Ce este iadul?

0
28
Hostico Web Hosting

Mai bun este cel care este ignorant și are un servitor, decât cel care joacă rolul omului cu rang înalt și nu are pâine”. Acest verset este înclinația cea rea, pentru că întotdeauna se plânge împotriva oamenilor. Și înclinația rea ​​înalță inima și dorința omului cu mândrie, iar omul o urmărește, răsucindu-și părul și capul, până când înclinația rea ​​se mândrește cu el și îl atrage în iad.

Zohar pentru Toți, Va Yșlach [Iacov a trimis], punctul 16

Ar trebui să simțim, de asemenea, starea iadului? Și cum știu cabaliștii despre asta? L-au experimentat ​​ei înșiși. La urma urmei, este imposibil ca cineva să descopere ceva, dacă nu prin experiență. Deci toți trebuie să fim în iad? Aparent, noi o facem.

Întotdeauna întâlnim înclinația rea și numai atunci descoperim ceea ce este cu adevărat. La început, nu vedem că este rea. Dacă am vedea-o așa, nu am putea intra în ea. La început, este atrăgătoare, strălucitoare, scânteietoare și minunată. Astfel, egoismul nostru ne înșeală.

Aici Zoharul vorbește despre cineva care examinează diferitele părți ale sufletului. El trebuie să fie încurcat, și din această încurcătură trebuie să coboare într-o stare a iadului. Această stare există în fiecare grad și se spune despre acesta: “Nu este un om neprihănit pe pământ care să facă binele și să nu păcătuiască” (Eclesiastul 7:20). Doar atunci când cineva se află în acea stare, poate să examineze răul care stă înăuntru și să descopere cât de mult pierde din cauza lui, cât de neputincios este atunci când este vorba de a face ceva cu el însuși fără ajutorul Creatorului.

Trebuie să ne amintim că fiecare cuvânt scris de cabaliști se bazează pe propriile lor realizări personale, pentru că “Ceea ce nu știm, nu definim printr-un nume sau un cuvânt [*]”. Autorii Zoharului au experimentat toate aceste stări în sine. Să sperăm că noi, de asemenea, vom obține aceste stări. La urma urmei, ele fac parte din calea descoperirii adevărului.

___

[*] Baal HaSulam, “Esența Înțelepciunii Cabalei”, paragraful „Denumiri abstracte”

______________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 11 – Experiența citirii în Zohar

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts