Zohar pentru Toți

0
39
Hostico Web Hosting

Interzicerea celor de Sus pentru a ne abține de la studiul deschis al înțelepciunii adevărului a fost pentru o perioadă limitată, până la sfârșitul anului 1490. Ulterior, este considerată ultima generație, în care interdicția a fost ridicată și a fost acordată permisiunea de a ne angaja în Cartea Zohar. Și din anul 1540, a fost o mare Mițva (precept) pentru masele de studiu, bătrâni și tineri.

Abraham Ben Mordechai Azulai, Introducere în cartea, Ohr HaChama (Lumina soarelui) 81

*

Cuvintele Sfântului Zohar au putere pentru suflet și sunt accesibile pentru fiecare suflet al lui Israel, mic sau mare, fiecare după înțelegerea și rădăcina sufletului său.

Rabi Țvi Hirș Horoviț din Backshwiț, Hanhagot Yeșarot (Îndrumarea dreaptă), punctul 5

*

Traiul persoanei din Israel depinde de Cartea Zohar. Studiind cu bucurie și plăcere, cu frică și dragoste, fiecare după dobândirea și sfințenia sa, tot Israelul vor fi sfinți.

Rav Yțhak Yehuda Yehiel Safrin din Komarno, Noțer Hesed [Păstrarea milostivirii], Capitolul 4, Învățătura 20

*

Ari a spus că în acel moment ascunsul va deveni dezvăluit, iar învățând secretele Torei și descoperind secretele tuturor celor din Israel, asta aduce bucurie Creatorului.

Rav Yițhak Yehuda Yehiel Safrin din Komarno, Heichal HaBrahch (Sala binecuvântării), Devarim (Deuteronom) 208

*

Această compoziție, intitulată “Cartea Zohar”, este ca arca lui Noe, în care erau multe specii, iar acele specii au supraviețuit numai prin intrarea în arcă. Doar așa … cei neprihăniți vor pătrunde în sensul luminii acestei compoziții pentru a supraviețui. Și astfel, puterea compoziției este aceea că cel care se angajează de bunăvoie, dragostea Creatorului îl va atrage ca aspirația magnetului care trage fierul. Și va intra în el pentru a-i salva mintea, sufletul și spiritul și corecția lui. Și chiar dacă el este rău, nu trebuie să-i fie teamă să intre în ea.

Rav Moșe Kordovero (Ramak), Ohr Yakar [Prețioasa Lumină], Poarta 1, punctul 5

*

Să sperăm că toți frații noștri din casa lui Israel vor studia împreună Cartea Zohar, bogați și săraci, tineri și bătrâni. Și cât de bine și cât de plăcut e dacă prietenii încearcă să se stabilească pentru studiul Zoharului. În mod special acum, când scânteile răscumpărării au început să sclipească, ar trebui să depunem efort în acest studiu sacru.

Introducerea Rabinilor în Zohar, „Jerba Tipărită”

*

Când se apropie zilele lui Mesia, chiar și copiii din lume vor găsi secretele înțelepciunii, cunoscând în ea sfârșitul și calculele răscumpărării. În același timp, aceasta va fi dezvăluită tuturor.

Aceasta este semnificația a ceea ce este scris: “Căci atunci mă voi întoarce la popoare”. Ce este “Apoi”? Este momentul în care Adunarea lui Israel se ridică din praf și Creatorul o ridică, “Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toţi să cheme Numele Domnului, ca să-I slujească într-un gând“.

Cartea Zohar cu Comentariul Sulam [Scara], VaYera, punctul 460

______________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Apendicele 1