Dovada că generația noastră a atins Zilele lui Mesia – partea 1

0
26
Hostico Web Hosting

Generația noastră este generația zilelor lui Mesia. De aceea ne-a fost acordată răscumpărarea pământului nostru sfânt din mâinile străinilor. De asemenea, am fost răsplătiți cu revelarea cărții Zohar, care este începutul realizării versetului: “Niciunul nu va mai învăţa pe aproapele sau pe fratele său, zicând: ‘Cunoaşte pe Domnul!’ Ci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare” (Ieremia 31;34).

Baal HaSulam, “Discurs la finalizarea Zoharului”

 

Această generaţie, a noastră, a ajuns deja în zilele lui Mesia. Ochii noștri, de fapt, văd că toate explicațiile din Cartea Zohar care au fost făcute înaintea noastră nu au clarificat nici măcar zece la sută din punctele dificile din Zohar, și că – chiar despre puţinul ce l-au explicat – cuvintele lor sunt greu de înţeles, aproape la fel ca și cuvintele Zohar-ului însuşi. În generația noastră, am primit ca premiu comentariul “Sulam – Scara”, care este o interpretare completă a tuturor cuvintelor din Zohar. Comentariul Sulam, în afară de faptul că nu lasă nimic nedescoperit, adica fără a fi fost explicat în întregime în Zohar, oferă de asemenea, explicații stabilite în conformitate cu un intelect contemplativ simplu; care poate fi înţeles de orice fel de cititor.

Baal HaSulam, “Discurs la finalizarea Zoharului”

 

Şi cine să ştie mai bine ca mine, că eu nu sunt deloc demn să fiu nici măcar un mesager sau un scrib pentru dezvăluirea unor asemenea secrete şi cu atât mai puţin să le înţeleg total. Şi de ce mi-a făcut asta Creatorul? Aceasta s-a întâmplat doar pentru că generaţia merită acest lucru, deoarece este ultima generaţie, care se află în pragul eliberării complete. Şi din acest motiv, merită să audă vocea Shofar-ului lui Mesia, care este revelarea secretelor, după cum a fost explicat deja.

Baal HaSulam, “Șofarul lui Mesia”

 

Mă bucur că m-am născut într-o astfel de generație în care este permisă dezvăluirea înțelepciunii adevărului. Și dacă întrebați, de unde știu că e permisă?, o să vă răspund că mie mi s-a dat permisiunea să o dezvălui. Până acum, modurile prin care este posibilă angajarea publică și explicarea deplină a fiecărui cuvânt nu au fost dezvăluite niciunui înțelept … Și asta este ceea ce Creatorul mi-a dat în cea mai deplină măsură. Considerăm că aceasta depinde nu de măreția înțeleptului, ci de starea generației, căci înțelepții noștri au spus, Micul Samuel merită, etc., dar generația lui nu merită. De aceea am spus, că faptul că eu am fost recompensat cu maniera dezvăluirii înțelepciunii este datorită generației mele.

Baal HaSulam, “Învățătura Cabalei și esența acesteia”

 

Cum toată înțelepciunea Cabalei vorbește despre dezvăluirea Creatorului, desigur că nu există altă învățătură care să reușească mai bine în aceasta sarcină. Asta ținteau cabaliștii – să o aranjeze în așa  fel, încât să fie potrivită pentru studiu.

Asa că au studiat-o până la vremea ascunderii (s-a căzut de acord ca ea să fie ascunsă, dintr-un anumit motiv). Însă aceasta era doar pentru o vreme, nu pentru totdeauna, după cum stă scris în Zohar, „Această înțelepciune e menită a fi dezvăluită la sfârșitul zilelor, chiar și copiilor”.

Baal HaSulam, “Învățătura Cabalei și esența acesteia”

***

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts