Importanța Cărții Zohar – partea 2

0
29
Hostico Web Hosting

  ***

Meritul celui ce contemplă cuvintele Dumnezeului celui viu, Cartea Zohar și toate cele care o însoțesc, precum și cuvintele înțelepciunii adevărului, sunt incomensurabile și neprețuite. Este așa mai ales cu scrierile clare ale lui Ari … Prin constantă implicare, porțile Luminii și deschiderile înțelepciunii vor fi dezvăluite tuturor celor care merg pe calea Creatorului din toată inima, celui al cărui suflet dorește să se apropie de sala onorabilului Rege, care trăiește pentru totdeauna. Prin urmare, toți cei care se oferă voluntar să se angajeze în ea chiar o oră sau două în fiecare zi, sunt binecuvântați.

Creatorul adaugă un gând bun la o acțiune și el va fi privit ca și cum ar fi stat în picioare toată ziua pentru totdeauna în curtea Creatorului și locuința lui este în secretele Torei.

Rav Raiah Kook, Iubirea lui Israel în Sfințenie, 232

 

Ascultă-mi frații și prietenii mei, care sunt doritori căutând adevărul, adevărul lucrării inimii – ca să vadă plăcerea Domnului și să-L viziteze în Sala Sa: Sufletul meu se va înmuia și se va lipi de Cartea Zohar, pentru că puterea din angajamentul în cartea sfântă este cunoscută de la înțelepții noștri din vechime.

Rabbi Tzvi Hirsh Eichenstein de Ziditshov, Sur MeRa [Îndepărtează-te de rău], p. 4

 

Traiul persoanei lui Israel depinde de Cartea Zohar, studiind cu bucurie și plăcere, cu frică și dragoste, fiecare după înfăptuirea și sfințenia lui și tot Israelul sunt sfinți.

Rav Yitzhak Yehuda Yehiel Safrin din Komarno, Notzer Hesed [Păstrarea milei], Capitolul 4, Învățătura 20

 

Onoarea și virtutea studierii Zoharului sunt deja cunoscute: anulează tot felul de tragedii și decrete dure și rele.

Rabinii din Ierusalim, 1921

 

Fiecare literă din Cartea Zohar și scrierile marelui nostru profesor, Rav Chaim Vital … sunt corecții minunate pentru suflet, pentru a corecta toate încarnările.

Rav Yitzhak Yehuda Yehiel Safrin de la Komarno, Notzer Hesed [Pastrarea Mercy], Capitolul 4, Învăătura 20

 

Cunoașteți faptul că întreaga Carte Zohar și obligația de a o studia, etc., este totuși o Mițva pozitivă [poruncă de a face o anumită acțiune], de a te alipi de ea și de a ști că Dumnezeu este găsit, în cunoașterea sacră în particular și în unificare cu dragoste, frică și unitate.

Rav Yitzhak Yehuda Yehiel Safrin din Komarno, Netiv Mițvotecha, Calea 2, Poz. 3

 

Fiii mei și frații mei, obișnuiți-vă să vă îngropați în studiul cuvintelor Zoharului și corecțiilor. Unul care nu a văzut niciodată Lumina Zoharului, mai dulce decât mierea, nu a văzut niciodată Lumini în viața sa și niciodată nu a gustat aroma Torei. Mai mult, purifică sufletul și îl curăță. Chiar și o simplă rostire prin buze este un mare remediu și o corecție pentru suflet. În special, Cartea corecțiilor, care sunt corecțiile actuale ale sufletului față de orice defect, cusur și boală.

Rav Yitzhak Yehuda Yehiel Safrin din Komarno, “Introducere în Eden Atzei [Copaci ai Edenului]”

 

Profesorul meu (Ari) i-a dat lui Rabi Avraam HaLevi un sfat bun referitor la realizare – de a studia Zoharul numai pentru cunoaștere, fără studiu profund, patruzeci sau cincizeci de pagini în fiecare zi și pentru a citi de mai multe ori Cartea Zohar.

Rav Chaim Vital, Scrierile lui Ari, “Poarta Duhului Sfânt”

Traiul persoanei lui Israel depinde de Cartea Zohar și de scrierile lui Ari, cel care studiază cu bucurie și plăcere, cu frică și iubire, fiecare după realizarea și sfințenia lui și tot Israelul sunt sfinți.

Rav Yitzhak Yehuda Yehiel Safrin de la Komarno, Notzer Hesed [Păstrarea milostivirii], Capitolul 4, Învățătura 20

***