O rugăciune a celor mulți

0
45
Hostico Web Hosting

***

«O rugăciune a celor mulți se ridică înaintea Creatorului, iar Creatorul se încununează pe Sine cu această rugăciune, deoarece ea se ridică în mai multe moduri. Acest lucru se datorează faptului că unul se roagă pentru Hasadim, celălalt pentru Gevurot și al treilea pentru Rachamim. Se compune din mai multe părți: partea din dreapta, din stânga și cea de mijloc. Acest lucru se datorează faptului că Hasadim se extinde din partea dreaptă, Gevurot din stânga și Rachamim din partea de mijloc. Și pentru că este alcătuită din mai multe căi și laturi, ea devine o coroană peste capul Celui Drept care trăiește pentru totdeauna, Yesod, care conferă toate mântuirea către Nukva și de la ea la întregul public.

Dar o rugăciune a unuia singur nu cuprinde toate laturile; este doar pe o singură cale. Cineva cere Hasadim, Gevurot sau Rachamim. Prin urmare, o rugăciune a unuia singur nu este ridicată pentru a fi primită ca rugăciune a celor mulți, deoarece nu include toate cele trei linii ca rugăciunea a mai mulți.»

Zohar pentru Toți, VaYșlach [Iacov a trimis], punctul 45

***

O rugăciune a celor mulți nu depinde de numărul de oameni, ci de conținutul rugăciunii. Miliarde de oameni ar putea să plângă, dar dacă strigătul este unul egoist, rugăciunii nu i se răspunde.

O rugăciune a celor mulți este o cerere de a reconecta numeroasele bucăți ale sufletului spart. Aceasta este singura rugăciune la care Creatorul răspunde.

_____________________________________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 7 – Ca un om într-o singură inimă

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts