Nu te teme, viermele lui Iacov

0
35
Hostico Web Hosting

Creatorul a așezat toți închinătorii la idoli ai națiunilor în lume sub miniștri numiți și toți își urmează dumnezeii. Toți varsă sânge și fac război, fură, comit adulter, se amestecă între toți cei care acționează pentru a face rău și întotdeauna crește puterea lor de a face rău.

Israel nu are tăria și puterea de a-i învinge, cu excepția gurilor lor, cu rugăciune, ca un vierme, a cărui tărie și putere este numai în gura lui. Dar cu gura, el rupe totul, și de aceea Israel este numit “un vierme”.

“Nu te teme de nimic, viermele lui Iacov”. Nici o altă creatură în lume nu este ca un vierme de mătase, din care provin toate hainele de fală, îmbrăcămintea regilor. Și după țesut, el însămânțează și moare. După aceea, din această sămânță, el reînvie ca înainte și trăiește din nou. Acesta este Israel. Ca și viermii, chiar și atunci când mor, ei se întorc și trăiesc în lume ca și mai înainte.

De asemenea, se spune: “cum este lutul în mâna olarului, aşa sunteţi voi în mâna Mea, casă a lui Israel”. Materialul este acel vas; chiar dacă se sparge, este corectat și poate fi corectat ca înainte. Aceștia sunt Israel: chiar dacă mor, ei revin.

Israelul este pomul vieții, ZA. Și pentru că acești copii ai lui Israel s-au legat de pomul vieții, ei vor avea viață și vor învia din praf și vor exista în lume.

Zohar pentru Toți, VaYșlach [Iacov a trimis], punctele 250-254

Punctul din inimă, predilecția interioară care se poate trezi în interiorul fiecărei persoane, oriunde este, pentru a ajunge direct la calitatea iubirii și dăruirii Creatorului, acest lucru se numește Israel, Yașar [direct la] El [Dumnezeu]. Restul inclinațiilor noastre egoiste se numesc “națiunile lumii”.

Pe drumul către Creator, punctul din inimă traversează multe stări diferite până când este în cele din urmă răsplătit cu alipirea de “copacul vieții”.

______________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 11 – Experiența citirii în Zohar

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts