Apariția Zoharului

0
18
Hostico Web Hosting

Zoharul era destinat să fie ascuns … până la sosirea ultimei generații la sfârșitul timpului, la momentul în care urmează să apară.

Rav Isaia Horowiț (Sfântul Șla), În Zece Enunțuri, “Primul Articol”, p. 17

 

Studierea Zoharului în acest moment este foarte necesară pentru a ne salva și pentru a ne proteja de orice rău, prin dezvăluirea acestei înțelepciuni acum, în generațiile defectuoase.

Înțeleptul Yaakov Țemach, în Introducerea sa la ’Copacul Vieții’

*

În timpul lui Mesia, răul, imprudența și viciul vor crește, conduse de căpeteniile mulțimii amestecate. Apoi Lumina Ascunsă va apărea din Cer – Cartea Zohar și Tikunim [Corectările], urmate de scrierile profesorului nostru, Ari. Și acest studiu va înlătura răul în sufletul omului, iar el va fi răsplătit cu aderarea la Lumina Superioară și va fi răsplătit cu toate virtuțile din lume.

Rav Yțhak Yehuda Yehiel Safrin din Komarno, Heichal HaBerachah [Sala binecuvântărilor], Devarim (Deuteronom), 208

*

Acest studiu a fost dezvăluit atât de strălucitor și expansiv în acest moment, în primul rând pentru că răul crește foarte mult, iar Adunarea lui Israel este în cădere. Prin acest studiu, sufletul este purificat. Într-adevăr, în timp ce studiază secretele, în special Cartea Zohar și Tikunim [Corecțiile], sufletul iluminează.

Rabi Yțhak Isaac Yehuda Yechiel Safrin din Komarno, Calea poruncilor, Introducere- “Calea unificării”, 1, punctul 4

 

Rabi Șimon Bar Yochai a mărturisit în corecții că însăși cartea va fi ascunsă până la ultima generație, generația lui Mesia, pentru a se angaja în această înțelepciune de a uni pe Creator cu Divinitatea Sa și de a o atașa la exil, aceasta fiind o mare nevoie. Prin urmare, Cartea Zohar a apărut în ultima generație, pentru a vedea dacă va fi cercetată în mod sincer, pentru a oferi asistență și sprijin pentru Divinitate.

Abraham Ben Mordechai Azulai, Ohr HaChama (Lumina Soarelui) p 105, în numele lui Ramak

______________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Apendicele 1