Un sistem de suport spiritual

0
48
Hostico Web Hosting

În timp ce citim în Zohar, ar trebui să ne conectăm la toți oamenii din lume ai căror punct din inimă s-a trezit și care doresc să primească de la Zohar puterea de a se dezvolta. Astfel, chiar dacă suntem doar începători, primim în schimbul dorinței noastre o putere enormă care ne va împinge înainte.

Aceasta este o forță uriașă care poate invoca o schimbare semnificativă în lume. Tot ce avem nevoie este să ne apropiem de Zohar cu o dorință de a ne uni cu toată lumea.

Nu este nimeni care să înceapă și să cânte cântece și nimeni nu-și termină cântatul. Adică cei care stau în mijlocul cântării nu-și termină cântecul, deoarece toți devin atenți la vocea lui Rabi Șimon până când se aude o rostire a gurii prin toate cerurile de sus și de jos.

Când Rabi Șimon încheie angajarea în Tora, cine mai cântă cântece? Cine a văzut bucuria celor care-L laudă pe Maestrul lor? Cine aude vocile care umblă în toate cerurile? Este pentru Rabi Șimon ca toate sufletele și îngerii să vină și să îngenuncheze și să se plece înaintea Stăpânului lor și să ridice mireasma parfumurilor în Eden- iluminarea Hochma – tot drumul până la Atik Yomin. Toate acestea sunt pentru Rabi Șimon.

Zohar pentru Toți, Șemot [Exodul], punctul 242

Rabi Șimon nu este o persoană din carne și sânge lăudată aici, ci un sistem spiritual numit “Rabi Șimon”. Ce înseamnă asta? Sufletul general constă din multe părți cu multe funcții diferite, cum sunt organele dintr-un corp uman, cum ar fi creierul, inima, rinichii și așa mai departe. Sufletul lui Rabi Șimon, discutat în acest capitol, este o parte foarte importantă a sufletului general, deoarece conduce corectarea celorlalte suflete.

Sufletele mari care l-au precedat au condus la corectarea lui Israel. Dar sufletul lui Rabi Șimon este un sistem care trece corecția asupra întregii lumi. Spre deosebire de Tora lui Moise, al cărei scop era doar să corecteze poporul lui Israel, Zoharul este menit să corecteze întreaga umanitate. Gradul care continuă sufletul lui Rabi Șimon este sufletul lui Rabi Elazar, fiul său, iar el are deja ca scop sfârșitul corecției generale [1]. Aceasta este structura sistemului sufletelor prin care lumina care corectează sufletele noastre coboară și le umple.

Au venit părinții – Moise, Aaron, David și Solomon – și l-au binecuvântat pe Rabi Șimon. Ei au spus: “Sunteți o lumină sfântă tu și prietenii tăi … care strălucesc prin voi. Și în fiecare dintre ei se spune: ’Lumânarea Domnului este sufletul omului’. Moise strălucește în tine și în prietenii tăi și tu ești unul, fără nici o separare. Și de acolo s-au răspândit toate aceste iluminări ale tuturor celor care au dobândit înțelepciunea”.

Zohar pentru Toți, Pinhas, punctul 824

În starea actuală a lumii, este vital să ne ținem de sistemul lui Rabi Șimon, deoarece ne conduce spre corecții. Acesta este și motivul pentru care Cartea Zohar devine acum bine cunoscută în întreaga lume.

Până de curând, în timp ce toată lumea știa că a existat ceva special despre Zohar, foarte puțini au simțit nevoia de a-l deschide. Astăzi, când lumea se află într-o criză globală, Zoharul trebuie dezvăluit. Este singurul mijloc de corectare a lumii. Prin acesta, putem și trebuie să obținem puterea de a ajunge la cel mai înalt nivel al naturii, lumea superioară.

Fericiți sunt cei care stau în fața lui Rabi Șimon și sunt răsplătiți cu auzul secretelor Torei din gura lui. … Rabi Șimon a spus: “Sunteți fericiți, prieteni, căci nici un secret nu este ascuns de voi”.

Zohar pentru Toți, Yitro [Iethro], punctul 170

Oricine dorește să primească puterea din acest sistem este considerat drept “șezând înaintea lui Rabi Șimon”. Chiar și o persoană care atinge ușor sistemul lui Rabi Șimon este deja sub influența sa.

Dacă nu era Rabi Șimon, nu ar fi fost transmis să fie dezvăluit. Zivug [cuplajul] în acea lume aduce fructe mai multe decât un Zivug care se face în această lume. Cu Zivug-ul lor, Zivug al acelei lumi, cu dorința lor ca unul, când sufletele se țin unele pe altele, ei dau roade și lumini care ies din ele și devin lumânări. … Toate acele suflete care se nasc din aceste Zivugim [cuplaje] intră în aceeași sală.

Zohar pentru Toți, Șlach Lecha [Trimite], punctul 202

Când vorbești despre Rabi Șimon ca sistem, poate fi puțin confuz. Prin urmare, să punem puțină ordine în cuvintele noastre. În urmă cu aproximativ 1800 de ani, a trăit într-adevăr un om al cărui nume era Șimon și el a scris cartea cunoscută sub numele de Cartea Zohar împreună cu prieteni-studenți. Cu toate acestea, pe lângă faptul că trăiau în lumea noastră și scriau fizic, sufletele lor au experimentat de fapt toate impresiile pe care le-au descris în carte.

Dacă autorii Zoharului nu ar fi trăit în lumea noastră, ei nu ar fi putut să scrie cartea. Dar dacă n-ar fi trăit în lumea superioară, nu ar fi putut corecta nimic și cartea nu ne-ar da nici o valoare spirituală. Cu alte cuvinte, împreună cu scrierea, au făcut corecții interne la nivelul sufletelor din lumea superioară. Scrierea este doar o expresie superficială a unei conexiuni corectate de dragostea și legătura dintre suflete, care permite ca lumina să coboare din lumea Ein Sof prin sistemul lor, aproape până la noi.

De ce aproape? Deoarece lumina stă chiar deasupra noastră și ceea ce este necesar pentru noi este doar ca noi să dorim să o primim.

___________________________

“Căci aceasta este viața voastră”. Unul care este răsplătit cu Tora și nu face parte din ea este răsplătit cu două vieți: una în această lume și una în lumea următoare. Este scris: “Viața ta” în formă plurală [în ebraică], care sunt două. Oricine face parte din ea, este ca și cum ar fi despărțit de viață. Și unul care face parte din Rabi Șimon, este ca și cum ar fi despărțit de tot.

Zohar pentru Toți, Yitro [Iethro], punctul 411

___________________________

[1] Pentru mai multe detalii, vezi “Dăruirea Torei” și “Arvut [Garanția Mutuală]” de Baal HaSulam

din cartea: Descifrând Zoharul

Capitolul 9 – Sistemul “Rabi Șimon”

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts