Linia de mijloc

0
37
Hostico Web Hosting

Omul ar trebui să creadă că are un punct în inimă, care este o scânteie strălucitoare. Uneori, este doar un punct negru și nu strălucește. Această scânteie trebuie întotdeauna să fie trezită … căci ea poate lumina faptele tale, astfel încât ele vor străluci.

Rabaș, Scrierile lui Rabaș, “Ce înseamnă, Păstorii vitelor lui Avram și păstorii vitelor lui Lot,în muncă”

_______________________________

Să abordăm acum un fragment din Cartea Zohar. Extrasul este luat din porțiunea Lech Lecha și vorbește despre linia de mijloc, MAN al celor neprihăniți. Omul are intenția de a se dezvolta în a fi similar cu Creatorul, iar cei drepți sunt cei care doresc să aibă dreptate. Ei doresc să spună că da, Creatorul a avut dreptate să-i creeze, să-L justifice, iar îndreptățirea este posibilă numai prin a vedea cu adevărat și a sesiza ceea ce se întâmplă în realitate, din cel mai înalt grad în care se ridică o persoană. Aceasta este ceea ce dorim să realizăm prin intermediul Zoharului.

«El chiar se joacă cu sufletele din această lume, deoarece, la miezul nopții, toți cei drepți se trezesc să citească în Tora și să ridice cântece de laude Torei. Și Creatorul și toți cei drepți din Grădina Edenului ascultă vocile lor. Iar un fir de har se întinde peste ei în timpul zilei, însemnând că prin MAN care se ridică prin Tora și laude, linia de mijloc – lumina Hasadim [milei] – se extinde către Nukva (aramaică: femeie). Și din moment ce au provocat această lumină, ei sunt răsplătiți cu aceeași cantitate pe care au indus-o în Nukva. Acesta este sensul pentru: ” Ziua, Domnul îmi dădea îndurarea Lui, iar noaptea, cântam laudele Lui şi înălţam o rugăciune Dumnezeului vieţii mele”, căci, datorită cântării noaptea, cineva este răsplătit cu mila Lui în timpul zilei.»

Zohar pentru Toți, Lech Lecha, punctul 132

În sistemul general, unele suflete sunt deja corectate. Dacă dorim să descoperim Creatorul, dar simțim că El este ascuns de noi, atunci suntem în întuneric spiritual, o stare numită “noapte”. În acea stare trebuie să depunem eforturi și să evocăm motivele și atunci acele suflete înalte ne vor afecta așa cum citim în Cartea Zohar.

Cartea Zohar a fost scrisă special pentru a ne conecta cu sufletele acelea. Când citim Zoharul, noi creăm această legătură și ele ne trimit lumina care reformează.

Această lumină încă nu pătrunde și nu umple sufletele, deoarece echivalența formei dintre sufletele noastre și lumină este încă absentă. Dar ne afectează ca și cum am fi într-un uter, înconjurându-ne, mângâindu-ne, îmbrățișându-ne.

Astfel, lumina ne corectează treptat până când începem să o simțim, adică acele suflete corectate la care ne-am conectat și Creatorul, care sunt în sistemul sufletelor.

Lumina care ne înconjoară se numește “lumină înconjurătoare”. În măsura în care devenim corectați, ea ne pătrunde și ne umple și devine “lumina interioară” a sufletului, viața noastră spirituală.

În interiorul uterului, care este lumina care ne înconjoară, crește linia de mijloc. Linia de mijloc este calculul meu precis, care combină cel mai bine cele două forțe ale Naturii – puterea voinței și puterea luminii – astfel încât lumina să corecteze voința.

Partea dorinței care a fost corectată în acest proces și a devenit Creatorul este linia de mijloc. Cu alte cuvinte, măsura în care am devenit similar cu Creatorul este numită “linia mea mijlocie”. Este imaginea Creatorului pe care am construit-o în mine, într-un proces care a început cu o cerere pe care am făcut-o în timpul stării de “noapte”.

_____________________________________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 8 – A fi precum Creatorul

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts