Cea mai frumoasă dintre femei

0
39
Hostico Web Hosting

Sufletul spune Creatorului: „Spune-mi secretele înțelepciunii sublime, cum determini și conduci Lumea Superioară; Învață-mă secretele înțelepciunii pe care nu le-am cunoscut și nu le-am învățat până acum, așa nu voi fi rușinat printre acele grade înalte, printre care ajung”.

Creatorul răspunde sufletului: “’Dacă nu ştii, o tu, cea mai frumoasă dintre femei’, dacă ai venit și nu ai văzut înțelepciunea înainte de a veni aici și nu știi secretele lumii superioare,’mergi pe calea ta’, pentru că nu ești vrednic să intri aici fără cunoștință. ’Ieşi pe urmele oilor’, reîncarnează-te în lume și devino cunoscător al acestor ’urme ale oilor’, care sunt ființele umane, oamenii care le bătătoresc cu pingelele lor, căci ei le consideră încete. Cu toate acestea, ei sunt cei care cunosc secretele sublime ale Maestrului. De la ele veți ști cum să păziți și să cunoașteți și de la ele veți învăța.”

Noul Zohar, Cântarea cântărilor, p. 485-486

Când începem să studiem Cartea Zohar, ea ne obligă să ne “rearanjăm” mințile, să percepem realitatea diferit. Zoharul ne „sculptează” din interior, conform lumii interioare pe care ar trebui să o introducem, ca o cheie care trebuie să se potrivească cu locașul ei.

Chiar și acum lumea spirituală este în noi, doar că pur și simplu nu o simțim. Trebuie să construim în noi o natură diferită, noi instrumente de percepție și noi simțuri, astfel încât să o simțim.

______________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 11 – Experiența citirii în Zohar

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts