Importanța Cărții Zohar – partea 1

0
32
Hostico Web Hosting

Și această carte va fi numită Cartea Zohar, datorită influenței luminii Strălucirii Superioare [Zohar]. Prin acestă Lumină, toți cei care se angajează în ea împărtășesc prin Providența Divină, pentru că Lumina Superioară și abundența deasupra rațiunii ar fi împărtășite în secretele Torei. Din moment ce curge de acolo, această compoziție a fost numită “Cartea Zohar”, ceea ce înseamnă că s-a extins de la acest Zohar [Strălucire].

Ramak, Cunoaște pe Dumnezeul Tatălui tău, 2

 

Fiindcă Israel este destinat să guste din pomul vieții, care este cartea sfântă a Zoharului, prin ea, ei vor fi răscumpărați din exil.

Rabbi Shimon Bar-Yochai, Cartea lui Zohar, porțiunea Naso, punctul 90

 

Răscumpărarea lui Israel și înălțarea lui Israel depind de studiul lui Zoharului și de caracterul intern al Torei.

Baal HaSulam, “Introducere la Cartea Zohar”, punctul 69

 

Acum, timpul necesită dobândirea accelerată a Torei interioare. Cartea Zohar deschide noi căi, face o autostradă în deșert. Zoharul și tot câștigul lui sunt gata să deschidă ușile răscumpărării.

Rav Raiah Kook, Orot [Luminile], 57

 

Cel care nu a văzut Lumina din cartea lui Zohar, nu a văzut niciodată Lumina.

Rav Tzvi Hirsh din Ziditshov, Ateret Tzvi [O cunună de glorie] Parașat BeHaalotcha

 

Când se angajează în această compoziție… Divinitatea strălucește și iluminează din acea Lumină ca atunci când a fost creată pentru prima dată. Și tuturor celor care se angajează în ea le revin aceleași beneficii și acea primă Lumină pe care Rașbi și prietenii lui au descoperit-o în timp ce compuneau.

Ramak, Ohr Yakar [Prețioasa Lumină], Poarta 1, Poz. 5

 

Se știe că studiul Zoharului este într-adevăr capabil. Știți că studiul Zoharului creează dorință, iar cuvintele sfinte ale lui evocă puternicele lucrări ale lui Dumnezeu.

Rabbi Nachman de la Braslev, Sichot HaRan [Discuțiile lui Rabbi Nachman], 108

 

De asemenea, el a spus că a cerut ca ravul său să fie salvat de mândrie și cere în mod constant acest lucru. El i-a spus “Studiază Zohar” și el a răspuns: “Eu studiez Zohar”. Și ravul său a răspuns: “Studiază foarte mult Zohar”..

Rav Pinchas Shapira de Koritz, Midrash Pinchas, 36, pct. 73

 

Virtutea studiului Cărții Zohar este deja cunoscută, așa cum a spus Ari: “O singură zi de studiu în Cartea Zohar și secretele Torei este egală cu un an întreg de studiu literal.

“Introducere în Zohar”, Livorno Press, 1892

 

Nu există nici o comparație între modul de trai și încântarea în studiul revelației și studiului Zoharului și corecțiilor. Și el a spus despre el însuși că nu are nici un fel de trai și încântare chiar și în studiul Gemara, în comparație cu Zoharul și corecțiile.

Rav Pinchas Shapira din Koritz, Midrash Pinchas, 72, punctul 3

 

Limba Zoharului remediază sufletul, chiar și atunci când nu înțelegem deloc ce spune. Este similar cu cel care intră în parfumerie; chiar și atunci când nu ia ceva, el totuși absoarbe parfumul.

Rabbi Moshe Chaim Efraim de Sudilkov, Degel Machaneh Efraim, [Steagul taberei lui Efraim], Extrase

  ***