Ei au ajutat fiecare pe prietenul său

0
42
Hostico Web Hosting

Fiecare dintre ei a avut o scânteie de dragoste față de alții, dar scânteia nu a putut să aprindă lumina iubirii în fiecare, așa că au fost de acord că, prin unire, scânteile vor deveni o mare flacără.

Rav Baruch Șalom Așlag, Rabaș – Scrierile sociale, „Întotdeauna să vânda omul grinzile casei lui”

_______________________________

În generația noastră, întreaga umanitate trebuie să devină un grup unic, mare și să se corecteze. Din acest motiv, Rav Baruch Șalom HaLevi Așlag (Rabaș), fiul întâi născut și succesorul lui Baal HaSulam, a scris zeci de articole despre munca în grup. A lăsat moștenire lumii o metodă detaliată de alipire, cu instrucțiuni referitoare la fiecare dintre stările care apar în relația din cadrul grupului. Prin scrierile sale, studiem și evoluăm în spiritualitate.

Din moment ce omul este creat cu un Kli [vas] numit “iubire de sine” … și fără a anula dragostea de sine, este imposibil să se atingă … echivalența formei. Și fiindcă este împotriva naturii noastre, avem nevoie de o societate care va forma o mare forță, astfel încât să putem lucra împreună la anularea voinței de a primi.

Rabaș, – Scrierile sociale, “Scopul societății (2)”

Este imposibil să avansezi în spiritualitate fără un grup. Tehnologia avansată de astăzi ne permite să transmitem metoda de corecție prin internet în orice loc din lume. Lecțiile din înțelepciunea Cabalei, despre Cartea Zohar și eseurile lui Rabaș sunt difuzate zilnic, iar prin ele, mii de oameni se alătură grupului de studiu. Unii dintre ei se adună în grupuri locale din întreaga lume, iar alții se conectează online din casele lor.

Capacitatea de a te conecta la acest grup de oriunde din lume deschide posibilitatea dezvoltării spirituale oricărei persoane interesate. Chiar și distanța fizică dintre oameni nu mai este un obstacol. Deoarece avem de-a face cu legătura internă cu oamenii, putem să ne conectăm prin mass-media, deoarece nu trupurile sunt cele care trebuie să lege, ci inimile. În cadrul acestui grup global, oamenii pot fi foarte diferiți în aparență, dar sunt foarte asemănători în interiorul lor.

_____________________________________________________________

Când omenirea își atinge scopul … aducându-i pe toți în gradul de iubire totală a celorlalți, toate corpurile din lume se vor uni într-un singur corp și o singură inimă. Doar atunci toată fericirea destinată omenirii se va revela în toată gloria ei.

Baal HaSulam, “Libertatea”

_______________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 7 – Ca un om într-o singură inimă

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts