Eterna plăcere

0
33
Hostico Web Hosting

Chiar dacă cineva a trăit o mie de ani, în ziua în care pleacă din lume, i se va părea că ar trăi doar o zi.

Zohar pentru toți, VaYechi [Iacov a trăit], punctul 293

___________________________

După moartea trupului, dacă nu am ieșit din nivelul animat la nivelul uman în timpul vieții noastre, dacă nu am obținut echivalența formei, nu am dobândit calitatea iubirii și dăruirii și nu am devenit asemănători cu Creatorul și nu am dezvăluit astfel Creatorul – nimic nu rămâne din noi. Punctul spiritual care era în noi și pe care nu l-am dezvoltat, se reîncarnează în lumea noastră, dobândește o nouă îmbrăcăminte (dorință egoistă suplimentară) și începe un nou ciclu de viață. Numai studiind înțelepciunea Cabalei putem ajunge la gradul de om.

«Se știe din cărți și din autori că studiul înțelepciunii Cabalei este o necesitate absolută pentru orice persoană din Israel. Și dacă cineva studiază întreaga Tora și cunoaște Mișna și Gemara cu inima și dacă omul este plin de virtuți și fapte bune mai mult decât toți contemporanii săi, dar nu a învățat înțelepciunea Cabalei, el trebuie să se reîncarneze în această lume pentru a studia secretele Torei și înțelepciunea adevărului. Acest lucru apare în mai multe locuri în scrierile înțelepților noștri.»

Baal HaSulam, “Introducere la cartea, Din gura unui înțelept”

În sens spiritual, numai eforturile noastre de a evolua dincolo de gradul animat sunt scrise pentru toată eternitatea. Când gradul nostru animat încetează să mai existe, adică atunci când corpul nostru moare, rămânem numai cu ceea ce am dobândit din gradul de mai sus. Astfel, este clar că angajarea în Zohar este cel mai mare lucru pe care îl putem face în viețile noastre, mult peste și dincolo de orice poate fi atins în această lume.

Și având în vedere profiturile, este important să înțelegem că sursa tuturor plăcerilor este în lumea Ein Sof. Plăcerile vin ca lumină superioară și călătoresc printr-un sistem de cinci lumi în care lumina se diminuează de la 100 la zero procente. Apoi, la limita care separă lumea spirituală de a noastră, se sparge o mică scânteie.

De altfel, știința a descoperit, de asemenea, că universul nostru a început cu o scânteie de energie specială. Această scânteie, explică Zohar, este toată plăcerea care există în lumea noastră și nu mai există nimic altceva.

În lumea noastră, plăcerea care exista în acea scânteie se împarte în două tipuri primare: plăceri fizice – alimente, sex, familie și așa mai departe, și plăceri umane – bogăție, respect, dominație și cunoaștere.

Care este diferența dintre aceste plăceri și plăcerile din lumea spirituală? În primul rând, toate plăcerile din lumea noastră, din tot poporul și în orice moment, se adaugă la o mică scânteie de lumină. Decalajul dintre acea scânteie și plăcerea simțită în lumea spirituală este imposibilă. Zohar compară acest decalaj cu decalajul dintre o lumânare mică și o lumină uriașă, sau dintre un grăunte mic de nisip și întreaga lume.

În al doilea rând, în lumea noastră, plăcerile vin și trec. Sunt schimbătoare, pentru că în cele din urmă vom dispărea, vom muri. Dar în lumea spirituală, plăcerea este veșnică; trăim existența noastră deasupra timpului, mișcării și locului.

Pentru a rezuma, suntem la pragul unei dezvoltări minunate la cel mai înalt nivel al realității. Cartea Zohar a fost dezvăluită astăzi pentru a ne aduce lumina care ne va ajuta să ajungem acolo.

_____________________________________________________________

O înțelepciune pe care trebuie să o cunoașteți: să cunoașteți și să respectați ceea ce înseamnă Stăpânul său, să îl cunoașteți, să știți cine este, cum a fost creat, de unde vine și unde se duce … și ar trebui să vedeți toate asta din secretele Torei.

Noul Zohar, Cântarea cântărilor, punctele 482-483

___________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 8 – A fi precum Creatorul

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts