Sistemul “Rabi Șimon”

0
73
Hostico Web Hosting

Această carte va fi numită Zohar [“Strălucirea”] din cauza impactului acestei lumini din strălucirea superioară.

Ramak, „Cunoaște-L pe Dumnezeul tatălui tău”

___________________________

Zoharul este un dar pe care umanitatea l-a primit de la Creator prin marele cabalist, Rabi Șimon Bar Yochai. Rabi Șimon a fost un suflet special. El a combinat în el toate sufletele care l-au precedat. De aceea a reușit să conducă grupul care a scris Zoharul la o astfel de realizare fără precedent și niciodată repetată – sfârșitul corecției.

Autorii Zoharului au trăit într-un moment special, care a încorporat două puncte complet opuse: sfârșitul corecției lor, pe de o parte, și ruina spirituală a întregului popor, pe de altă parte. Acesta este motivul pentru care au reușit să conecteze marea lumină, numită “strălucirea superioară”, cu lumea noastră. Putem învăța despre această măreție a lor din următoarele cuvinte:

«Sunteți fericiți în această lume și în lumea următoare. Sunteți cu toții sfinți; voi toți sunteți fii ai Sfântului Dumnezeu. Este scris despre voi: ” Unul va zice: ‘Eu sunt al Domnului!’ Altul se va numi cu numele lui Iacov.” Fiecare dintre voi este legat și conectat de Înaltul și Sfântul Împărat și sunteți numiți slujitori cu un scut din țara numită” țara celor vii “, Nukva [ feminin], acele îmbrăcăminți ale superioarei Ima [mama], ai căror slujitori mănâncă MAN al Sfintei cețe.»

Zohar pentru Toți, Lech Lecha [Mergi mai departe], punctul 445

Cartea Zohar care ni s-a acordat, este sursa primară pe care o avem pentru corecția sufletului. Printre toate scrierile sfinte scrise vreodată, începând cu cartea Îngerul Raziel, de la Biblie și până în prezent, nu a existat o singură carte care să fie comparabilă cu Zoharul în puterea sa spirituală. Toți cabaliștii au scris că există o lumină foarte puternică în această carte, o “forță propulsoare” specială și când spun că învățătura Cabalei este “interiorul Torei” sau “adevărata Tora”, ei se referă în primul rând la Cartea Zohar.

Cel care citește din ea, chiar fără să înțeleagă un cuvânt, ci doar dorește să știe ce spune cartea, va stârni o forță imensă care inițiază schimbări interne în acesta. Acesta este motivul pentru care oamenii care se înscriu la lecțiile de Zohar simt de multe ori că există ceva foarte puternic în legătură cu aceste lecții. Ei nu pot spune mereu ce este, dar se întâmplă ceva din interior.

Autorii Zoharului au pregătit pentru noi un sistem de dezvoltare. În lumea noastră, o vedem ca o carte. Dar, în adevăr, este un sistem complet pe care ei l-au pregătit pentru noi.

E ca un nou-născut. Nu știe că totul a fost deja pregătit pentru el – scutece, un leagăn, mâncare specială și jucării pentru fiecare etapă a dezvoltării sale. Lumea a lucrat și lucrează pentru el tot timpul. În fiecare generație, pregătim mai multe lucruri pentru nou-născuți; este o constrângere a dragostei noastre pentru ei.

Munca pe care au depus-o autorii Zoharului a fost enormă. Ei nu au compus o carte științifică tehnică, ci au transferat toată lumina superioară prin fiecare dintre ei, ca și cum ar fi făcut-o printr-un mecanism special și au pregătit-o să fie primită în sufletele noastre.

Dacă te uiți la Cartea Zohar, vei vedea numai hârtie și litere. Dar dorința noastră de a mări în mod inconștient mecanismul spiritual pe care ei l-au pregătit pentru noi, face ca lumina să ajungă la noi prin intermediul său. De aceea suntem atât de influențați de aceste scrieri.

_____________________________________________________________

De ce Cabaliștii obligă fiecare persoană să studieze înțelepciunea Cabalei? Într-adevăr, există un lucru minunat în ea, demn de a fi publicat: Există un remediu minunat, neprețuit pentru cei care se angajează în înțelepciunea Cabalei. Deși nu înțeleg ceea ce învață, prin dorința și marea tânjire de a înțelege ceea ce învață, ei trezesc asupra lor înșiși Lumina care le înconjoară sufletele … care îi aduc mult mai aproape de realizarea perfecțiunii.

Baal HaSulam, “Introducere în Studiul celor Zece Sfirot“, punctul 155

__________________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 9 – Sistemul “Rabi Șimon”

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts