Lacrimi

0
28
Hostico Web Hosting

Dacă oamenii m-ar asculta … ei s-ar adânci toată viața în studiul cărții Zohar … și ar extinde abundența și Lumina.

Rav Yițhak Yehuda Yehiel de Komarno [Noțer Hesed (Păstrarea Milei), Capitolul 4, Învățătura 20]

_______________________________

În citirea Zoharului, trebuie să intenționăm ca forța superioară să ne afecteze. Zoharul este construit în așa fel încât să se risipească în noi puțin câte puțin. De fiecare dată și iar, cu aceeași intenție de a crește, ar trebui să lăsăm Zoharul să ne afecteze. Apoi vom simți cum ne conduce de la întuneric la lumină.

Următorul fragment din Zohar discută despre lacrimi:

«Când această rugăciune în lacrimi se ridică prin acele porți, vine îngerul … al cărui nume este Ierachmiel. El ia o rugăciune în lacrimi, rugăciunea intră și devine conectată mai sus, iar lacrimile rămân aici, inscripționate în ușa pe care Creatorul o deschide. Rugăciunea în lacrimi ridică MAN pentru corectarea Miftacha [aramaică:cheie], pentru a ridica Malchut la Bina, și de aceea rugăciunea este răspunzătoare, iar lacrimile rămân inscripționate pe ușă, provocând acolo diminuarea lui Malchut în Bina. Înlănțuirea vine din cuvântul “amestecare” deoarece picură și amestecă Malchut în Bina

Zohar pentru țoți, Pkudei [Socoteli], Punctul 490

Ce sunt lacrimile?

În această lume, o persoană plânge pentru că este tristă, în durere, nu are control asupra unei situații sau se simte mică și slabă. Plângem când suntem într-o situație în care nu știm cum să ne descurcăm – soarta, șansa, forța majoră.

În lumea spirituală, însă, starea “lacrimilor” este cea mai activă dintre stări. De-a lungul acestei stări, acționăm întregul mecanism al corecției și ascensiunii noastre.

“Rugăciunea în lacrimi ridică MAN pentru corectarea Miftacha, pentru a ridica Malchut la Bina“, spune Zohar în fragmentul de mai sus. Miftacha, în aramaică, înseamnă “cheie”. Lacrimile deschid poarta către lumea spirituală, prin care intrăm pentru a corecta voința noastră, Malchut, de a deveni dăruitori precum Creatorul, Bina. Deși dorința noastră este o dorință de a primi și, prin urmare, opusă Creatorului, o atenuăm cu intenția de a dărui, făcându-o asemănătoare cu Creatorul.

Fragmentul de mai sus scrie, de asemenea: “Rugăciunea este răspunzătoare și lacrimile rămân înscrise pe ușă”. O rugăciune este o cerere de a deveni asemănători cu Creatorul, iar lacrimile sunt ceea ce ține ușa deschisă. Rezultă că lacrimile sunt un act care ne permite să fim asemănători cu Creatorul.

_____________________________________________________________

Fiind îngăduit să se studieze materiile sublime, numite “înțelepciunea Cabalei”, ceastea sunt doar ca un remediu, deoarece pot aduce pe cineva să-și dorească și să adere la Creator … Când studiază lucrurile sublime, astfel încât să fie adus mai aproape de sfințenie, asta provoacă apropierea luminilor. Acest lucru înseamnă că acest studiu provoacă omul ca prin el, să ajungă să vizeze ca toate acțiunile să fie pentru a dărui.

Rabaș, Scrierile lui Rabaș, “Trei linii”

___________________________

Când ne angajăm în Zohar, toate luminile și puterea ascunsă în ea ne traversează. Chiar dacă tot nu reușim să detectăm sau să simțim aceste lucruri, ele călătoresc prin noi, ne afectează și ne schimbă. Nu există altă cale de a crește. Este ca un copil care încă nu înțelege cum se dezvoltă și se dezvoltă, dar are o forță interioară de a alerga dintr-un colț în altul pentru a căuta, examina și cunoaște totul.

Nu are importanță ce emoții poate declanșa Zoharul în noi. Uneori va fi plăcut, iar în alte cazuri mai puțin; uneori vom râde și uneori vom plânge; uneori vom fi încântați și uneori indiferenți. Totuși, în cele din urmă, numai perseverența va da rezultate. Trebuie să lăsăm puterea Zoharului să ne afecteze, astfel încât să putem crește și să prosperăm în spiritualitate.

_____________________________________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 8 – A fi precum Creatorul

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts