care vom fi, şi ce este mai important, este despre cea mai bună cale de a ajunge acolo.

 

Ştiinţa Cabalei: este prima carte dintr-o serie de texte pe care Rav Michael Laitman, Cabalist şi om de ştiinţă, le-a proiectat pentru a-i introduce pe cititori în limbajul special şi în terminologia Cabalei. Aici, Rav Laitman revelează Cabala autentică într-o manieră care este atât raţională cât şi matură. Cititorii sunt conduşi treptat la o înţelegere a proiectului logic al Universului şi a vieţii.

Ştiinta Cabalei, o muncă revolutionară care nu se potriveşte prin claritate, profunzime şi înfăţişare cu intelectul, îi va face capabili pe cititori să abordeze scrierile mult mai tehnice ale lui Baal HaSulam (Rav Yehuda Ashlag), cum ar fi Talmud Eser Sefirot şi Cartea Zoharului. Deşi oamenii de ştiinţă şi filozofii vor fi încântaţi în iluminarea acesteia, profanii se vor bucura deasemeni datorită răspunsurilor satisfăcătoare în ceea ce privesc aspectele vieţii, pe care doar Cabala autentică le furnizează. Acum, călătoriţi printre pagini şi pregătiţi-vă pentru o plimbare în Lumile Superioare.

 

Introducere în Cartea Zoharului este a doua din seria scrisă de Cabalistul şi omul de ştiinţa Rav Michael Laitman, care îi va pregăti pe cititori să înţeleagă mesajul ascuns al „Zoharului”.  Printre multe subiecte ajutătoare cu care vom lua contact în scrierea Ştiinţa Cabalei, cititorii sunt introduşi în „limbajul rădăcinilor şi ramurilor”, fără de care povestirile din Zohar par a fi doar fabule şi legende. Introducere în Cartea Zoharului va furniza cu siguranţă cititorilor instrumentele necesare pentru a înţelege Cabala autentica aşa cum a fost ea destinată să fie la origine, ca un scop de a atinge Lumile Superioare.

 

 Înţelepciunea Surprinzătoare: Această carte prezintă în primele rânduri, un curs de iniţiere în Cabala, bazat doar pe învăţături autentice ce sunt trecute de la învăţătorul Cabalist la student, pe parcursul a mii de ani. În interior este oferită o secvenţă de lecţii ce revelează natura înţelepciunii şi care explică metoda de a o atinge. Pentru fiecare persoană care se întreabă „Cine sunt eu cu adevărat?” şi „De ce mă aflu pe această planetă?”, această carte trebuie neapărat citită.

 

 Din cartea
CABALA REVELATĂ – Ghidul Personal Pentru o Viaţă Mai Liniştită”

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts